Πώς να θεραπεύσετε 4 κοινά προβλήματα υγείας του κοτόπουλου με λιχουδιές και συμπληρώματα

0
Πώς να θεραπεύσετε 4 κοινά προβλήματα υγείας του κοτόπουλου με λιχουδιές και συμπληρώματα
Μια νεαρή γυναίκα γεμίζει μια κρεμαστή τροφοδοσία κοτόπουλου ενώ τα κοτόπουλα μαζεύονται τριγύρω.

Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι έχουν έναν υποβόσκοντα φόβο μήπως κάτι πάει στραβά με το κοπάδι τους. Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα κοτόπουλα, δεν είναι περίεργο που ανησυχούμε!

Το κλειδί για υγιή κοτόπουλα είναι πρώτα η πρόληψη.

Τα ακόλουθα κοινά προβλήματα υγείας στα κοτόπουλα είναι εύκολο να αποφευχθούν ή να τα αντιμετωπίσετε γρήγορα με τις κατάλληλες λιχουδιές και συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν στην πορεία.

1. Λιώσιμο

Ένα κοτόπουλο που λιώνει που στέκεται σε μια χορταριασμένη αυλή.

Τα molts μπορεί να είναι τόσο σκληρά για το κοπάδι σας, όχι μόνο τα κοτόπουλα σας είναι ημίγυμνα, τρέμουν και ντρέπονται, αλλά πρέπει επίσης να μεγαλώσουν ξανά όλα τα φτερά που έχασαν, και μάλιστα γρήγορα!

Τα φτερά είναι ως επί το πλείστον φτιαγμένα από πρωτεΐνη, επομένως τα κοτόπουλα χρειάζονται επιπλέον πρωτεΐνη στη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της τήξης τους για να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν ξανά υγιή φτερά.

Διάφορα κοτόπουλα που στέκονται σε ένα κοτέτσι. Τα κοτόπουλα φαίνονται πολύ απαίσια.

Ταΐζοντας μια τροφή κοτόπουλου με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως π.χ Φτερωτή είναι μια υπέροχη ιδέα κατά τη διάρκεια ενός molt. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτό, μπορείτε να παραμείνετε με την κανονική τους τροφή και να συμπληρώσετε με πρωτεΐνη.

Οι αγαπημένες μας λιχουδιές που είναι γεμάτες πρωτεΐνη είναι αλευροσκουλήκια και γκρεμούς.

Κοντινό πλάνο των αποξηραμένων αλευροφόρων σκουληκιών.

Τα αλευροσκουλήκια είναι από καιρό αγαπημένα στο κοπάδι μας και είναι φθηνά, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με τον ρυθμό με τον οποίο τα τρώνε τα πουλιά μας! Τα γκρουπ είναι πιο ακριβά, αλλά έχουν υψηλότερη ποσότητα πρωτεΐνης.

2. Πεπτικά προβλήματα

Τα κοτόπουλα μπορεί να υποφέρουν από κάθε είδους πεπτικά προβλήματα, από προβλήματα στην καλλιέργεια τους μέχρι προβλήματα με τον αερισμό τους.

Η πρόληψη είναι το κλειδί για την πέψη, εάν διατηρείτε τα βακτήρια του εντέρου του κοτόπουλου υγιή, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν.

Δίνουμε στα κοτόπουλα μας λίγο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μία φορά την εβδομάδα για τα προβιοτικά, και είναι μια πολύτιμη απόλαυση!

Από κοντά ένα βάζο με βιολογικό μηλόξυδο Bragg.

Το κοπάδι μας παίρνει και μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο στο νερό τους μία φορά την εβδομάδα για να κρατήσουν υπό έλεγχο τη βιολογική τους ζωή.

