Πάρτι τσαγιού κήπου: Δώστε ώθηση στα σπορόφυτα και τα τριαντάφυλλά σας με αυτό το εύκολο τσάι μηδικής

0
Πάρτι τσαγιού κήπου: Δώστε ώθηση στα σπορόφυτα και τα τριαντάφυλλά σας με αυτό το εύκολο τσάι μηδικής

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα σπορόφυτά μας, σωστά; Αν θέλετε να δώσετε στα μωρά σας ώθηση αζώτου που ενισχύει την ανάπτυξη, αυτό το εύκολο σπιτικό τσάι μηδικής είναι για εσάς!

Καταπληκτική αλφάλφα

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τη μηδική γιατί είναι απίστευτη κάλυψη των δυνατοτήτων της καλλιέργειαςαλλά είναι επίσης ένα φανταστικό λίπασμα πλούσιο σε άζωτο ιδανικό για σπορόφυτα και τριαντάφυλλα.

τσάι στον κήπο

Εκτός από το πολύ σημαντικό N στην αναλογία NPK, η μηδική είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών A, D, B1, B6, E, K. Περιέχει μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Η μηδική παρέχει επίσης στα φυτά τριακοντανόλη, μια ειδική αυξητική ορμόνη.

Τσάι αλφάλφα

Η ακόλουθη συνταγή για το τσάι μηδικής είναι ευγενική προσφορά της Stephanie Rose, συγγραφέα του Garden Alchemy: 80 συνταγές και παρασκευάσματα για οργανικά λιπάσματα, φυτικά ελιξήρια, μείγματα γλάστρας, αποτρεπτικά παράσιτα και πολλά άλλα.

τσάι στον κήπο

Η Rose συνιστά την εφαρμογή του τσαγιού στα σπορόφυτα μετά την ανάπτυξη των δύο πρώτων αληθινών φύλλων ή τριαντάφυλλων και πολυετών φυτών.

Θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι (120 ml) αλεύρου μηδικής
  • 1 γαλόνι (3,8 L) βρόχινου νερού ή αποχλωριωμένου νερού

Πως να το φτιαξεις:

  • Προσθέστε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα και ανακατέψτε καλά.
  • Μοιράζουμε σε βάζα, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρόφημα να καθίσει σε ένα ηλιόλουστο, ζεστό μέρος για τουλάχιστον 36 ώρες. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές την ημέρα.
  • Όταν είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε, αφαιρέστε από το ηλιόλουστο σημείο για να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα απευθείας στα φυτά σας.
  • Παρακολουθήστε τα μωρά σας να μεγαλώνουν!

Μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε την ένταση του τσαγιού για τις ανάγκες του κήπου σας.

τσάι στον κήπο

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και στους κήπους σας διαβάζοντας την Αλχημεία του Κήπου. Αυτή είναι μια εξαιρετική ανάγνωση και προσφέρει τόσες πολλές συμβουλές για ακμάζοντα βιολογικά φυτά!

Schreibe einen Kommentar