Η αστική γεωργία μπορεί να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή τροφίμων — City Farmer News

1
Η αστική γεωργία μπορεί να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή τροφίμων — City Farmer News
Ο παραγωγός αστικών τροφίμων East Lothian Agron-Pod.

Η αστική γεωργία μπορεί να μην αντικαταστήσει ποτέ την παραγωγή τροφίμων από αγροτικές περιοχές, αλλά μπορεί να προσφέρει μια χρήσιμη πρόσθετη πηγή τοπικών προϊόντων παράλληλα με ένα σημαντικό φάσμα θετικών οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών οφελών.

Του Στίβεν Φοξ
Ο Σκωτσέζος
2 Ιανουαρίου 2022

Απόσπασμα:

Το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της Σκωτίας ζει σε πόλεις και κωμοπόλεις, αλλά σχεδόν όλες οι προμήθειες τροφίμων μας προέρχονται από αγροτικές περιοχές ή εισάγονται. Ειδικότερα, βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές για φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η υιοθέτηση της αστικής γεωργίας και η ανάπτυξη στρατηγικής και οράματος για το πώς θα μπορούσε να προωθηθεί στη Σκωτία είναι πλέον επειγόντως απαραίτητη για την αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων στην επισιτιστική ασφάλεια.

Η Βόρεια Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία (Σιγκαπούρη και Ιαπωνία) προηγούνται της Ευρώπης στις καινοτομίες και την υιοθέτηση της υψηλής τεχνολογίας αστικής γεωργίας. Η κίνηση προέρχεται από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στις τεχνικές καλλιέργειας, π.χ. υδροπονία και φωτισμός LED ως πηγή ενέργειας για αποδοτικό φως για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα πρόσφατα μεγάλα ευρωπαϊκά έργα. Το Agropolis Paris εκτείνεται σε 14.000 m2 καθιστώντας το τη μεγαλύτερη αστική φάρμα στην Ευρώπη που παράγει περίπου 1.000 κιλά φρούτων και λαχανικών καθημερινά, χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου βιολογικές μεθόδους. Η Roeselare στο Βέλγιο μόλις άνοιξε ένα πλήρως κλειστό θερμοκήπιο στον τελευταίο όροφο που χτίστηκε πάνω από μια αίθουσα αγοράς τροφίμων.

Μια καινοτόμος σκωτσέζικη εταιρεία έχει ήδη υιοθετήσει αυτές τις αλλαγές στην επισιτιστική ασφάλεια. Το Agron-Pod με βάση την East Lothian χρησιμοποιεί υδροπονική τεχνολογία και έμπειρο φωτισμό LED για την ανάπτυξη υψηλής αξίας, πλούσια σε θρεπτικά μικροπράσινα, φυλλώδη χόρτα, βότανα, λαχανικά, φρούτα, βρώσιμα λουλούδια και φαρμακευτικά φυτά, μέσα σε ένα αρθρωτό σύστημα εσωτερικού αγροκτήματος ή χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή. Τα Pods είναι ειδικά σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αγρότη, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κηπευτικών για να εξασφαλίσουν την υψηλότερη απόδοση. Είναι ανθεκτικά σε βανδαλισμούς και εξίσου κατάλληλα για χρήση σε εγκαταλελειμμένες ή εγκαταλελειμμένες εκτάσεις σε αστικές περιοχές ή σε απομακρυσμένες και νησιωτικές τοποθεσίες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Schreibe einen Kommentar