Η πανούκλα της συσκευασίας: Μπορείτε να ανακυκλώσετε το φελιζόλ;

0
Η πανούκλα της συσκευασίας: Μπορείτε να ανακυκλώσετε το φελιζόλ;

«Μπορείς να ανακυκλώσεις το φελιζόλ;» Είναι ένα ερώτημα που τίθεται εδώ και χρόνια. Με την πανδημία να μας αναγκάζει να παίρνουμε φαγητό σε πακέτο, να παραγγέλνουμε πακέτα στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιούμε ακόμη και φελιζόλ σε ορισμένες περιπτώσεις… αυτή η ερώτηση είναι ακόμη πιο συχνή. Τι πρέπει να κάνετε με το φελιζόλ στο σπίτι και τον χώρο εργασίας σας; Εδώ είναι μερικές επιλογές:

Μπορείτε να ανακυκλώσετε το φελιζόλ;

Το φελιζόλ είναι ένα εμπορικό σήμα για μια συγκεκριμένη παραλλαγή συσκευασίας από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) που χρησιμοποιείται στη μόνωση κτιρίων. Το αφρώδες πολυστυρένιο που πιθανότατα προσπαθείτε να ανακυκλώσετε χρησιμοποιείται στη συσκευασία φιστικιών, χαρτοκιβωτίων αβγών, δοχείων για λήψη κ.λπ.

είναι ανακυκλώσιμο από φελιζόλ

Σύντομη απάντηση: Το φελιζόλ ΔΕΝ είναι ανακυκλώσιμο και δεν πρέπει να τοποθετείται σε υπαίθριους ή εμπορικούς κάδους ανακύκλωσης.

Εκτενής απάντηση: Το φελιζόλ μπορεί τεχνικά να ανακυκλωθεί, απλώς είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικό να το κάνετε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σκεφτείτε πόσο χώρο καταλαμβάνει στους επαγγελματικούς κάδους απορριμμάτων. Το EPS είναι 90% αέρας και συνήθως ελαφρύ και ογκώδες. Θα θέλατε το φελιζόλ να καταλαμβάνει χώρο στους εμπορικούς κάδους ανακύκλωσης αντί για πιο συμπαγή ανακυκλώσιμα, όπως δοχεία αλουμινίου; Σιγουρα οχι! Ωστόσο, ορισμένα προγράμματα ανακύκλωσης μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ενσωματώνουν απόβλητα φελιζόλ:

Τι πρέπει να κάνω με το φελιζόλ;

Υπάρχουν μερικές τοποθεσίες όπου το φελιζόλ μπορεί να ανακυκλωθεί, για να βρείτε μια μονάδα ανακύκλωσης αφρού κοντά σας ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Εναλλακτικά, ορισμένα καταστήματα ναυτιλίας θα πάρουν επίσης πίσω συσκευασία-φιστίκια για επαναχρησιμοποίηση. Οι τοπικές κυβερνήσεις μπορεί επίσης να διαθέτουν χώρους απόθεσης ειδικά για συσκευασίες φελιζόλ. Εάν είστε βέβαιοι ότι το φελιζόλ μπορεί να γίνει δεκτό σε υπαίθριους κάδους ανακύκλωσης όπου ζείτε, ερευνήστε εκ των προτέρων εάν τα τοπικά σας προγράμματα ανακύκλωσης στα πεζοδρόμια έχουν αυτήν την εξαίρεση.

τι να κάνετε με το φελιζόλ

Γιατί είναι δύσκολο να ανακυκλωθεί το φελιζόλ;

Επιστρέφοντας στο θέμα ότι το φελιζόλ καταλαμβάνει πολύ χώρο στους εμπορικούς κάδους ανακύκλωσης, το EPS είναι δύσκολο να ανακυκλωθεί με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Η συλλογή του φελιζόλ απαιτεί ένα σύστημα που μπορεί να το συμπιέσει σε εξαιρετικά πυκνούς παράγοντες μορφής για να εγγυηθεί τα έξοδα που σχετίζονται με τη μεταφορά ενός τόσο ελαφρού προϊόντος. Στη συνέχεια, πρέπει να μεταφερθεί σε μια ειδική εγκατάσταση που μπορεί να θρυμματίσει το φελιζόλ και να το επαναχρησιμοποιήσει για εναλλακτική χρήση. Μετά την επεξεργασία, δεν είναι πλέον επεκτάσιμο (επειδή έχει συμπιεστεί) και συχνά μετατρέπεται σε σκληρό πλαστικό για χρήση σε:

  • Κορνίζες
  • Παγκάκια πάρκου
  • Καλούπια κορώνας
  • Και τα λοιπά.

Ουσιαστικά λοιπόν, το φελιζόλ ποτέ δεν «ανακυκλώνεται» αλλά απλώς επαναπροσδιορίζεται. Οι εμπορικές εταιρείες ανακύκλωσης εργάζονται σε τρόπους για να ενσωματώσουν τη «χημική ανακύκλωση» για να λύσουν το πρόβλημα του φελιζόλ με τη διάσπασή του σε πολυστυρένιο αλλά αυτή η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικά στάδια.

________________________________________________________________________________

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές και κόλπα ανακύκλωσης; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα ιστολόγια:

κάτω πανό

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Για να προσδιορίσετε τη σωστή λύση για να καλύψετε τις ανάγκες σας, χρησιμοποιήστε το Επιλογέας προϊόντων CleanRiver.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Schreibe einen Kommentar