Εάν το κοπάδι σας υποφέρει από κάποιου είδους πεπτικό πρόβλημα, προβιοτικά είναι πραγματικά χρήσιμοι. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στο πακέτο για να το χορηγήσετε στο κοπάδι σας και η μεγάλη ώθηση των προβιοτικών θα τα βοηθήσει να αναρρώσουν από ό,τι τους ταλαιπωρεί.

Δύο κοτόπουλα orpington που απολαμβάνουν ένα μπολ με ξύσμα κοτόπουλου.

Χαλίκι είναι ένα άλλο απαραίτητο προληπτικό μέτρο για να διατηρήσετε την πέψη των κοτόπουλων σας σε καλό δρόμο. Τα κοτόπουλα τρώνε φυσικά χοντροκομμένο, το οποίο χρησιμοποιούν στο στομάχι τους, για να τα βοηθήσουν να αφομοιώσουν την τροφή.

Τα κοτόπουλα που ελευθέρας βοσκής καθημερινά βρίσκουν φυσικά όλο το τρίμμα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή. Εάν το κοπάδι σας δεν είναι ελεύθερης βοσκής, θα χρειαστεί να του προμηθεύσετε το τρίμμα για να το διατηρήσετε υγιές. Προσφέρετε τρίμμα ως συμπλήρωμα ελεύθερης επιλογής αφήνοντας έξω ένα μπολ με αυτό για τα κοτόπουλα να το παίρνουν όπως θέλουν.

3. Αδύναμα τσόφλια αυγών

Τα αδύναμα ή μαλακά κελύφη είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα στα κοπάδια κοτόπουλου. Αυτό προκαλείται από την ανεπαρκή ποσότητα ασβεστίου στην τροφή των ορνίθων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που διαγιγνώσκεται εύκολα και επιλύεται εύκολα.

Πλέον τροφοδοτεί το στρώμα κοτόπουλου εμπλουτιστείτε με αρκετό ασβέστιο για να δημιουργήσετε δυνατά, σκληρά τσόφλια αυγών, αλλά αν το δικό σας δεν το κάνει, υπάρχουν πολλά συμπληρώματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Κοντινό πλάνο από κοχύλια εδάφους στρειδιών.

Κέλυφος στρειδιού είναι η καλύτερη λύση για τους περισσότερους κηπουρούς που βρίσκουν μαλακά ή αδύναμα αυγά. Το κέλυφος στρειδιών προσφέρεται στο κοπάδι με ελεύθερη επιλογή, δεν αναμιγνύεται στην τροφή. Τοποθετήστε ένα μπολ με αυτό στην περιοχή ταΐσματος και οι κότες θα το μαζέψουν όπως θέλουν.

Υπάρχει επίσης μια δωρεάν λύση που λειτουργεί εξίσου καλά! Φυλάξτε τα τσόφλια των αυγών από το κοπάδι σας κάθε φορά που φτιάχνετε πρωινό. Όταν έχετε περίπου μια ντουζίνα, χρησιμοποιήστε ένα γουδί και γουδοχέρι για να τα αλέσετε σε σκόνη.

Προσφέρετε την επιλογή χωρίς σκόνη στο κοπάδι σας όπως θα κάνατε με το κέλυφος του στρειδιού. Αυτό είναι γεμάτο με ασβέστιο και θα βοηθήσει να δώσει σε αυτά τα τσόφλια αυγών την ώθηση που χρειάζονται.

Φαιοφύκη είναι ένα άλλο εξαιρετικό συμπλήρωμα για να βοηθήσει τα κοτόπουλα να αναπτύξουν ισχυρά τσόφλια αυγών. Τα κοτόπουλα μας τρελαίνονται για αυτή τη νόστιμη απόλαυση! Μας αρέσει να το πασπαλίζουμε στις ζωοτροφές των κοτόπουλων κάθε λίγες μέρες για να βελτιώσουμε την υγεία των αυγών τους.

