Πώς να διαχειριστείτε την υπαίθρια υδροπονία για τον λαχανόκηπο σας

0
Πώς να διαχειριστείτε την υπαίθρια υδροπονία για τον λαχανόκηπο σας

Η υδροπονική καλλιέργεια είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την καλλιέργεια διαφορετικών φυτών όπου συχνά δεν είναι δυνατή (σε υπόγεια, στέγες κ.λπ.). Το ερώτημα είναι αν η υδροπονία εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου θα είναι καλύτερη;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η φύτευση καλλιεργειών σε εσωτερικούς χώρους σας επιτρέπει να ελέγχετε καλύτερα τον κήπο με ένα ιδανικό περιβάλλον. Συγκριτικά, άλλοι ισχυρίζονται ότι η ταχεία ανάπτυξη των υδροπονικών φυτών πρέπει να προέρχεται από φυσικούς παράγοντες.

Υπαίθρια Υδροπονική Καλλιέργεια: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα

Ultimate Growing Light

Η καλλιέργεια των φυτών υδροπονίας σας έξω από το σπίτι σημαίνει να απολαμβάνετε την καλύτερη πηγή φωτός, τον ήλιο, χωρίς κανένα κόστος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ένταση ή την ποιότητα του φωτός, καθώς ο ήλιος επιτρέπει ένα πλήρες φάσμα φωτός.

Εάν το ηλιακό φως είναι διαθέσιμο ως το κύριο φωτιστικό σας, σας επιτρέπει να το αντιμετωπίσετε εύκολα συστήματα φωτισμού εσωτερικών χώρων. Τώρα μπορείτε να χτίσετε μακριές υδρορροές ή κάθετους κήπους πύργων στις πλευρές των υπόστεγων.

Επιπλέον Χώρος Εργασίας

Εκτός από το πλεονέκτημα των ποιοτικών περιβαλλοντικών συνθηκών από τον ήλιο, ο υδροπονικός κήπος σας θα αποκτήσει περισσότερο εξωτερικό χώρο. Αυτό οφείλεται στο εξέχον σύστημα και στις μακροχρόνιες καλλιέργειες για άφθονη συγκομιδή.

Μπορείτε να φυτέψετε διάφορα είδη καλλιεργειών και λαχανικών ταυτόχρονα με ένα τέτοιο υδροπονικό σύστημα, για παράδειγμα, υδροπονία σε εξωτερικούς χώρους. Οι νέοι καλλιεργητές υδροπονίας εσωτερικού χώρου θα χάσουν το σκάφος για να το κάνουν αυτό.

Λιγότερα έξοδα κατασκευής συστήματος

Οι έμπειροι καλλιεργητές υδροπονίας κατανοούν πώς το αρχικό κόστος για ένα ποιοτικό υδροπονικό σύστημα μπορεί να είναι ακραίο. Για να λειτουργήσετε αυτό το σύστημα σε εσωτερικούς χώρους, θα χρειαστεί να ξοδέψετε σε ανεμιστήρες, φωτιστικά, εξαερισμό κ.λπ.

Αντίθετα, δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε τεχνητό φωτισμό και σχεδόν καμία απαίτηση εξαερισμού για ένα σύστημα εξωτερικού χώρου. Το μόνο που χρειάζεται να φροντίσεις είναι τροφοδοτώντας τα φυτά με θρεπτικά συστατικά και αφήστε τη μητέρα φύση να κάνει τη δουλειά της.

Δεν απαιτείται χειροκίνητη επικονίαση

Θα χρειαστεί να εκτελέσετε χειροκίνητα επικονίαση για ορισμένες καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους λόγω της έλλειψης εντόμων για αυτή τη δουλειά. Έτσι, πρέπει να αναζητήσετε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να μετακινήσετε τη γύρη για αυτήν την επικονίαση.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλές μέλισσες θα έρθουν στα φυτά σας και θα κάνουν τη δουλειά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Δεν χρειάζεται να διαταράξετε τη γύρη ή να αφαιρέσετε τη σκόνη σε αυτά τα υπαίθρια υδροπονικά φυτά.

