Απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε το σπίτι και τον κήπο σας

Απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε το σπίτι και τον κήπο σας

August 2, 2022 0 Von admin

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, όσοι έχουν κήπους θα περνούν περισσότερο χρόνο σε αυτούς απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Εάν έχετε παραμελήσει τις υποχρεώσεις κηπουρικής κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του χειμώνα, τώρα είναι η ώρα να πάρετε τον εξοπλισμό σας και να βγείτε έξω για να τακτοποιήσετε τα πράγματα.

Εδώ είναι όλα τα εργαλεία, οι συμβουλές και τα κόλπα που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε.

Απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε το σπίτι και τον κήπο σας

Κόψιμο χόρτου και κλάδεμα

Εάν έχετε έναν μεγάλο κήπο, ένα χλοοκοπτικό είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να διατηρείτε το γρασίδι τακτοποιημένο και τακτοποιημένο.

Το είδος του χλοοκοπτικού που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος του κήπου σας καθώς και από τον προϋπολογισμό σας. Τα χλοοκοπτικά περπατήματος, για παράδειγμα, είναι φθηνότερα από αυτά που οδηγείτε.

Πριν αγοράσετε το χλοοκοπτικό σας, φροντίστε να το κάνετε σκεφτείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Πέρα από το κόψιμο του χόρτου, τα κλαδευτήρια είναι εύχρηστα εργαλεία για το κλάδεμα φυτών και λουλουδιών καθώς και για τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών.

Μπορούν να κάνουν το είδος της προσεκτικής δουλειάς που δεν μπορεί να κάνει ο εξοπλισμός βαρέως τύπου, όπως τα μηχανήματα κοπής φρακτών, και θα κάνουν τον κήπο σας να φαίνεται τακτοποιημένος σε ελάχιστο χρόνο.

Κόψιμο φρακτών και βαριές εργασίες

Ενώ τα κλαδευτήρια είναι υπέροχα για ορισμένα πράγματα, θα χρειαστείτε ένα κουρευτικό φράχτη εάν θέλετε να κόψετε τους φράκτες ή τους θάμνους σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε τον κήπο σας εμφανίσιμο, και μπορείτε ακόμη και γίνετε δημιουργικοί με τον τρόπο που διαμορφώνετε το φύλλωμα.

Αν θέλετε να κόψετε δέντρα ή ακόμα και να κόψετε κλαδιά για καυσόξυλα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο αλυσοπρίονο.

Λειτουργούν καλά στην κοπή, καθώς η έλλειψη κορδονιού καθιστά αυτά τα αλυσοπρίονα ελαφριά και εύκολα στο χειρισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε το σπίτι και τον κήπο σας

Φύτευση και ανάπτυξη

Η καλλιέργεια των δικών σας λουλουδιών, φρούτων και λαχανικών είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη της κηπουρικής και υπάρχουν μερικά απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να το κάνετε σωστά.

Πρώτον, θα χρειαστείτε ένα πιρούνι χειρός για να σπάσετε το χώμα και να το προετοιμάσετε για φύτευση. Ένα μυστρί, εν τω μεταξύ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ίδια τη φύτευση καθώς και για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ζιζανίων.

Τέλος, ένα μεγάλο ποτιστήρι θα σας εξοικονομήσει άφθονο χρόνο όταν ποτίζετε αυτό που έχετε φυτέψει.

Μένοντας ασφαλής

Ενώ μπορεί να θεωρείτε ότι η κηπουρική είναι σχετικά ασφαλής, είναι πιθανό να τραυματιστείτε ή να βλάψετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας λανθασμένα τον εξοπλισμό ή ντυθείτε ακατάλληλα.

Θα πρέπει, για παράδειγμα, να φοράτε πάντα γάντια κηπουρικής και να φοράτε αντηλιακή κρέμα και καπέλο εάν έχει ζέστη και ήλιο ενώ βρίσκεστε έξω.

Θα πρέπει επίσης να κρατάτε το χέρι και τον καρπό σας σε ευθεία γραμμή όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία χειρός για να αποφύγετε τραυματισμούς και να ακολουθείτε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε άλλο εξοπλισμό.

Τώρα που έχετε τα εργαλεία που χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε. Καλή κηπουρική!