Γράφημα PPM Hydroponics – Τρόπος Υπολογισμού και Προσαρμογής

0
Γράφημα PPM Hydroponics – Τρόπος Υπολογισμού και Προσαρμογής

Η χρήση του διαγράμματος PPM υδροπονίας είναι μια δεξιότητα που πρέπει να μάθει οποιοσδήποτε υδροπονικός αγρότης για να διατηρεί τον κήπο στον σωστό δρόμο.

Δεδομένου ότι οι υδροπονικοί κήποι είναι γνωστοί ότι αναπτύσσονται κυρίως χάρη στη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών, πρέπει να παρακολουθείτε το επίπεδο PPM για να ελέγξετε τον αριθμό των θρεπτικών ουσιών που λαμβάνουν τα φυτά.

Από την άλλη πλευρά, εάν τα φυτά προσλαμβάνουν υπερβολική ποσότητα θρεπτικών συστατικών, μπορεί επίσης να υποφέρουν από τοξικότητα.

Τι είναι ένα διάγραμμα PPM Hydroponics;

Το γράφημα PPM Hydroponics είναι ένα σύστημα παρακολούθησης που χρησιμοποιείται ρητά για την υδροπονική γεωργία, μια μέθοδο φύτευσης χωρίς χώμα. Ο όρος PPM (Μέρη ανά εκατομμύριο) αναφέρεται στη διαλυτή ύλη και τη συγκέντρωση μετάλλων στο θρεπτικό διάλυμα ποτίσματος που χρησιμοποιείτε.

Αυτή η μονάδα μέτρησης είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης των φυτών. Ένα PPM είναι ένα χιλιοστόγραμμα διαλυτών ουσιών ανά λίτρο νερού, η οποία είναι μια μικρή ποσότητα προς δοκιμή.

Δεδομένου ότι διαφορετικά φυτά έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά, ένα διάγραμμα PPM για την υδροπονία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο βοηθούν τους αγρότες να διατηρήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον για την καλύτερη αναπαραγωγική ανάπτυξη.

Θα ήταν καλύτερο να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο γράφημα PPM, το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, ως παραπομπές. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα προσαρμόσετε τον αριθμό των θρεπτικών συστατικών στο νερό για να διατηρήσετε τα φυτά σας να ευδοκιμούν, φέρνοντάς σας έναν ανθισμένο κήπο.

PPM, pH, EC και TDS: Ποια είναι η σύνδεση;:

Πώς να υπολογίσετε το επίπεδο PPM και να διαβάσετε το PPM

Αρχικά, πρέπει να μετατρέψετε το PPM σε χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο (mg/l) χρησιμοποιώντας την ακόλουθη αναλογία μετατροπής: ένα PPM ισούται με ένα mg/l.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η συνταγή απαιτεί 500 PPM άζωτο, δηλαδή χρειαζόμαστε 500 χιλιοστόγραμμα αζώτου σε ένα λίτρο διαλύματος τροφοδοσίας νερού.

Αφού μάθετε πώς να μετράτε με ακρίβεια το PPM υδροπονίας, η ανάγνωση PPM είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να μάθετε.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν μετρητή TDS (το TDS σημαίνει ολικά διαλυμένα στερεά) ή έναν μετρητή EC (ηλεκτρική αγωγιμότητα) για να παρακολουθείτε το PPM του διαλύματος ποτίσματος.

Βουτήξτε το μετρητή στο νερό σας και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί ο αριθμός.

Αυτός ο αριθμός δείχνει εάν το νερό σας έχει το ιδανικό PPM για τον κύκλο ανάπτυξης του φυτού σας ή όχι. Θα περιμένετε διαφορετικούς αριθμούς για διαφορετικούς τύπους υδροπονικών φυτών που έχετε.

Για παράδειγμα, το ιδανικό PPM για το μαρούλι είναι από 560 έως 840. Εν τω μεταξύ, οι ντομάτες και τα φασόλια απαιτούν πολύ υψηλότερο εύρος, από 1400 έως 3500.