Μειονεκτήματα

Ακραία Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία του αέρα είναι ένα από τα κύρια μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου, καθώς τα φυτά απορροφούν περισσότερο νερό στο ζεστό αέρα. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα EC (Ηλεκτρική αγωγιμότητα) και αλατιού του συστήματός σας. Επομένως, πρέπει να προσθέσετε λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

Καλό είναι να μπλοκάρετε τον ήλιο για τα φυτά σας με ύφασμα σκιάς ή άλλο μέσο σκίασης, αλλά δεν βοηθάει πολύ σε αυτό το θέμα. Εάν φυτέψετε σε α θερμοκήπιο, θα πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρικοί ανεμιστήρες και αεραγωγοί.

Συντομότερη Διαδικασία Ανάπτυξης

Φύτεμα οι καλλιέργειές σας σε εσωτερικούς χώρους σάς επιτρέπουν να τις καλλιεργείτε όλο το χρόνο, αλλά αυτό το όφελος μειώνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα εάν βγείτε έξω. Ένας εξωτερικός χώρος είναι πιθανό να περιορίσει αυτό που θέλετε να καλλιεργήσετε με μία απόδοση.

Σύστημα επιρρεπές στη φθορά

Πολλά Τα υδροπονικά συστήματα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό PVC και ακόμη και η δεξαμενή νερού σας είναι επίσης κατασκευασμένη από αυτό το υλικό. Όταν αντιμετωπίζετε φυσικά στοιχεία όπως οι ακτίνες UV, τείνουν να υποβαθμίζονται και να ραγίζουν σύντομα.

Μπορείτε να εξετάσετε τη θωράκιση του συστήματος, αλλά δεν θα είναι η βέλτιστη λύση. Αργότερα, καθώς καθαρίζετε το υδροπονικό σας σύστημα, μπορεί να βρείτε ραγισμένους σωλήνες, διαρροές αρμών κατά την επανασυναρμολόγηση μετά τον καθαρισμό του.

Λιγότερος έλεγχος

Ενα Ο εσωτερικός κήπος προσφέρει σε έναν υδροπονικό καλλιεργητή πλήρη έλεγχο του τρόπου με τον οποίο το περιβάλλον ωφελεί τα φυτά. Να είστε έτοιμοι να τα χάσετε όλα αυτά όταν η φάρμα περνάει από εξωτερικές συνθήκες, όπως δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς θερμοκρασίες.

Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας, θα χρειαστεί να εστιάσετε περισσότερο στη δεξαμενή νερού. Επιπλέον, η βροχή μπορεί να πλημμυρίσει το υδροπονικό σας σύστημα, διαβρέχοντας και καταστρέφοντας γρήγορα τις καλλιέργειές σας.

Επιπλέον, η υπαίθρια κηπουρική δεν είναι ο καλύτερος τύπος περιβάλλοντος για την υποστήριξη μεγαλύτερων φυτών. Δεδομένου ότι δεν καλλιεργούνται στο έδαφος για να έχουν γερές βάσεις, μπορεί να βρείτε μεγάλες ριπές ανέμου να τις πνέουν.

Πολλά παράσιτα

Ενώ τα φυτά εξωτερικού χώρου μπορούν να επικονιάσουν φυσικά, προσελκύουν πολλούς τύπους επιβλαβή σφάλματα που κατευθύνονται προς αυτά. Αυτό είναι πολύ πιθανό καθώς οι καλλιέργειές σας θα αυξηθούν σχετικά μεγαλύτερες από αυτές που καλλιεργούνται στο έδαφος.

Οι εμπορικοί καλλιεργητές που φροντίζουν κήπους υδροπονίας θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα ζώα, όπως τα πουλιά ή τα κουνέλια, που στοχεύουν σε υγιείς καλλιέργειες.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει έναν εύκολο τρόπο για να ενσωματώσετε την υδροπονία στον κήπο σας:

Outdoor Vs. Εσωτερική Υδροπονική Καλλιέργεια

Οι καλλιεργητές υδροπονικών εσωτερικών χώρων απολαμβάνουν τον απόλυτο έλεγχο του περιβάλλοντος τους και αποφεύγουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως η θερμοκρασία του αέρα, επιθέσεις παρασίτων, μικρότερες περιόδους ανάπτυξης ή το σύστημα που εκτίθεται σε ζημιές.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το κόστος με μια υπαίθρια υδροπονική φάρμα. Οι τεχνικές καλλιέργειας σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο απλές καθώς η μητέρα φύση έχει ήδη τις καλλιέργειες καλυμμένες σε ιδανικές συνθήκες.

Κανένα από αυτά τα υδροπονικά συστήματα δεν είναι η απόλυτη επιλογή αφού εξαρτάται και από τις προσωπικές σας ανάγκες και συνθήκες στην περιοχή.

Αλλά σας προτείνουμε να πάτε για ένα υδροπονικό σύστημα σε εξωτερικούς χώρους για κηπουρική DIY για εύκολη φροντίδα και οικονομική απόδοση. Εν τω μεταξύ, οι εμπορικοί κηπουροί δεν μπορούν να πάνε στραβά με την εσωτερική έκδοση για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Συμβουλές υπαίθριας καλλιέργειας για φυτά υδροπονίας

Επίπεδο pH

Σε γενικές γραμμές, το βέλτιστο Το επίπεδο pH για την υδροπονική καλλιέργεια κυμαίνεται από 5,5 έως 6. Αυτό το εύρος δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν καλά πολλά λαχανικά και φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των μήλων, των κολοκυθιών, των φασολιών, των πεπονιών κ.λπ.

Λάβετε υπόψη ότι η υδροπονική καλλιέργεια των καλλιεργειών σας θα απαιτήσει χαμηλότερο επίπεδο pH σε σύγκριση με την κηπουρική του εδάφους. Οι κανονικές ντομάτες χρειάζονται ρυθμό pH 7,0, ενώ οι υδροπονικές αναπτύσσονται με περισσότερο οξύ στο 6,0 έως 6,5.

Φως

Τα δωρεάν φώτα καλλιέργειας εξωτερικού χώρου είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη που μπορείτε να έχετε σε αυτό το σύστημα καλλιέργειας. Αντί να επενδύσουν σε τεχνητά φώτα ή λαμπτήρες καλλιέργειας, οι καλλιέργειές σας θα απορροφήσουν το καλύτερο από το φως του ήλιου.

Σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε το υδροπονικό σύστημα σε μια νότια κατεύθυνση που περιλαμβάνει ένα κατάλληλο καταφύγιο. Τελικά, θα βρείτε τον υδροπονικό λαχανόκηπο σας να ευδοκιμεί με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα όταν λαμβάνετε αρκετό ήλιο.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Επειδή τα υπαίθρια υδροπονικά φυτά σας απαιτούν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ιδανικό για τη μείωση του επιπέδου EC στα θρεπτικά συστατικά που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους για να διασφαλιστεί η ευκολότερη απορρόφηση του νερού.

Η EC του θρεπτικού διαλύματος θα πρέπει να είναι χαμηλή έως μέτρια μόλις τα φυτά σας αναπτυχθούν σε βλαστική φάση. Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο υδροπονικών θρεπτικών συστατικών είναι χαμηλότερο για ισορροπία θρεπτικών συστατικών όταν τα φυτά ανθίζουν ή καρποφορούν.

Νερό

Δεδομένου ότι το νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα όταν καλλιεργείτε τις καλλιέργειές σας σε εξωτερικούς χώρους, τα υδροπονικά λαχανικά καταναλώνουν μια πιο σημαντική ποσότητα νερού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δεξαμενή νερού σας για υδροπονία πρέπει να παραμένει δροσερή το καλοκαίρι.

