Πώς να αντιμετωπίσετε τα τρολ στα social media

0
Πώς να αντιμετωπίσετε τα τρολ στα social media

Πώς να διαχειριστείτε την αρνητική προσοχή στα social media

Τα σκληρά σχόλια και η αηδία είναι γεμάτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο πιο επιτυχημένος γίνεσαι, τόσο χειρότερο γίνεται. Από τη μια το βρίσκω συγκλονιστικό στο επίπεδο της κακίας που υπάρχει αλλά από την άλλη δεν με εκπλήσσει. Εάν ξέρετε πώς να αντιμετωπίζετε τα τρολ στα social media, μπορεί να μειώσετε το άγχος που προσπαθούν να προκαλέσουν.

Νωρίτερα σήμερα, διάβασα ένα άρθρο για μια γυναίκα που είχε λάβει ένα κακόβουλο σχόλιο από ένα τρολ στο Facebook. Το σχόλιο έγραφε «Το πρόσωπό σου είναι αηδιαστικό. Μοιάζεις σαν να σε έχουν χτυπήσει με μολύβδινο σωλήνα». Αυτό το επίπεδο ασχήμιας είναι ακραίο. Με έκανε να σκεφτώ την ψυχολογία πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Γιατί το κάνουμε αυτό μεταξύ μας;

Οι λόγοι πίσω από το διαδικτυακό τρολάρισμα

Είναι μια συνηθισμένη ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά όχι υγιής. Είμαστε όλοι ένοχοι για την περίεργη «αρνητική συναισθηματική προβολή» στους άλλους. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως μας αρέσει, μπορεί να είμαστε βιαστικοί ή σύντομοι με τους αγαπημένους μας. Το κάνουμε αυτό γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε. Τα διαδικτυακά τρολ δεν έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους και όταν η απογοήτευση ή ο θυμός βράζει, σπρώχνουν αυτή την αρνητικότητα στους άλλους. Το τρολάρισμα είναι βολικό γιατί δεν είστε πρόσωπο με πρόσωπο και είναι μια γρήγορη λύση. Καταστρέψτε τη μέρα κάποιου άλλου και μετά ξέρουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται χορτασμένοι από τη ζωή. Είναι εγωιστική συμπεριφορά.

Τα συναισθηματικά ώριμα άτομα έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού τους και δεν εκτοξεύουν τακτικά αρνητικότητα στους άλλους.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα διαδικτυακά τρολ

Η καλύτερη συμβουλή είναι να αγνοήσετε τα διαδικτυακά τρολ. Θέλουν απάντηση από εσάς – αυτό είναι το καύσιμο τους. Μην ανάψετε τη φλόγα. Σύντομα θα βαρεθούν και θα στοχοποιήσουν κάποιον άλλο. Είναι θυμωμένοι άνθρωποι και θέλουν να προβάλλουν λίγη από αυτόν τον εσωτερικό θυμό και την απογοήτευση σε άλλους.

Είναι λυπηρό που ζούμε σε έναν κόσμο όπου η αρνητικότητα μεταδίδεται σαν ποδόσφαιρο. Όταν ένα άτομο δεν μπορεί να αντέξει τη ζέστη και αισθάνεται συναισθηματικά καταβεβλημένο, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την ένταση με το να την βάλει σε κάποιον άλλο και το Διαδίκτυο είναι το πιο εύκολο μέρος για αυτό.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν τα τρολ είναι ότι η ανακούφιση που μπορεί να νιώθουν είναι μόνο προσωρινή και η υποκείμενη αιτία της δυσαρέσκειας ή της δυστυχίας τους παραμένει. Είναι σπατάλη ενέργειας προβάλλοντας σε άλλους καθώς δεν λύνει τίποτα μακροπρόθεσμα.

Τα τρολ συχνά καταστέλλουν τα αρνητικά τους συναισθήματα επειδή αναγνωρίζοντας αυτά τα συναισθήματα σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα υποκείμενα ζητήματα. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το κάνουν και βρίσκουν γρήγορες λύσεις για να νιώσουν καλύτερα, γι‘ αυτό και το τρολάρισμα είναι διαδεδομένο.

Παρηγορήσου με αυτό

Ένα διαδικτυακό τρολ είναι ένα δυστυχισμένο άτομο. Δεν θα βρείτε ένα χαρούμενο χαλαρό άτομο που θέλει να στενοχωρήσει ή να πληγώσει τους άλλους. Ξέρω ότι είναι μικρή παρηγοριά, αλλά θυμήσου ότι τα διαδικτυακά τρολ είναι άθλια. Το διαδικτυακό τους τρολάρισμα είναι μια τεχνική για να απαλύνει τον εσωτερικό τους θυμό αλλά δεν διαρκεί.

Ποτέ μην παίρνετε υπόψη σας αυτό που λέει ένα τρολ επειδή προέρχεται από ένα μη ισορροπημένο μέρος. Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο να τους λυπηθείς, αλλά αυτό είναι που χρειάζονται. Το να αισθάνεστε οίκτο θα σας αναστατώσει λιγότερο από το να νιώθετε θυμό και επίθεση.

Μάντι Χ

Φωτογραφία από camilo jimenez επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar