Κρατώντας Δέκα Κότες και έναν Κόκορα χαρούμενους καθ‘ όλη τη διάρκεια του χειμώνα

0
Κρατώντας Δέκα Κότες και έναν Κόκορα χαρούμενους καθ‘ όλη τη διάρκεια του χειμώνα

Τα κοτόπουλα το χειμώνα μπορεί να φέρνουν στο μυαλό σκοτεινά και βρώμικα κοτέτσια με βουνά από παγωμένη κοπριά να ανεβαίνουν στα ύψη, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ακόμη και το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πουλιά για να προετοιμάσετε νέο έδαφος, εάν είστε έτοιμοι να τα μετακινήσετε την άνοιξη.

Η ΔΟΜΗ

Διατηρώ τις δέκα κότες μου και έναν κόκορα (Triple Junior) σε ένα παλιό ρυθμό αυτοκινήτου 12 επί 30 πόδια, τώρα σχεδόν θαμμένο από το χιόνι. Από την εμπειρία μου, ο εξαερισμός είναι πιο σημαντικός από τη θερμότητα, επομένως διατηρώ ανοίγματα και στα δύο άκρα της κατασκευής για να διατηρείται η ροή του αέρα.

Σε δέκα χρόνια, δεν είχα κανένα πρόβλημα, και οι περισσότερες κότες καταλήγουν να πεθαίνουν από μεγάλη ηλικία. Συνεχίζουν να γεννούν, αν και λιγότερο, και μια φυλή κληρονομιάς όπως το Partridge Chantecler βοηθάει καθώς αυτά τα πουλιά εκτρέφονται για να αντέχουν σε ημιαρκτικές συνθήκες! Είναι ωραίο να συνδέεσαι με τα κοτόπουλα σε έναν τόσο μεγάλο χώρο. δίνει δομή στη μέρα σου, σε βγάζει από το σπίτι και τα λίγα αυγά είναι ένα ωραίο μπόνους.

Κλινοσκεπάσματα

Πειραματίζομαι με ένα υποπροϊόν τύρφης που άρχισε να πουλάει το τοπικό κατάστημα ζωοτροφών. Τα περισσότερα από τα κλινοσκεπάσματα μου είναι μια ελεύθερη οργανική ύλη όπως φύλλα και ροκανίδια, αλλά στα μέσα του χειμώνα, όταν αυτά τα αποθέματα είναι χαμηλά ή παγωμένα στερεά, αγοράζω κάποια κλινοσκεπάσματα όπως άχυρο, ροκανίδια και, αν μπορώ, σανό. Η στρωμνή τύρφης είχε ως αποτέλεσμα μια άμεση συνεδρία μπάνιου με σκόνη κοτόπουλου όταν πέταξαν τη σακούλα των 35 λιβρών, την οποία άπλωσαν επιδέξια με το ξύσιμο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΑ

Μου αρέσει η ιδέα να ξεκινήσει η περίοδος χώματος το χειμώνα. Όσο περισσότερη οργανική ουσία βάζω, τόσο περισσότερες δυνατότητες φύτευσης. Έχω δει σχόλια σχετικά με το ότι το στρώμα τύρφης είναι δυνητικά επικίνδυνο για την αναπνευστική υγεία των κοτόπουλων, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι ότι είναι λιγότερο σκονισμένο από τα ρινίσματα ξύλου. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά μου αρέσει το προϊόν προς το παρόν και τα κοτόπουλα φαίνονται πιο χαρούμενα σε αυτό.

Πιο πράσινα βοσκοτόπια

Έχω ένα φορητό κοτέτσι (το μοντέλο Τζον Σούσκοβιτς) παρκαρισμένο στο μεγάλο τέμπο όλο τον χειμώνα. Αυτό είναι κλειδωμένο τη νύχτα για να δώσει ένα άλλο στρώμα προστασίας από περίεργα πλάσματα. Θα μετακινήσω το κοτέτσι έξω την άνοιξη, θα καλύψω ολόκληρη την περιοχή και θα το σπείρω με καλυπτική καλλιέργεια. Σκέφτομαι ραπανάκι daikon ή τροφή (μωβ κορυφή) γογγύλι.

