
Ενώ η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους είναι μια ωραία προσθήκη στα υπάρχοντα συστήματα για την καλλιέργεια τροφίμων, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να καταστεί ο τομέας οικονομικά βιώσιμος και περιβαλλοντικά βιώσιμος
South China Morning Post
5 Δεκεμβρίου 2021
Απόσπασμα:
Πρώτον, απαιτείται προηγμένη τεχνολογία και υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας για τη δημιουργία και τη διατήρηση του ελεγχόμενου περιβάλλοντος. Λόγω των υψηλών αρχικών επενδύσεων και του ενεργειακού κόστους, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα των εσωτερικών αγροκτημάτων. Το υψηλότερο κόστος παραγωγής σημαίνει επίσης ότι η παραγωγή από εσωτερικές φάρμες είναι πιο ακριβή από τις παραδοσιακές καλλιέργειες.
Δεύτερον, υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα. Επίσης, τα ορυκτά θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε εσωτερικές φάρμες παράγονται βιομηχανικά σε υψηλές συγκεντρώσεις. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει εξόρυξη, χημική σύνθεση και μεταφορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικούς τύπους περιβαλλοντικών προβλημάτων. Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νερό που παράγεται από εσωτερικές φάρμες, εάν δεν απορριφθεί σωστά, μπορεί να συμβάλει στο πρόβλημα της παλίρροιας.
Τρίτον, μόνο περιορισμένοι τύποι καλλιεργειών καλλιεργούνται σε εσωτερικές φάρμες, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων, φυλλωδών λαχανικών, μούρων και βρώσιμων λουλουδιών. Καλλιέργειες που χρειάζονται υψηλά επίπεδα ηλιακού φωτός ή εδάφους όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, η σόγια και τα ριζώδη λαχανικά εξακολουθούν να μην είναι κατάλληλες για εσωτερικές φάρμες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.