Πώς να προσδιορίσετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να αποτρέψετε την ακατάλληλη διάθεση ηλεκτρονικών απορριμμάτων

0
Πώς να προσδιορίσετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να αποτρέψετε την ακατάλληλη διάθεση ηλεκτρονικών απορριμμάτων

Η CleanRiver έχει πάνω από 30 χρόνια εμπορικής εμπειρίας ανακύκλωσης παρέχοντας προγράμματα ανακύκλωσης και λύσεις ανακύκλωσης για γραφεία, κτίρια κατοικιών και πολλά άλλα. Θα σας πούμε πού να πετάξετε ηλεκτρονικά απόβλητα, πού να πετάξετε τα ηλεκτρονικά και πώς να ανακυκλώσετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Αλλά πρώτα, πρέπει να καταλάβετε τι είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα και γιατί είναι πρόβλημα:

η ηλεκτρονική διάθεση απορριμμάτων

Τι είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα;

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και τα απαρχαιωμένα ηλεκτρονικά προϊόντα πρέπει να αντικατασταθούν, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Ή τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι πετούν ηλεκτρονικά απόβλητα επειδή δεν γνώριζαν ότι ταξινομούνται ως τέτοια και απαιτούν διαφορετικές μεθόδους διάθεσης.

Συνήθη ηλεκτρονικά απόβλητα:

 • Κινητά τηλέφωνα
 • Υπολογιστές
 • τηλεοράσεις
 • Κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών
 • Εκτυπωτές
 • Στερεοφωνικά
 • Φούρνοι μικροκυμάτων
 • Και τα λοιπά.

Λιγότερο κοινά ηλεκτρονικά απόβλητα:

 • Εξοπλισμός Διαβητικού Ελέγχου
 • Απινιδωτές
 • Διάδρομοι
 • Καρέκλες μασάζ
 • Έξυπνα ρολόγια
 • Αυτόκλειστα
 • Μικρόφωνα
 • Και τα λοιπά.

Και αυτό μόλις και μετά βίας χαράζει την επιφάνεια αυτού που μπορεί να οριστεί ως ηλεκτρονικά απόβλητα. Ακόμη και παλιά καλώδια και καλώδια μπορούν να θεωρηθούν ηλεκτρονικά απόβλητα.

e απόβλητα

Γιατί τα ηλεκτρονικά απόβλητα αποτελούν πρόβλημα;

Η τεχνολογική πρόοδος γίνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό που πολλές ηλεκτρονικές συσκευές που εξακολουθούν να λειτουργούν καλά θεωρούνται αχρησιμοποίητες. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη εξόρυξης νέων μετάλλων και υλικών για την αντικατάσταση των υπαρχόντων προϊόντων με ελαφρώς βελτιωμένες ή αναβαθμισμένες εκδόσεις της ίδιας συσκευής.

Ευτυχώς, η ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων εξυπηρετεί πολλούς χρήσιμους σκοπούς. Ένα πλεονέκτημα είναι η πρόληψη της έκπλυσης των τοξικών υλικών που βρίσκονται στα περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα στα υπόγεια ύδατα κάτω από τους χώρους υγειονομικής ταφής. (Το 70% των τοξικών χημικών ουσιών στους χώρους υγειονομικής ταφής βρίσκονται μέσα σε πεταμένα ηλεκτρονικά είδη).

Πώς να ανακυκλώσετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Ουσιαστικά όλα τα ηλεκτρονικά απόβλητα περιέχουν κάποια μορφή ανακυκλώσιμου υλικού. Είναι ειρωνικό να το αποκαλούμε ακόμη και «ηλεκτρονικά απόβλητα» γιατί τα περισσότερα από αυτά δεν είναι καθόλου απόβλητα. Η πρόκληση είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να το αναγνωρίσουν και να αυξήσουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα ανακύκλωσης. Αυτή τη στιγμή μόνο το 20% των απορριπτόμενων ηλεκτρονικών μας ανακυκλώνεται.

Ανακυκλώστε τα ηλεκτρονικά σας για μετρητάπώς να ανακυκλώνετε ηλεκτρονικά απόβλητα

Πού να πετάξετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Οι περισσότερες τοπικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στη Βόρεια Αμερική δέχονται ηλεκτρονικά απόβλητα που είτε ανακυκλώνονται επιτόπου είτε αποστέλλονται σε εγκαταστάσεις που μπορούν να επεξεργάζονται ηλεκτρονικά απόβλητα. Οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν τεμαχιστές και μαγνήτες για να διαχωρίσουν τα διάφορα υλικά που βρίσκονται στα παλιά ηλεκτρονικά μας, τα οποία οργανώνονται στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, όπως:

 • Μέταλλο
 • Πλαστική ύλη
 • Ποτήρι
 • Καλωδίωση
 • Και τα λοιπά.