Ακολουθούν μερικές πρακτικές μέθοδοι για να κρυώσετε αυτή τη δεξαμενή:

Οι ρίζες των φυτών σας μπορεί να κινδυνεύσουν εάν αφήσετε ποτέ τη δεξαμενή άδεια. Μπορείτε να ρυθμίσετε μια βαλβίδα πλωτήρα ώστε να ενεργοποιείται όταν ανιχνεύει χαμηλή στάθμη νερού και, στη συνέχεια, να προσθέσετε φρέσκα διαλύματα θρεπτικών συστατικών απευθείας για να αποφύγετε το πρόβλημα.

Θερμοκρασία

Από τις αρχές του καλοκαιριού, τα υδροπονικά φυτά σας θα χρειαστούν σίγουρα κάποιο επιπλέον χουμικό οξύ και υγρό φύκι στο θρεπτικό διάλυμα. Βοηθούν τα φυτά να είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα και καλά προετοιμασμένα για τις ζεστές μέρες που έρχονται.

Η καλύτερη αναλογία προς το χουμικό οξύ φύκια είναι 5:2, επιτρέποντας την ανάπτυξη της μάζας των ριζών και των ριζών για καλύτερη απορρόφηση νερού. Τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά ενισχύουν τα φυτά σας για να προστατευθούν από ζημιές που προκαλούνται από τη θερμότητα και το φως.

Αυτά τα βήματα θα πρέπει καλύτερα να λαμβάνονται προληπτικά αργά την άνοιξη πριν τα φυτά σας αρχίσουν να αντιμετωπίζουν πραγματικό στρες. Έτσι διασφαλίζετε ότι η διαδικασία φύτευσης είναι επιτυχής και ασφαλής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παράσιτα

Εάν επιλέξετε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους υδροπονία στην πίσω αυλή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να χειριστείτε πολλά παράσιτα. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καλλιεργήσετε άλλα φυτά γύρω από τις καλλιέργειές σας και να ελπίζετε ότι τα παράσιτα θα τα επιτεθούν.

Διατίθενται εξειδικευμένα απορρυπαντικά για τη θεραπεία ζώων και πλασμάτων που τσιμπολογούν τα φυτά σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα σαπούνια και φυσικά σπρέι παρασίτων για την εξάλειψη των εντόμων για ασφαλή υπαίθρια κηπουρική.

Βεβαιωθείτε ότι τα υδροπονικά φυτά σας είναι δυνατά και υγιή για να είναι ασφαλή από τέτοια παράσιτα. Τα λιπάσματα για όλες τις χρήσεις που είναι παντού με υψηλότερη αναλογία καλίου σε σύγκριση με το άζωτο είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των μυκήτων.

Επίσης, θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου για να διεγείρετε τα φυτικά κύτταρα να γίνουν πιο δυνατά, αντιστέκοντας σε ανεπιθύμητες θερμοκρασίες. Όσο πιο υγιή γίνονται τα φυτά, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά παρέχουν μέσω φανταστικών γεύσεων.

συμπέρασμα

Τα μειονεκτήματα του να επιτρέψετε στην υδροπονική φάρμα σας να ευδοκιμήσει σε ένα τεχνητό περιβάλλον είναι αυτά που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εάν καλλιεργείτε φυτά σε εξωτερικούς χώρους και αντίστροφα. Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε ποιο.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο μπορεί να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την υπαίθρια υδροπονία για την επόμενη απόφαση φύτευσης. Υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι, αλλά η τιμή της υπαίθριας κηπουρικής θα σας καταπλήξει με τις δυνατότητές της.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Πώς να διαχειριστείτε την υπαίθρια υδροπονία για τον λαχανόκηπο σας

Schreibe einen Kommentar