Νέο Εργαλείο Προσλήψεων Στοχεύει τη Βιομηχανία Τοπίου

4
Νέο Εργαλείο Προσλήψεων Στοχεύει τη Βιομηχανία Τοπίου

CrewRecruiterΤο CrewRecruiter, μια λύση προσλήψεων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη βιομηχανία τοπίου, κυκλοφόρησε από τη Halstead Media, μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ που επικεντρώνεται στις βιομηχανίες τοπίου και υπαίθριας διαβίωσης.

Διαθέτοντας ένα σύστημα παρακολούθησης εφαρμογών ή ATS, το CrewRecruiter προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες υποψηφίων μηνυμάτων κειμένου, έτσι ώστε οι εργολάβοι τοπίου να μπορούν επιλεκτικά να στέλνουν αυτοματοποιημένα κείμενα και να επιταχύνουν τη διαδικασία πρόσληψης.

«Οι εργολάβοι τοπίου αγωνίζονται να βρουν τους υπαλλήλους που χρειάζονται για να συντηρήσουν και να αναπτυχθούν. Έχουν δοκιμάσει πολλές λύσεις και ξοδεύουν πολύτιμο προϋπολογισμό με το ίδιο αποτέλεσμα κάθε χρόνο—άδειες υποσχέσεις και ελάχιστα έως καθόλου αποτελέσματα. Αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα αυτά», λέει ο Corey Halstead, συνιδιοκτήτης του Halstead Media.

Το CrewRecruiter ελέγχει αυτόματα τους υποψηφίους εκ των προτέρων, ελευθερώνοντας χρόνο και πόρους. Η προσαρμοσμένη προσθήκη ετικετών στις φόρμες αίτησης εργασίας φέρνει μόνο τους πιο κατάλληλους υποψήφιους στην κορυφή της λίστας. Οι εργολάβοι τοπίου μπορούν αυτόματα να αναλύσουν και να φιλτράρουν μη εγκεκριμένους αιτούντες για ζητήματα όπως ακατάλληλες άδειες, έλλειψη ανταπόκρισης μετά την αρχική αίτηση, απειρία και άλλα. Με ένα απλό αυτοματοποιημένο μήνυμα κειμένου, το CrewRecruiter φιλτράρει τους αιτούντες που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ή δεν είναι κατάλληλοι για τη θέση.

Εκτός από την αντιστοίχιση του τρόπου με τον οποίο ο κλάδος προτιμά να επικοινωνεί, το CrewRecruiter βασίζεται στην πρώτη κοινωνική εμπειρία στρατολόγησης της Halstead Media για να εκσυγχρονίσει και να διευρύνει την προσέγγιση των εργολάβων σε πολλά υποσχόμενους υποψηφίους εργασίας. Το CrewRecruiter συνδυάζει τις πιο πρόσφατες στρατηγικές στρατολόγησης για τοπιογράφους, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής βιντεογραφίας, της επωνυμίας εργοδοτών, των πρωτοποριακών ATS και στοχευμένων διαφημίσεων κάτω από μια στέγη.

«Το μεγάλο ταλέντο επιλέγει μεγάλες εταιρείες. Σε στενές αγορές εργασίας, πολλοί από τους βασικούς υπαλλήλους που χρειάζονται οι εταιρείες για να διατηρήσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις εξωραϊσμού τους απασχολούνται ήδη σε άλλες εταιρείες», λέει ο Halstead. «Δεν κάθονται περιμένοντας, ψάχνοντας σε πίνακες εργασίας όλη μέρα».

Schreibe einen Kommentar