Είναι ασφαλές το Medellin; Medellin Colombia Safety To 2022

Είναι ασφαλές το Medellin; Medellin Colombia Safety To 2022

September 15, 2022 0 Von admin

Όταν επισκέπτεστε την Κολομβία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, το πρώτο σας μέλημα θα είναι η ασφάλειά σας ως ταξιδιώτη. Ειδικά με τη σκοτεινή ιστορία της Κολομβίας, μπορεί να έχετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών στην Κολομβία – και συγκεκριμένα στο Μεντεγίν.

Καθώς ταξιδεύετε στην Κολομβία, σίγουρα θα θέλετε να επισκεφτείτε το Μεντεγίν, ένα από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κολομβία, γνωστή ως πατρίδα του Πάμπλο Εσκομπάρ και του καρτέλ Μεντεγίν. Ωστόσο, το Medellin βρίσκεται τώρα στην αιχμή της ανάπτυξης και της ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική, μια αξιέπαινη αλλαγή που αξίζει να γιορτάσουμε – και να τη ζήσουμε ως ταξιδιώτης.

Σε αυτόν τον απόλυτο οδηγό για την ασφάλεια του Medellin Colombia, Μοιραζόμαστε τις περιοχές που πρέπει να αποφύγετε και τις ασφαλείς γειτονιές για να μείνετε, καθώς και σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια του ταξιδιού που θα εξασφαλίσουν την ευημερία σας όταν βρίσκεστε στην πόλη της Κολομβίας.

είναι ασφαλές μεντεγίν

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών που θα με ανταμείψουν χρηματικά ή με άλλο τρόπο όταν τους χρησιμοποιείτε για να πραγματοποιήσετε αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις, χωρίς κόστος για εσάς. Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την πολιτική αποκάλυψης.

Πόλη των Αιώνιων Πηγών

Το Μεντεγίν, η Πόλη των Αιώνιων Πηγών, είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κολομβίας. Βρίσκεται στην κοιλάδα Aburrá στα βουνά των Άνδεων της βόρειας Κολομβίας, η πόλη έχει υπέροχο καιρό όλο το χρόνο. Η μέση θερμοκρασία στο Μεντεγίν παραμένει περίπου 70°F / 21°C, καθιστώντας το ιδανικό για επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η πόλη είναι επίσης διάσημη για τη σημασία της στο βιομηχανία καφέ και για την προοδευτική βιομηχανία της μόδας. Η έντονη νυχτερινή ζωή, η ζωντανή μουσική, η ψυχρή τέχνη και το νόστιμο φαγητό του δρόμου το καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στην Κολομβία.

Το Μεντεγίν είναι πλέον ένας σημαντικός προορισμός για backpacking στη Νότια Αμερική, καθώς και μία από τις καλύτερες ψηφιακές νομαδικές πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Είναι ένα σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε και δεν θα θέλετε να εγκαταλείψετε το δρομολόγιό σας.

Ασφάλεια στο Medellin Κολομβία

Το Μεντεγίν θεωρούνταν κάποτε ως μια περιβόητη επικίνδυνη περιοχή που σημαδεύτηκε από καταστροφές από χρόνια εμφυλίου πολέμου, αυξανόμενα ποσοστά εγκληματικότητας και μαφίες ναρκωτικών. Κάποτε ήταν γνωστή ως η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο.

Ωστόσο, η βασιλεία του Πάμπλο Εσκομπάρ έχει τελειώσει προ πολλού και η κυβέρνηση έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση του εγκλήματος στην πόλη και την καθιστά μία από τις ασφαλέστερες και πιο προοδευτικές πόλειςκερδίζοντας αμέτρητα διεθνή βραβεία ανάπτυξης και αστικού σχεδιασμού. Η πόλη προτάθηκε ως μία από τις 200 πιο καινοτόμες πόλεις το 2012.