Τοποθέτησα το κοτέτσι/τέμπο το φθινόπωρο σε μια βραχώδη τοποθεσία που ανασκάφηκε πρόσφατα που θα είναι κατάφυτη και καταπράσινη μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, χάρη στην τεράστια ώθηση των λιπασμάτων. Θα αφήσω τη δομή επάνω και θα βγάλω τον μουσαμά. Το επόμενο φθινόπωρο, θα τοποθετήσω ξανά τον μουσαμά και θα μετακινήσω όλο το κοπάδι μέσα, έτοιμο να ξεκινήσω ξανά τη διαδικασία. Για κουτιά φωλιάς, δοκιμάστε τις πευκοβελόνες. τα αυγά είναι πολύ πιο καθαρά!

Φαγητό

Τα κοτόπουλα λατρεύουν το λίπος και το χειμώνα, η δημιουργία δημιουργικών λιχουδιών τα ευνοεί και οδηγεί σε αυξημένη ωοτοκία. Το τετηγμένο λαρδί, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικό. Το παίρνω από ένα τοπικό αγρόκτημα που βασίζεται σε βοσκότοπους και μόλις χυθεί το υγρό, τα υπόλοιπα κομμάτια αναμειγνύονται με την τροφή. Ρίξτε μερικά μούρα και ΜΠΛΑΜ! Σπιτικό σουέτ!

Μια ημι-κανονική απόλαυση που προσφέρω είναι ψιλοκομμένο σκούπι κομπούχα, μερικά μούρα, λίγο ποπ κορν, μηλόξυδο, λίγους επιπλέον ηλιόσπορους και λίγη θρεπτική μαγιά, αν νιώθω γενναιόδωρη. Απολαύστε τη φρενίτιδα του ταΐσματος!

Οι φυτρωμένοι κόκκοι είναι μια άλλη εύκολη τροφή που προστίθεται στη διατροφή και θα έλεγα ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των πτηνών σε ένα μέρος με μακρύ χειμώνα. αυτό το λίγο πράσινο φαίνεται να τους δίνει μια άμεση ώθηση ηθικού.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αν μπορείτε να το πάρετε, το κριθάρι είναι εύκολο να φυτρώσει, αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω κανένα αυτό το φθινόπωρο, οπότε χρησιμοποιώ σίκαλη. Μπορείτε να βρείτε δημητριακά μέσα από καταστήματα ζωοτροφών ή ακόμα και διανομείς τροφίμων που πωλούν χύμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα προμηθεύομαι σιτηρά όποτε μπορείτε.

Δεν χρησιμοποιώ πλέον θερμαινόμενα μπολ νερού ή λαμπτήρες θερμότητας, κυρίως λόγω της απόστασης από την πρίζα και της συνολικής αναποτελεσματικότητας. Γεμίζω ξανά κουβάδες με νερό δύο φορές την ημέρα. Με μουσαμά πάνω από το εσωτερικό κοτέτσι και με τη δομή που μοιάζει με ιγκλού μονωμένη με χιόνι, τα κοτόπουλα είναι ενεργά όλες εκτός από τις πιο κρύες μέρες.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η διατήρηση κοτόπουλων το χειμώνα είναι μια άξια συνήθεια. δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά κοτέτσια που τελικά θα σαπίσουν και θα καθαρίζονται δύσκολα! Αντ ‚αυτού, μείνετε στις φορητές κατασκευές, συνεχίστε να χτίζετε αυτό το έδαφος, απολαύστε την πολιτική κοτόπουλου και τα φρέσκα αυγά που είναι η ανταμοιβή σας όταν πέσει ο πυρετός της καμπίνας και, τέλος, μην ξεχνάτε να λέτε ευχαριστώ στο κοπάδι κάθε βράδυ!

Schreibe einen Kommentar