Η Honda δοκιμάζει αυτόνομο όχημα εργασίας (AWV) στο εργοτάξιο

2
Η Honda δοκιμάζει αυτόνομο όχημα εργασίας (AWV) στο εργοτάξιο
image_pdf

Ενώ οι υπεύθυνοι τοπίου γνωρίζουν πόσο πολύτιμες μπορούν να είναι οι UTV σε εργασίες σχεδιασμού-κατασκευής, το επόμενο πράγμα είναι ήδη υπό ανάπτυξη. Την περασμένη εβδομάδα, η Honda και η Black & Veatch ανακοίνωσαν την επιτυχημένη δοκιμή του πρωτότυπου Honda Autonomous Work Vehicle (AWV) σε εργοτάξιο Black & Veatch στο Νέο Μεξικό. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής πεδίου ενός μήνα, το πρωτότυπο δεύτερης γενιάς του πλήρως ηλεκτρικού Honda AWV εκτέλεσε μια σειρά λειτουργιών σε ένα μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικό έργο ηλιακής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων ρυμούλκησης και μεταφοράς δομικών υλικών, νερού και άλλων προμηθειών σε προ – ορίστε προορισμούς εντός του εργοταξίου.

Ενώ η Honda έκανε προηγουμένως δοκιμές με μια προηγούμενη γενιά του AWV, αυτή η δοκιμή πεδίου ήταν η πρώτη που ανέπτυξε πολλαπλές μονάδες που λειτουργούσαν συνεργατικά για να υποστηρίξουν περιπτώσεις χρήσης κατασκευών. Το Honda AWV που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως concept σε εμπορική έκθεση του 2018 στο Λας Βέγκας, συνδυάζει την πλατφόρμα εκτός δρόμου δίπλα-δίπλα της εταιρείας με την αναδυόμενη προηγμένη αυτόνομη τεχνολογία. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα κατηγορία ικανών οχημάτων εργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν σε ποικίλα δυναμικά περιβάλλοντα εργασίας. Το AWV χρησιμοποιεί μια σουίτα αισθητήρων για να λειτουργεί αυτόνομα, χρησιμοποιώντας GPS για την τοποθεσία, ραντάρ και lidar για ανίχνευση εμποδίων και στερεοσκοπικές (3D) κάμερες για απομακρυσμένη παρακολούθηση. Το όχημα μπορεί επίσης να χειριστεί με τηλεχειριστήριο.

Ως παγκόσμια εταιρεία μηχανικής, προμηθειών και κατασκευών επικεντρωμένη στη βελτιστοποίηση των κατασκευών και στην τεχνολογική καινοτομία, η Black & Veatch συνεργάστηκε με τη Honda για να προσφέρει ένα πραγματικό πεδίο δοκιμών σε ένα ενεργό εργοτάξιο. Το προσωπικό της εταιρείας εκπαιδεύτηκε από τους μηχανικούς της Honda σχετικά με τα πρωτόκολλα λειτουργίας και ασφάλειας. Στη συνέχεια, η Black & Veatch παρείχε λεπτομερή σχόλια για τις απαιτήσεις προϊόντων και επιχειρήσεων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών του AWV.

Για τη δοκιμή πεδίου, η εταιρεία επέλεξε ένα εργοτάξιο κατασκευής ηλιακής ενέργειας όπου οι δομές στήριξης για ηλιακούς συλλέκτες τοποθετούνται σε πλέγμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η τοποθεσία ήταν ένα ιδανικό περιβάλλον για να δοκιμαστεί η ικανότητα του Honda AWV να σταματά σε ακριβή σημεία κατά μήκος μιας προκαθορισμένης διαδρομής.

Η Honda δημιούργησε έναν χάρτη υψηλής ευκρίνειας της τοποθεσίας των 1.000 στρεμμάτων που επέτρεψε στους χειριστές Black & Veatch να ορίσουν με ακρίβεια τα σημεία έναρξης και διακοπής για πολλά AWV χρησιμοποιώντας μια διεπαφή εφαρμογής που βασίζεται σε σύννεφο που εκτελείται σε tablet και υπολογιστές. Τα οχήματα παρέδωσαν επιτυχώς υλικά και προμήθειες κατά μήκος μιας υπολογισμένης διαδρομής και αποδείχθηκαν ικανά να σταματήσουν εντός εκατοστών από τα προκαθορισμένα σημεία.

Η επιτόπια δοκιμή έδειξε επίσης τη βιωσιμότητα του συστήματος μπαταρίας Honda AWV για υποστήριξη αισθητήρων έντασης ενέργειας και παροχή πρόωσης οχήματος, ενώ λειτουργεί έως και οκτώ ώρες σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας. Το όχημα μετέφερε ωφέλιμο φορτίο σχεδόν 900 λιβρών και σε ξεχωριστή χρήση ρυμούλκησε ένα ρυμουλκούμενο που μετέφερε πάνω από 1.600 λίβρες.

Ο Kenton Williams, επικεφαλής του έργου στις ΗΠΑ για το Honda AWV, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι το Honda AWV έχει τη δυνατότητα να φέρει μεγαλύτερη απόδοση, υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις στον κατασκευαστικό κλάδο και σε άλλες βιομηχανίες που αναζητούν μια αυτόνομη off- οδική λύση».

Η Honda δεν έχει ανακοινώσει σχέδια εμπορευματοποίησης για το AWV, αλλά συνεχίζει να προωθεί την πλατφόρμα μέσω δοκιμών πεδίου. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το AWV για να αξιολογήσουν τη δυνατότητα εφαρμογής στο περιβάλλον εργασίας τους μπορούν να επικοινωνήσουν: [email protected].

Η Honda αναμένει περαιτέρω βελτιώσεις στις προδιαγραφές απόδοσης και σχεδίασης καθώς η ανάπτυξη του πρωτοτύπου AWV συνεχίζει να προοδεύει. (Δες παρακάτω.)

Για περισσότερα Χλόη Σχεδιασμός Build άρθρα, επισκεφθείτε εδώ.

Διαστάσεις οχήματος 9′ 6″Μ x 4′ 8″Υ x 4′ 11″Δ
Βάρος οχήματος χωρίς φορτίο 721 κιλά (1590 λίβρες)
Μέγιστη ικανότητα φόρτωσης 399 κιλά (880 λίβρες)
Όριο βάρους ρυμούλκησης 750 κιλά (1653 λίβρες) (συμπεριλαμβανομένου του βάρους ενός τρέιλερ)
Ελάχιστη ακτίνα στροφής 3,9 μέτρα (12 πόδια 9,5 ίντσες)
Εύρος στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτωσης Έως 45 km (27,9 μίλια) ανάλογα με την περίπτωση χρήσης
Χρόνος φόρτισης Έως 6 ώρες (120V)

Schreibe einen Kommentar