Αν και η πόλη δεν είναι απαλλαγμένη από εγκλήματα – συμπεριλαμβανομένων περιστατικών μικροκλοπών και υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών – το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι πλέον ασφαλές, με αστυνομία που περιπολεί έντονα τις περισσότερες από τις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, εάν θέλετε να επισκεφθείτε το Μεντεγίν, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι χωρίς μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλεια. Μερικές προφυλάξεις είναι πάντα σημαντικές και έχουμε επισημάνει μερικές στις παρακάτω ενότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας με μερικές από τις ασφαλέστερες γειτονιές του Μεντεγίν.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς γειτονιές στο Μεντεγίν της Κολομβίας;

Η προσωπική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη ανησυχία, ειδικά όταν ταξιδεύετε διεθνώς. Αν και το Μεντεγίν του σήμερα είναι σημαντικά πιο ασφαλές από ό,τι ήταν στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, Είναι καλύτερο να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε τις πιο ασφαλείς περιοχές στην πόλη, ειδικά όταν επιλέγετε πού θα μείνετε στο Μεντεγίν.

Τούτου λεχθέντος, έχουμε παρατάξει τις πιο ασφαλείς περιοχές στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Σε γενικές γραμμές, οι περιοχές στα νότια της πόλης είναι συγκριτικά πιο ασφαλείς από τις γειτονιές στη βόρεια περιοχή και το κέντρο της πόλης.

Από τουριστική άποψη, η κεντρική περιοχή, η La Candelaria, προσφέρει τα περισσότερα πράγματα να κάνετε στο Μεντεγίν. Ωστόσο, ενώ είναι αρκετά ασφαλές κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είναι επικίνδυνο τη νύχταεπομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Ομοίως, Κεντρική πλατεία και οι περιοχές Aranjuez είναι ιδανικές για περιηγήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε την περιαγωγή σε αυτές τις περιοχές μόνοι τη νύχτα. Συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές από τις καλύτερες περιοχές του Μεντεγίν, τις πιο ασφαλείς γειτονιές για να μείνετε και να εξερευνήσετε μέρα ή νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα για τα ταξίδια στην Κολομβία

Η πόλη

Η πόλη βρίσκεται νότια της La Candelaria, περίπου 5 χλμ από το κέντρο της πόλης. Μπορεί να έχετε ακούσει για το El Poblado ως τη διάσημη περιοχή πάρτι του Μεντεγίν. Αυτή η πλούσια γειτονιά θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς γειτονιές μέρα και νύχτα.

Ενώ οι περιφερειακές περιοχές διαθέτουν πολυτελή κτήρια κατοικιών και περιοχές, η κεντρική περιοχή του El Poblado είναι δημοφιλής για την έντονη νυχτερινή της ζωή και περιπολείται αυστηρά από την αστυνομία, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Η περιοχή έχει επίσης μερικά υπέροχα ξενοδοχεία και ξενώνες που μπορείτε να εξετάσετε καθώς σχεδιάζετε πού να μείνετε στο Μεντεγίν.

Το El Poblado φιλοξενεί Πάρκο Lleras, μια περιοχή φημισμένη για τη νυχτερινή της ζωή με δεκάδες νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά εστιατόρια και μπουτίκ κατά μήκος της Calle 10 και των κοντινών οδών. Το τμήμα Ciudad del Rio βρίσκεται πολύ κοντά στη γειτονιά El Poblado Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Medellin και Mercado del Rio, όπου υπάρχουν διάφορα μοντέρνα καφέ και εστιατόρια.

δάφνες

Η κεντρική περιοχή του Laureles μπορεί να είναι μακριά από το μετρό, κάνοντας τη μετακίνηση δύσκολη, αλλά είναι μια ζωντανή περιοχή με υπέροχες καφετέριες, ωραία εστιατόρια και ξενοδοχεία με οικονομικά μενού. Διαθέτει επίσης πολλές επιλογές διαμονής.