4. Στρες & Προβλήματα συμπεριφοράς

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο εσάς, επηρεάζει και το κοπάδι σας. Τα κοτόπουλα που βρίσκονται υπό πίεση υποφέρουν από κάθε είδους σωματικά προβλήματα και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα εκφοβισμού και στα άλλα μέλη του κοπαδιού τους.

Ένα κοπάδι από κοτόπουλα που χαλαρώνουν στη σκιά των χαμηλών θάμνων.

Θέματα συμπεριφοράς όπως ο εκφοβισμός, το μάζεμα και η απόκρυψη αυγών μπορεί όλα να προέρχονται από υπερβολικό άγχος και όχι αρκετή ψυχαγωγία για το κοπάδι σας.

Τα κοτόπουλα τείνουν να αγχώνονται για τους εξής λόγους:

 • Παρουσίαση νέων μελών στο ποίμνιο
 • Απώλεια μελών κοπαδιού
 • Προσθήκη φωτός στο κοτέτσι
 • Αναδιάταξη του κοτέτσι- ειδικά κοτέτσια και φωλιές
 • Δεν υπάρχει αρκετό φαγητό ή νερό
 • Ανεπαρκή φωλιά ή κουτιά φωλιάς
 • Εξαιρετική ζέστη ή κρύο
 • Συνεργάζεται πάρα πολύ
 • Αρπακτικά καραδοκούν στην περιοχή
 • Παράσιτα όπως ακάρεα, ψείρες ή τρωκτικά που προκαλούν όλεθρο στο κοπάδι σας
Ένα χέρι με καλαμπόκι και ένα κοτόπουλο που τρώει από το χέρι.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιος από αυτούς τους στρεσογόνους παράγοντες θα μπορούσε να επηρεάσει το κοπάδι σας, είναι σημαντικό να τους αντιμετωπίσετε αμέσως. Το άγχος όχι μόνο οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς στο κοπάδι, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ασθένειες, πληγές και θάνατο.

Εκτός από την αφαίρεση του στρεσογόνου παράγοντα, ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε το στρες στο κοπάδι σας είναι να τους αποσπάσετε την προσοχή με λιχουδιές και συμπληρώματα!

Τα κοτόπουλα που διασκεδάζουν είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μαζέψουν το ένα το άλλο. Τα κοτόπουλα είναι πλάσματα με πολύ κίνητρο για φαγητό και μερικά από τα παρακάτω παιχνίδια κοτόπουλου έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφουν αυτή την πλήξη, ώστε το κοπάδι να είναι πιο χαρούμενο και υγιές.

Μια χούφτα τροφή κοτόπουλου που κρατιέται πάνω από τον κουβά με τις ζωοτροφές.

Τρόποι για να διασκεδάσετε το κοπάδι σας με φαγητό:

 • Κρεμάστε ένα λάχανο ή ένα κεφάλι μαρουλιού από το ταβάνι
 • Συμπληρώστε α θεραπεία μπάλα με λαχανικά και δείτε τα κοτόπουλα σας να το κυνηγούν
 • Συμπληρώστε α παιχνίδι τροφοδοσίας με αλευροσκουλήκια και δείτε τα κοτόπουλα σας να παίζουν για να τα βγάλετε
 • Τινάσσω γρατσουνιά κοτόπουλου σε ένα φρέσκο ​​δέμα άχυρου για ώρες ψυχαγωγίας που θα βρεις την απόλαυση
Πέντε κοτόπουλα που ξύνονται με άχυρο ψάχνοντας για λιχουδιές.

Εάν είστε επιμελής στο να παρέχετε στο κοπάδι σας ό,τι χρειάζεται για να αποτρέψετε την ασθένεια πριν χτυπήσει, θα είστε χρυσοί! Φροντίστε να έχετε εφοδιαστεί με όλες τις καλύτερες λιχουδιές, ψυχαγωγία και συμπληρώματα που χρειάζεται το κοπάδι σας για να παραμείνει χαρούμενο και υγιές.

Schreibe einen Kommentar