Πώς να προσαρμόσετε το επίπεδο PPM

Εάν το PPM είναι πολύ υψηλό

Αν τα επίπεδα υδροπονικής PPM των φυτών είναι πολύ υψηλά, μπορείτε:

Προσθέστε περισσότερο νερό: Το κλειδί είναι να προσθέσετε φρέσκο ​​νερό χωρίς να βάλετε καμία ουσία. Προσθέτοντας περισσότερο καθαρό νερό στα φυτά ή στο μείγμα που χρησιμοποιείτε για να τα ποτίζετε, μειώνετε την αναλογία θρεπτικών συστατικών προς νερό, μειώνοντας επομένως το επίπεδο PPM.

Συνιστούμε αυτή τη μέθοδο σε ιδιοκτήτες ενός μικρού εσωτερικού κήπου ή σε όσους χρειάζονται μια προσωρινή λύση.

Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο νερού βαρέως τύπου: Τα φίλτρα νερού όπως τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης ή τα μηχανήματα καθαρισμού μπορούν να διαχωρίσουν αναγκαστικά θρεπτικά συστατικά από το νερό της βρύσης, τα οποία θεωρούνται μολυσματικά.

Αυτή η μέθοδος απαιτεί μια επιπλέον επένδυση, αλλά είναι μια βιώσιμη επιλογή εάν υπάρχει σημαντική καταπόνηση της δεξαμενής.

Τα πολλά πρόσθετα μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών. Για παράδειγμα, το μέγιστο PPM κατά το στάδιο χαμηλώματος των υδροπονικών φυτών είναι περίπου 1000, και εάν λάβει περισσότερο από αυτό, τα φυτά θα αναπτυχθούν γρήγορα ως προς το μέγεθος αλλά κακώς όσον αφορά την ποιότητα.

Εάν το PPM είναι πολύ χαμηλό

Η προσθήκη περισσότερων επιπέδων θρεπτικών συστατικών στις πηγές νερού είναι πολύ πιο εύκολη από το να τις φιλτράρετε από αυτές. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

  • Πρέπει πρώτα να μετρήσετε το επίπεδο PPM για να προσδιορίσετε τον αριθμό των προσθέτων που χρειάζονται τα φυτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας έναν μετρητή PPM ή έναν μετρητή μπαστούνι.
  • Το PPM ισούται με mg/l, οπότε όταν μετράτε τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να προσθέσετε στο νερό, βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας την αναλογία.

Για παράδειγμα, το επίπεδο PPM της καλλιέργειας σπαραγγιού σας είναι 1000, που σημαίνει ότι απαιτεί 200 περισσότερα. Πρέπει να αναμίξετε 200 χιλιοστόγραμμα θρεπτικών συστατικών με ένα λίτρο νερό για να έχετε τη σωστή αναλογία.

Εάν η ποσότητα του νερού που ετοιμάζετε είναι 5 λίτρα, ο αριθμός των θρεπτικών συστατικών που θα προσθέσετε θα πρέπει να είναι 1000 χιλιοστόγραμμα ή 1 γραμμάριο.

  • Πρέπει να αναμίξετε προσεκτικά κάθε είδος θρεπτικών συστατικών στο νερό πριν προσθέσετε άλλο ένα.

συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε πώς να διαχειριστείτε το διάγραμμα PPM υδροπονίας, οι καλλιέργειές σας είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εξ ολοκλήρου ανάπτυξη σε υγιή κατάσταση. Εκτός από το επίπεδο PPM, το επίπεδο pH στο νερό είναι επίσης ένας ουσιαστικός παράγοντας.

Εάν διστάζετε να αγοράσετε ένα μετρητή μπαστούνι ή έναν μετρητή PPM, σας προτείνουμε τον μετρητή μπαστούνι μιας και περιλαμβάνει Μέτρηση pH, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Καλή καλλιέργεια!

Γράφημα PPM Hydroponics - Τρόπος Υπολογισμού και Προσαρμογής

Schreibe einen Kommentar