Η βορειοανατολική πλευρά του Laureles είναι γενικά μια κατοικημένη περιοχή, αλλά διαθέτει το αθλητικό συγκρότημα Estadio και το πάρκο Cerro Volador. Ωστόσο, η περιοχή δεν συμβαίνει τόσο σε άλλα μέρη του Laureles και μπορεί να γίνει επικίνδυνη τη νύχτα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Το La 70, μια άλλη γειτονιά στο Laureles, είναι πιο κοντά στο μετρό και το γήπεδο ποδοσφαίρου, το Atanasio Girardot.

Μεντεγίν Κολομβία ασφάλεια

Envigado

Το Envigado είναι ένας ανεξάρτητος δήμος νότια του El Poblado και στην ανατολική πλευρά του ποταμού Medellin. Όπως το El Poblado, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές του Envigado πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, πολλά εμπορικά κέντρα και εκλεκτές επιλογές για φαγητό.

Μια δημοφιλής γειτονιά στο Envigado είναι Ελ Ντοράντο. Η περιοχή δίνει μια οικεία αίσθηση με μικρά σπίτια σε στενά δρομάκια. Η γειτονιά διαθέτει επίσης πολλά μικρά μπαρ, καταστήματα, μίνι μάρκετ και μικρές επιχειρήσεις. Το μετρό βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση καθώς η περιοχή προσφέρει σύνδεση γραμμής Α με την υπόλοιπη πόλη.

Είναι το Medellin Colombia ασφαλές για μεμονωμένους ταξιδιώτες;

Ως hotspot για backpackers και ψηφιακούς νομάδες, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν μόνοι σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε το Medellin μόνοι σας, αλλά ανησυχείτε για την ασφάλεια. Τα μεμονωμένα ταξίδια έχουν τα προνόμιά τους, καθώς απολαμβάνετε την ελευθερία να ακολουθείτε το πρόγραμμά σας και να εξερευνάτε σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες σας, αλλά υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις. Ως μεμονωμένος ταξιδιώτης, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την ευημερία σας και είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το μέρος στο οποίο ταξιδεύετε είναι ασφαλές για μεμονωμένα ταξίδια.

Τα καλά νέα είναι ότι το Medellin είναι πολύ ασφαλές για σόλο ταξίδια, ακόμα κι αν είστε γυναίκα ταξιδιώτης. Ως γυναίκα σόλο ταξιδιώτης, έζησα στο Μεντεγίν για περίπου έξι εβδομάδες και ένιωθα αρκετά ασφαλής, ακόμη και σε περιοχές της πόλης που δεν συχνάζουν τουρίστες.

Υπάρχουν περιστατικά μικροεγκλημάτων, παρενόχλησης και καταδίωξης γυναικών ταξιδιωτών. Ωστόσο, αυτά Τα ασήμαντα εγκλήματα είναι ελάχιστα, και λόγω του αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού, η συχνότητα των θεμάτων παρενόχλησης έχει μειωθεί σημαντικά.

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας στο Μεντεγίν, εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

 • Κάντε κάποια έρευνα για να καθορίσει τις ασφαλέστερες γειτονιές της πόλης και αποφασίστε ποια περιοχή θα ταιριάζει στις προτιμήσεις σας για να αποφασίσετε πού θέλετε να μείνετε.
 • Μην βγαίνετε μόνοι σας το βράδυ στις επικίνδυνες περιοχές της πόλης.
 • Μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια μετακινηθείτε στο μετρό; Ωστόσο, αποφύγετε το κατά τις ώρες αιχμής νωρίς το πρωί και το βράδυ, καθώς το σύστημα μπορεί να γεμίσει κόσμο.
 • Γνωρίστε άλλους ταξιδιώτες όπου μένετε. Αν μείνετε σε ξενώνα, χρησιμοποιήστε τον κοινόχρηστο χώρο του ξενώνα για να συναναστραφείτε με ομοϊδεάτες.
 • Συμβουλευτείτε το προσωπικό του ξενοδοχείου ή του ξενώνα για προγραμματισμό ταξιδιών ή μετακίνηση στην πόλη.
 • Κρατήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα με ασφάλεια κλειδωμένα στον ξενώνα σας και μην κάνετε περισσότερα μετρητά από όσα χρειάζεται.
 • Κρατήστε την οικογένεια και τους φίλους σας ενήμερους για το πού βρίσκεστε, ώστε να ξέρουν πού βρίσκεσαι. Εάν βγείτε εκτός δικτύου, θα ειδοποιηθούν αμέσως.
 • Μην αφήνετε το φαγητό ή τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη.
 • Μην επιδεικνύετε ακριβά αντικείμενα δημόσια, και προσπαθήστε να μην ξεχωρίζετε. Ντύστε το μέρος, για να μην τραβήξετε περιττή προσοχή.
είναι ασφαλές το Medellin colombia

Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο Medellin Κολομβία

Είτε είστε έμπειρος ταξιδιώτης είτε ταξιδεύετε για πρώτη φορά, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές συμβουλές ασφαλείας για να διασφαλίσετε την ευημερία και την ασφάλειά σας ενώ ταξιδεύετε. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς, ασφαλείς τρόπους για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε.

 • Σκεφτείτε ένα από τα ασφαλέστερες γειτονιές της πόλης για να μείνετε μέσα και απομακρυνθείτε από τις επικίνδυνες γειτονιές της περιοχής. Ακόμη και οι πιο πολυσύχναστες και φιλικές προς τους τουρίστες περιοχές μπορεί να φαίνονται εχθρικές τη νύχτα.
 • Αποφύγετε να βγείτε μόνοι το βράδυ. Μην βγείτε έξω με τα πόδια αν χρειαστεί και δοκιμάστε να πάρετε ταξί όπου μπορείτε.
 • Φροντίστε τα προσωπικά σας υπάρχοντα, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου σας. Αποφύγετε να μεταφέρετε περισσότερα μετρητά από όσα χρειάζεται και κρατήστε τα υπόλοιπα ασφαλή στο ντουλάπι του ξενοδοχείου σας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα έγχρωμο αντίγραφο του διαβατηρίου σας όταν βρίσκεστε έξω.
 • Αποφύγετε να βγάλετε το ακριβό σας τηλέφωνο ή επιδεικνύοντας το ρολόι ή τη φωτογραφική μηχανή σας, ειδικά σε μέρη με πολύ κόσμο.
 • Φροντίστε το πορτοφόλι σας και μην βάζετε πολλά μετρητά σε αυτό. Εάν χρειάζεστε περισσότερα μετρητά, κουβαλήστε μερικά στο πορτοφόλι σας και βάλτε τα υπόλοιπα κάπου απροσδόκητα, όπως ένα „κασκόλ διαβατηρίου
 • Χρησιμοποιήστε ένα s-δυαδικό για να κρατάτε τα φερμουάρ κλειδωμένα μαζί στο σακίδιο σας και κλειδαριές αποσκευών με εύκαμπτες αλυσίδες να κρατάς τις βαλίτσες κλειδωμένες όσο είσαι έξω για όλη την ημέρα.
 • Μην πέφτετε στις προσφορές βοήθειας αγνώστων για ανάληψη χρημάτων από το ΑΤΜ.
 • Μην αφήστε το φαγητό ή τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε δημόσιους χώρους.

Medellin Colombia Safety

Το Μεντεγίν είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στην Κολομβία και τη Νότια Αμερική σήμερα, ακόμη και για μεμονωμένες ή γυναίκες ταξιδιώτες, παρά τη σκοτεινή ιστορία του. Με κάποιες βασικές προφυλάξεις ασφαλείας – τις ίδιες που πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που ταξιδεύετε! – θα έχετε ένα ομαλά ασφαλές ταξίδι στην Πόλη της Αιώνιας Άνοιξης. Ταξιδέψτε με ασφάλεια και απολαύστε τη διαμονή σας στο Μεντεγίν!

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Spark Nomad.