Τα οποία στη συνέχεια μπορούν να σταλούν για περαιτέρω επεξεργασία για επαναχρησιμοποίηση σε άλλες εγκαταστάσεις που ασχολούνται με σκραπ ηλεκτρονικών απορριμμάτων.

Οι μικρότερες ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στη Βόρεια Αμερική απασχολούν άτομα για να απομακρύνουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα με ασφάλεια με διάφορα εργαλεία τα οποία στη συνέχεια ταξινομούνται με το χέρι. Δυστυχώς, είναι πιο συνηθισμένο αυτά τα ηλεκτρονικά απόβλητα να αποστέλλονται στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου οι εργαζόμενοι αποσυναρμολογούν ηλεκτρονικά είδη σε μη ασφαλείς συνθήκες που μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβείς για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Όπως τα περισσότερα πράγματα, αυτό οφείλεται στο αυξημένο κόστος ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων στη Βόρεια Αμερική σε σύγκριση με την Ασία. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τα μεγαλύτερα κέντρα ανακύκλωσης χρησιμοποιούν τεμαχιστές, επειδή είναι ο μόνος οικονομικά αποδοτικός τρόπος ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων στη Βόρεια Αμερική.

ηλεκτρονική διάθεση απορριμμάτωντι είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Πού να πετάξετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Εάν δεν έχετε έναν καλό μηχανισμό ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων κοντά (συχνά αναφέρεται ως „E-Stewards“), τότε μπορείτε να αφήσετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε καταστήματα λιανικής όπως τα Staples και Best Buy. Τα καταστήματα Staples διαθέτουν ένα δωρεάν πρόγραμμα ανακύκλωσης που συνεργάζεται με έναν ανακυκλωτή e-Steward. Αναλώσιμα γραφείου καταστήματα ανακυκλώνουν ακόμη και δοχεία μελανιού και θα προσφέρουν πίσω 2 $ ανά δοχείο. Εάν έχετε μεγαλύτερα πράγματα που δεν θα πάρει το Staples (όπως τηλεοράσεις), μπορείτε να τα μεταφέρετε σε οποιοδήποτε Best Buy που διαθέτει επίσης ένα εμπορικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Τι να κάνετε με τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Τι πρέπει να κάνουμε με τα παλιά μας ηλεκτρονικά που δεν θέλουμε να ανακυκλώσουμε; Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε:

 1. Δώστε τα για επαναχρησιμοποίηση
 2. Δωρίστε τα σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση
 3. Πούλα τα
 4. Μάθετε να επισκευάζετε μόνοι σας τα σπασμένα ηλεκτρονικά

Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να βρει αξία σε κάποια από τα παλιά ηλεκτρονικά μας, μη διστάσετε να δωρίσετε ή να πουλήσετε τα ηλεκτρονικά σας απορρίμματα αν λειτουργούν ακόμα. Άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να μπορούν να αξιοποιήσουν πολύ τα προϊόντα τεχνολογίας που δεν τα χρειάζεστε πλέον. Εάν είναι σπασμένο, αυτό αποτελεί μια ακόμη καλύτερη ευκαιρία να μάθετε κάτι νέο. Αντί να το ανακυκλώσετε αμέσως, θα μπορούσατε να δείτε αν υπάρχουν διαδικτυακοί οδηγοί για το πώς να επισκευάσετε τα ηλεκτρονικά σας. Εξοικονομώντας χρήματα αγοράζοντας μια νέα συσκευή και δίνοντάς σας ώθηση εμπιστοσύνης στην ικανότητά σας να επισκευάζετε σπασμένα gadget.

τι να κάνετε με τα ηλεκτρονικά απόβλητατι να κάνετε με τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Συμπέρασμα Ηλεκτρονικής Διάθεσης Απορριμμάτων:

Αν και είναι αδύνατο να σώσουμε τα πάντα από τα παλιά μας ηλεκτρονικά, μπορούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση τους και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης γραφείων ηλεκτρονικών απορριμμάτων στη δουλειά. Ή ένα εμπορικό πρόγραμμα ανακύκλωσης για ηλεκτρονικά απόβλητα στο τοπικό εμπορικό κέντρο ή κατάστημα λιανικής. Όσο περισσότερη προσπάθεια καταβάλουμε για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα για όλους.

________________________________________________________________________________

Αναζητάτε περισσότερες λύσεις ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων; Δείτε αυτές τις άλλες αναρτήσεις:

κάτω πανό

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Για να προσδιορίσετε τη σωστή λύση για να καλύψετε τις ανάγκες σας, χρησιμοποιήστε το Επιλογέας προϊόντων CleanRiver.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Schreibe einen Kommentar