Πώς αντιδράτε όταν πλησιάζει μια κρίση κορωνοϊού;

3
Πώς αντιδράτε όταν πλησιάζει μια κρίση κορωνοϊού;

Ο επιχειρηματικός προπονητής για τον κλάδο των Εμπορικών και Κατασκευών, η Alison Warner, δίνει τις ειδικές συμβουλές της.

Τις τελευταίες εβδομάδες βρεθήκαμε όλοι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν έχουμε ξαναδεί στη ζωή μας.

Για τους κηπουρούς τοπίων, θα φανταζόμουν ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί στη χειρότερη στιγμή, ακριβώς τη στιγμή που βρίσκεστε στους πιο πολυάσχολους μήνες σας.

Πώς απαντάτε λοιπόν; Λοιπόν, σε περιόδους τεράστιων προκλήσεων όπως αυτή, όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο προσαρμογής και την ταχύτητα με την οποία το κάνετε.

Εδώ είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε:

  • Σχεδιάστε για το χειρότερο, περιμένετε το καλύτερο. Αυτό περιλαμβάνει την εκ νέου πρόβλεψη των πωλήσεων και τη μείωση του κόστους, ώστε να έχετε μια σαφή εικόνα της κατάστασης των ταμειακών ροών σας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά το να έχετε ξεκάθαρο χειρισμό των αριθμών είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη νοοτροπία σας όσο και για τον επιχειρηματικό σας σχεδιασμό.
  • Σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο ώστε να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας με διαφορετικούς τρόπους; Είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλές γνώσεις που θα μπορούσατε να μοιραστείτε σχετικά με το θέμα σας. Ενώ οι άνθρωποι είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους, θα ψάχνουν να αναπτύξουν νέα χόμπι ή θα χρειάζονται συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών και των δέντρων. Τι θα μπορούσατε να μοιραστείτε με τους πελάτες σας μέσω βίντεο, ζωντανής συνομιλίας ή συσκέψεων Zoom; Ποια νέα προϊόντα θα μπορούσατε να δημιουργήσετε.
  • Πόσο ισχυρό είναι το προφίλ σας στα social media; Αν αυτό είναι κάτι που έχετε παραμελήσει, τώρα είναι η ώρα να το ζωντανέψετε! Η διασφάλιση ότι έχετε μια ακμάζουσα επιχειρηματική σελίδα στο Facebook, αναρτάτε τακτικά και ίσως κάνετε και την περίεργη ζωντανή συνεδρία στο Facebook, όλα θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας, έτσι ώστε όταν βγούμε, θα είστε πρώτοι στο μυαλό των ανθρώπων.
  • Εάν η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρομάζουν τη ζωή σας, μην προσπαθήσετε να το επιλύσετε μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε τα τοπικά σας δίκτυα. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που γνωρίζετε που είναι μάγος σε τέτοια πράγματα, τον οποίο θα μπορούσατε να βοηθήσετε σε αντάλλαγμα – παλιές καλές ανταλλαγές!
  • Σκεφτείτε ποιες αλλαγές θα θέλατε να κάνετε στην επιχείρησή σας για να την κάνετε πιο λεπτή και αποτελεσματική, ώστε όταν επιστρέψουμε στην κανονική λειτουργία, να μπορείτε να πατήσετε στο έδαφος.
  • Σχέδιο για τους χειμερινούς μήνες. Ποια προϊόντα ή υπηρεσίες θα μπορούσατε να προσφέρετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις σε μια ίσως παραδοσιακά ήσυχη περίοδο;
  • Συνεχίστε να επικοινωνείτε τακτικά τόσο με την ομάδα όσο και με τους πελάτες σας. Σε περιόδους κρίσης δεν νομίζω ότι μπορείς ποτέ να επικοινωνήσεις υπερβολικά.
  • Ελέγξτε τη διαδρομή του πελάτη σας από το σημείο της έρευνας έως την προσφορά, την παράδοση και τέλος την πληρωμή. Τι μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε σημείο επαφής που θα μπορούσε πραγματικά να εντυπωσιάσει τον πελάτη; Αυτό δεν χρειάζεται να συνεπάγεται δαπάνη χρημάτων. θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο μια προσεκτική επακόλουθη κλήση. Αν ο κόσμος τρελάθηκε για την επιχείρησή σας, τι θα κάνατε διαφορετικά;

Για περισσότερες συμβουλές και συμβουλές, εγγραφείτε στην ομάδα Trades and Builders Business Growth στο Facebook ή επισκεφτείτε την ομάδα μας δικτυακός τόπος.

Alison Warner, συγγραφέας του «How to go from Tradesperson to Managing Director in the Construction and Trade Industries‘.

Schreibe einen Kommentar