Προγραμματισμός και βελτιστοποίηση διαδρομής: Η πορεία προς την κερδοφορία

2
Προγραμματισμός και βελτιστοποίηση διαδρομής: Η πορεία προς την κερδοφορία
image_pdf

ΕγώΗ αύξηση της παραγωγικότητας αυξάνει τα κέρδη και ο προγραμματισμός και η βελτιστοποίηση διαδρομής είναι δύο βασικοί τομείς όπου οι εταιρείες εξωραϊσμού μπορούν να δουν σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας με μικρές επενδύσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τι πρέπει να αναζητήσετε για να βελτιώσετε τα συστήματά σας και συμβουλές για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα, να μειώσετε το κόστος και να κάνετε περισσότερα με λιγότερα.

Τα συνεργεία περιποίησης γκαζόν και εξωραϊσμού είναι πιθανότατα να κάνουν πολλές δουλειές σε μια μέρα, επομένως η αύξηση της κερδοφορίας κάθε εργασίας —ακόμα και κατά ένα μικρό ποσό— μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να διατηρούνται τα πληρώματα όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά.

Βασικές μετρήσεις για παρακολούθηση

Η κατανόηση των μετρήσεων σας είναι θεμελιώδης για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας, την επίτευξη στόχων ανάπτυξης και τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας. Για κάθε τμήμα του κλάδου μας, είναι ζωτικής σημασίας η μόχλευση της παρακολούθησης δαπανών μέσω της κοστολόγησης θέσεων εργασίας. Το κόστος εργασίας μπορεί να εξεταστεί με διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της «κερδοφορίας ανά εργασία», καθώς και πιο αναλυτικών προβολών όπως «κερδοφορία ανά πλήρωμα» και «ανά ανθρωποώρα». Όταν γνωρίζετε ποιο πλήρωμα είναι πιο αποτελεσματικό, μπορείτε να το στελεχώσετε στις δουλειές σας με το μεγαλύτερο εισιτήριο και με το υψηλότερο περιθώριο κέρδους για να μεγιστοποιήσετε την κερδοφορία.

Χρονοδρομολόγηση

(Εικόνα: Adobe Stock)

Το ανεκτέλεστο είναι μια άλλη κρίσιμη μέτρηση που πρέπει να παρακολουθείτε για να βεβαιωθείτε ότι στελεχώνετε επαρκώς την ομάδα σας για να εξυπηρετείτε τους πελάτες χωρίς καθυστερήσεις. Η πρόσβαση σε μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο αποκαλύπτει ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην εκκρεμότητα, όπως η παραγωγική ικανότητα, η αποτελεσματικότητα του πληρώματος και η διαθεσιμότητα υλικού.

Μια άλλη σημαντική μέτρηση για τη μεγιστοποίηση των εσόδων είναι το ποσοστό αποδοχής της πρότασης. Ένα χαμηλό ποσοστό αποδοχής μπορεί να υποδηλώνει ότι η τιμολόγησή σας είναι πολύ υψηλή. Από την άλλη πλευρά, εάν γίνονται δεκτές σχεδόν όλες οι προτάσεις σας, μπορεί να σημαίνει ότι η τιμολόγησή σας είναι πολύ χαμηλή και αφήνετε τα έσοδα στο τραπέζι.

Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις μετρήσεις μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν επειδή απαιτούν τόσες πολλές εισροές. Οι ομάδες που λαμβάνουν ακριβή δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και χρήσιμες πληροφορίες έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα. Τα συστήματα διαχείρισης επιχειρήσεων σάς παρέχουν αυτόματα αυτές τις μετρήσεις με πολλούς τρόπους, όπως ανά εκπρόσωπο πωλήσεων, ανά υπηρεσία και ανά ταχυδρομικό κώδικα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε αποφάσεις βάσει δεδομένων για να εστιάσετε καλύτερα τις προσπάθειές σας και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Δυνατότητα βελτιστοποίησης διαδρομής

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξωραϊσμού εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν πόσο χρόνο μπορεί να εξοικονομηθεί βελτιστοποιώντας τις διαδρομές. Δυστυχώς, η εξέταση κάθε τοποθεσίας σε έναν χάρτη και η οργάνωση επισκέψεων στον ιστότοπο δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι τόσο καλά όσο οι υπολογιστές. Αλλά οι εφαρμογές λογισμικού χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να βάλουν τις διαδρομές στην ιδανική σειρά. Ομαδοποιώντας τοποθεσίες εργασίας, τόσο εντός της ίδιας ημέρας όσο και με τη σωστή σειρά, τα συνεργεία χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το χρόνο τους. Αυτά τα ιδανικά προγράμματα εξοικονομούν χρόνο, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώνετε όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες κάθε μέρα.

Η αποτελεσματικότητα του προγραμματισμού και η βελτιστοποίηση της διαδρομής είναι κρίσιμα. Ο προγραμματισμός μόνο μιας ακόμη εργασίας ανά πλήρωμα και ανά εβδομάδα (ή ακόμα και ανά ημέρα) μπορεί να προσφέρει τεράστια αύξηση στην κερδοφορία. Και βλέπουμε ότι σχεδόν όλες οι εταιρείες που αξιοποιούν τη βελτιστοποίηση διαδρομής είναι σε θέση να το επιτύχουν. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να στελεχώσουν λιγότερα μέλη πληρώματος ή να κάνουν περισσότερα με την ίδια ομάδα μεγέθους. Η γρήγορη ολοκλήρωση εργασιών κάνει επίσης τους πελάτες χαρούμενους.

Ολοκληρώστε περισσότερες θέσεις εργασίας

Τα μέλη της ομάδας συχνά ξεκινούν τη μέρα τους στο γραφείο για να μπουν μπουνιές και να πάρουν χάρτινα φύλλα διαδρομής πριν ταξιδέψουν σε χώρους εργασίας. Όμως, συνδυάζοντας τον προγραμματισμό και τη βελτιστοποίηση διαδρομής, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτά τα ταξίδια είναι συχνά περιττά. Αντίθετα, η συνάντηση στην πρώτη θέση εργασίας ή σε άλλη βολική τοποθεσία μπορεί να επιτρέψει σε μια εταιρεία να χωρέσει μια άλλη ή δύο εργασίες στις περισσότερες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για την πράσινη βιομηχανία βελτιστοποιεί τις διαδρομές χρησιμοποιώντας σχετικές εισροές, εξοικονομώντας έως και 30+ ώρες κάθε εβδομάδα βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα μέσω απλοποιημένου προγραμματισμού και κοστολόγησης εργασίας.

«Το προσωπικό μας μπορεί να δημιουργήσει εργασίες για τα μέλη της ομάδας σε άλλους κλάδους, τις οποίες μπορεί να μεταφέρει σε προτάσεις και να εξυπηρετήσει άμεσα τους πελάτες μας», εξήγησε ο Jarrett B. Myers, Chief Operating Officer στην Capital Land Management, έναν πάροχο τοπίου με έδρα τη Φλόριντα. υπηρεσίες συντήρησης, λίπανσης και καταπολέμησης παρασίτων, άρδευσης και σχεδιασμού και εγκατάστασης. «Η ενσωμάτωση όλων αυτών σε ένα σύστημα βοηθά όλα τα υποκαταστήματά μας να ενωθούν. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να πρέπει να στείλετε e-mail σε κάποιον και να διακινδυνεύσετε να χαθούν πράγματα στα εισερχόμενα».

Αποτελεσματικότητα στον Προγραμματισμό

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει όχι μόνο την ανάθεση πληρωμάτων σε θέσεις εργασίας, αλλά και την ενημέρωση τόσο των πληρωμάτων όσο και των πελατών. Οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν πότε είναι στο πρόγραμμα και μπορεί επίσης να χρειαστούν υπενθυμίσεις μέσω κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό συνήθως απαιτεί μετακίνηση μεταξύ διαφορετικών συστημάτων, όπως μια εφαρμογή ημερολογίου, υπολογιστικά φύλλα με δεδομένα πελατών και e-mail. Αυτές οι διαδικασίες δεν είναι μόνο χρονοβόρες, αλλά και επιρρεπείς σε σφάλματα με την αντιγραφή και την επικόλληση.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί για την πράσινη βιομηχανία, μπορείτε να ενσωματώσετε το ημερολόγιό σας με τα δεδομένα των πελατών σας και να εξαλείψετε την ανάγκη να μεταπηδήσετε μεταξύ των εφαρμογών. Κυρίως όταν τα χρεώσιμα ποσά είναι μικρά, η αποτελεσματικότητα είναι το όνομα του παιχνιδιού. Και το λογισμικό προσαρμόζει αυτό το παιχνίδι υπέρ σας.

Ο Austin Heath, Ιδιοκτήτης του Austin’s Lawn Care & Landscaping, ένας πάροχος υπηρεσιών εξωραϊσμού και εξωραϊσμού οικιστικών και εμπορικών χώρων που βρίσκεται στις περιοχές του μετρό Johnson County και Kansas City, δήλωσε: «Προηγουμένως, είχαμε πολλά προβλήματα με τη μεταφορά των πραγμάτων από υπολογιστικά φύλλα και σημειώσεις προτάσεων . Τα λάθη είναι αναπόφευκτα με την αντιγραφή/επικόλληση. Αλλά είχαμε αυξημένη ακρίβεια χρησιμοποιώντας λογισμικό και σίγουρα ήμασταν πιο κερδοφόροι φέτος λόγω του λογισμικού».

Ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα ενσωματώνει όλες τις άλλες επιχειρηματικές λειτουργίες, από τη διαχείριση σχέσεων με πελάτες (CRM) έως τη δημιουργία προτάσεων, την τιμολόγηση και τις πληρωμές, καθώς και τον προγραμματισμό των συνεργείων με ημερολόγια διαθέσιμα στις κινητές συσκευές τους.

Το λογισμικό για την πράσινη βιομηχανία μπορεί επίσης να ενσωματώσει αυτοματοποιημένες πληροφορίες καιρού και πληροφορίες για τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες στο ημερολόγιό σας, εκσυγχρονίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που ενσωματώνει το ημερολόγιο με αυτοματοποιημένο καιρό, παραγγελίες εργασίας και χρήση χημικών, μπορείτε να προσφέρετε εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Υπάρχει μια σαφής τάση προς τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων στον κλάδο μας, καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε και να βελτιστοποιήσετε αυτό που δεν μετράτε. Μια εύχρηστη εφαρμογή διαχείρισης επιχειρήσεων ενσωματώνει τις πωλήσεις, το back office και το εργατικό δυναμικό σας, δίνοντάς σας τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιτυχία.

ΧρονοδρομολόγησηΟ McCormick είναι Διευθύνων Σύμβουλος της SingleOps. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή επιτυχημένων προϊόντων cloud και mobile. Ξεκίνησε την πρώτη του εταιρεία λογισμικού cloud ενώ ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Northwestern.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Θέλετε να μιλήσετε για θέματα διαχείρισης επιχειρήσεων με άλλους επαγγελματίες φροντίδας γκαζόν και τοπίου; Λάβετε μέρος στις συζητήσεις στο Φόρουμ Διοίκησης Επιχειρήσεων στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar