Ερευνητικές ανακαλύψεις για καλύτερο έλεγχο των κουνουπιών;

2
Ερευνητικές ανακαλύψεις για καλύτερο έλεγχο των κουνουπιών;
image_pdf

κουνούπιΙδιότητες ψεκασμού για κουνούπια Ο έλεγχος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε στις υπηρεσίες ενός τοπίου. Ωστόσο, τα απειλητικά κουνούπια συνεχίζουν να μαστίζουν πολλούς με φαγούρα το καλοκαίρι, για να μην αναφέρουμε τη διάδοση σοβαρών ασθενειών όπως ο Ζίκα, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ιός Chikungunya, ο δάγγειος πυρετός, η ελονοσία και η ανατολική εγκεφαλίτιδα των ιπποειδών. Ευτυχώς, τα πρόσφατα νέα από δύο κολέγια των ΗΠΑ παρέχουν κάποια ελπίδα για καλύτερη κατανόηση της βιολογίας των κουνουπιών και ενδεχομένως νέων μεθόδων ελέγχου.

Τώρα με βλέπεις, τώρα όχι

Κρεγκ Μοντέλ

Το πρώτο είναι α σπουδές από το UC Santa Barbara Αυτό είναι το πρώτο που καθορίζει πώς τα κουνούπια χρησιμοποιούν την όραση για να βρουν τα θύματα του δαγκώματος τους. Ενώ είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το CO2 που εκπνέεται από τον άνθρωπο είναι ελκυστικό, «οι μοριακοί μηχανισμοί μέσω των οποίων τα κουνούπια εντοπίζουν τους ανθρώπους οπτικά έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Craig Montell, διακεκριμένος καθηγητής μοριακής, κυτταρικής και αναπτυξιακής βιολογίας, ο οποίος ηγήθηκε η μελέτη.

κουνούπι

Γινπένγκ Ζαν

Τα κουνούπια έχουν ευαίσθητα μάτια με χαμηλή ανάλυση. Μόλις εντοπιστεί CO2, ένα κουνούπι θα πετάξει προς την πηγή και θα ψάξει για κάτι σκοτεινό (όπως το σχήμα ενός ανθρώπου). Ωστόσο, όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν γονιδιακή επεξεργασία για να απενεργοποιήσουν δύο στους πέντε υποδοχείς φωτός στα μάτια των κουνουπιών Aedes aegypti, διέκοψε την ικανότητα των εντόμων να αναγνωρίζουν σκοτεινούς στόχους. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι έγιναν σχεδόν αόρατοι στα κουνούπια.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν ευρείες επιπτώσεις. „Η όραση παίζει σημαντικό ρόλο στην ανίχνευση ενός πιθανού ξενιστή για έντομα που τρέφονται με αίμα όπως τα κουνούπια, τα ζωύφια που φιλούν, οι μύγες τσετσε και τα τσιμπούρια“, δήλωσε ο μεταδιδακτορικός συνεργάτης Yinpeng Zhan, άλλος επικεφαλής της μελέτης. Και όλα αυτά τα έντομα χρησιμεύουν ως φορείς για τις ανθρώπινες ασθένειες. «… αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που αποκαλύπτει τους μοριακούς μηχανισμούς πίσω από αυτή τη συμπεριφορά».

Αίσθημα εντέρου

Ενώ οι ερευνητές του UCSB εξετάζουν τα μάτια των κουνουπιών, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια εξετάζουν τα έντερά τους.

Προηγούμενες μελέτες από τον Michael Strand, Πρόεδρο HM Pulliam και καθηγητή στο Τμήμα Εντομολογίας, και τους συναδέλφους του είχαν δείξει ότι τα κουνούπια δεν μπορούν να αναπτυχθούν κανονικά πέρα ​​από το στάδιο της προνύμφης χωρίς μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου (μικροοργανισμοί στο πεπτικό τους σύστημα), ακόμη και όταν τρέφονται με πλήρη διατροφή.

Σε ένα νέα μελέτη, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η μικροχλωρίδα του εντέρου είναι πηγή ορισμένων απαραίτητων βιταμινών. Αυτές οι βιταμίνες είναι εξαιρετικά ασταθείς σε υδάτινα περιβάλλοντα (όπου αναπτύσσονται οι προνύμφες), με αποτέλεσμα τα μικρόβια του εντέρου να πρέπει να τις παράγουν συνεχώς για να αναπτυχθούν οι προνύμφες των κουνουπιών.

«Η μελέτη με ενθουσίασε περισσότερο γιατί… απλά δεν καταλάβαμε τι ήταν που τα μικρόβια του εντέρου παρείχαν ότι χρειάζονταν οι προνύμφες», εξήγησε ο Strand. «Αυτό που έφερε στο σπίτι η μελέτη μας είναι ότι η αστάθεια των βιταμινών είναι ένας βασικός παράγοντας στο γιατί υδρόβιοι οργανισμοί όπως τα κουνούπια εξαρτώνται τόσο από τη μικροχλωρίδα του εντέρου τους», είπε ο Strand.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης έχουν ξεκινήσει αρκετές νέες μελέτες στο εργαστήριο Strand, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η μικροχλωρίδα του εντέρου επηρεάζει διάφορες μεταβολικές και αναπτυξιακές διεργασίες στα κουνούπια. πώς συγκεκριμένοι συνδυασμοί μικροβίων επιτρέπουν στα κουνούπια να αναπτυχθούν. και πώς τα μικρόβια του εντέρου προάγουν ή ανταγωνίζονται τους οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες που μεταδίδουν τα κουνούπια, όπως τα παράσιτα που προκαλούν ελονοσία και τον ιό που προκαλεί τον δάγγειο πυρετό. Ο γενικός στόχος είναι να αναπτυχθούν προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των πληθυσμών των κουνουπιών και τη μετάδοση ασθενειών.

Συντελεστές φωτογραφιών: Mosquito από τον Peter Allen; Craig Montell από τη Sonia Fernandez; Yinpeng Zhan από το UC Santa Barbara. Άρθρο ειδήσεων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια από τον Michele Hatcher, συντάκτη του Hexapod Herald, του ενημερωτικού δελτίου του Τμήματος Εντομολογίας του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια.

Θέλετε να μιλήσετε για τα φυτοφάρμακα με συναδέλφους επαγγελματίες φροντίδας γκαζόν και τοπίου; Λάβετε μέρος στις συζητήσεις στο Φόρουμ για τα φυτοφάρμακα στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar