Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου

0
Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου

Η αριθμομηχανή αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι ένα απλό διαδικτυακό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε την αναλογία αυτής της ουσίας προς το νερό. Αλλά αν έχετε μόνο έναν υπολογιστή αραίωσης βασικής συγκέντρωσης στο χέρι, μπορείτε να τον μετρήσετε επίσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε λοιπόν έναν υπολογιστή αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου για να μετρήσετε και να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο μείγμα και να εξαλείψετε τα βακτήρια και τους μύκητες από τις καλλιέργειές τους χωρίς να τα μεθύσετε;

Θα μάθετε τις απαντήσεις σε αυτό το άρθρο.

Πώς να υπολογίσετε το αραιό υπεροξείδιο του υδρογόνου;

Υπάρχουν εύκολα διαδικτυακά εργαλεία και μια φόρμουλα με την οποία μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά μόνοι σας. Αλλά πριν υπολογίσετε, πρέπει να γνωρίζετε τη συγκέντρωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου (ο χημικός τύπος είναι H2O2) που έχετε στα χέρια σας.

Όταν αγοράζετε ένα μπουκάλι ή ένα κουτί H2O2, η ετικέτα θα δείχνει πάντα το εύρος ισχύος συγκέντρωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει. Το ποσό περιγράφεται σε ποσοστό, το οποίο συνήθως κυμαίνεται από 3% έως 35%.

Σας συνιστούμε να επιλέξετε το εμπορικό προϊόν μόνο σε αυτή τη σειρά, επειδή είναι ποιότητας τροφίμων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τις αντοχές του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στη γεωργία.

Online αριθμομηχανές

Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε τις συγκεντρώσεις αραίωσης του υπεροξειδίου του υδρογόνου, αλλά το καλύτερο είναι Happy Hydro Farm.

Απλώς βάλτε τους απαιτούμενους αριθμούς στα πεδία και αυτός ο υπολογιστής συγκέντρωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου θα σας δώσει το αποτέλεσμα σε ένα δευτερόλεπτο.

Οι αγρότες θα θέλουν να μάθουν πώς να κάνουν 3 υπεροξείδιο του υδρογόνου επειδή αυτή είναι η πιο σταθερή ισχύς διαλύματος που μπορούν να χειριστούν οι καλλιέργειες. H2O2 είναι το καταλληλότερο εργαλείο για χρήση, καθώς διαθέτει την προκαθορισμένη συγκέντρωση στόχου στο 3 τοις εκατό.

Ας υποθέσουμε ότι μια αριθμομηχανή αραίωσης λευκαντικού χλωρίου είναι αυτό που ψάχνετε. Omni είναι αυτή που πρέπει να πάτε.

Υπολογισμός χειροκίνητα

Εάν η κατάσταση λειτουργίας καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορείτε να υπολογίσετε με μη αυτόματο τρόπο την αναλογία. Για να υπολογίσετε την αναλογία H2O2 προς νερό για αραίωση, πρέπει να γνωρίζετε τρεις παράγοντες:

  • Το ποσοστό του H2O2 που προσπαθείτε να αραιώσετε
  • Το ποσοστό συγκέντρωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου που θέλετε να επιτύχετε στο τελικό μείγμα
  • Ο όγκος του τελικού μίγματος καθαρού νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου

Η εξίσωση του υπολογιστή αραίωσης (υπολογισμός σε γαλόνια) είναι:

A = Y x B : X

  • Α: Η ποσότητα H2O2 που πρέπει να αναμίξετε με νερό για να αραιωθεί
  • Υ: Το ποσοστό υπεροξειδίου του υδρογόνου που θέλετε να πετύχετε στο τελικό μείγμα
  • Β: Ο όγκος του τελικού μείγματος νερού βρύσης και αραιωμένου υπεροξειδίου του υδρογόνου που πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων
  • X: Το ποσοστό της εφαρμογής υπεροξειδίου του υδρογόνου που προσπαθείτε να αραιώσετε

Για παράδειγμα, όταν θέλετε να αραιώσετε 35 υπεροξείδιο του υδρογόνου σε 3, το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε τον τελικό όγκο του μείγματος. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γαλόνι (περίπου 3,8 λίτρα) από το μείγμα, θα χρειαστείτε:

3 x 1 : 35 = περίπου 0,086 γαλόνι 35% H2O2

Αλλά πώς να αραιώσετε 35 υπεροξείδιο του υδρογόνου σε διάλυμα φυσικά; Θα χρειαστεί να αγοράσετε μεζούρες για να λάβετε την ακριβή ποσότητα H2O2 και να το αναμίξετε σε μια πλαστική δεξαμενή με μηδενικό μέταλλο ή χημικές ουσίες όπως υπολείμματα σιδήρου.

Αφού μάθετε πόση ποσότητα H2O2 πρέπει να αναμίξετε με νερό, μπορείτε να μάθετε τον όγκο νερού που πρέπει να προσθέσετε ακολουθώντας αυτήν την εξίσωση αραίωσης:

Νερό = Β – Α

Ακολουθεί ένα βίντεο που δείχνει πώς να αραιώσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου:

Σε τι χρησιμοποιείται το 35% υπεροξείδιο του υδρογόνου;

Το 35% H2O2 θεωρείται ισχυρό οξειδωτικό και εάν αραιωθεί, μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς, όπως απολυμαντικό για ιούς, προϊόντα καθαρισμού νοσοκομείων, οικιακά απολυμαντικά και υδροπονικό πότισμα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προϊόντα ομορφιάς μαλλιών και περιποίησης σώματος, όπως παράγοντες λεύκανσης μαλλιών, χρωστικές μαλλιών, ουσία για ανοιχτόχρωμο χρώμα μαλλιών, αποχρωματισμός γυναικείας περιποίησης τρίχας προσώπου κ.λπ.

Εκτός από τη χρήση αυτής της συγκέντρωσης για τις καλλιέργειες, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και 35% H2O2 ως στοματικό διάλυμα, αλλά δεν συνιστούμε να το κάνετε. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος κατάποσης και η χημική ουσία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, δυσλειτουργία στους πνεύμονες, ακόμη και θάνατο.

Το επίπεδο υπεροξειδίου του υδρογόνου στο 35% είναι αρκετά ισχυρό και μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία εάν η ουσία έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα. Επομένως, πρέπει να φοράτε στολή χημικής προστασίας όταν αναμιγνύετε την ουσία.

Πόσο νερό αναμιγνύετε με υπεροξείδιο του υδρογόνου;

Ανάλογα με τον σκοπό, θα πρέπει να μετρήσετε ανάλογα το νερό. Μπορείτε να ελέγξετε το διάγραμμα αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου για μια εύκολη διαδικασία ανάμειξης.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα γαλόνι υπεροξειδίου του υδρογόνου 35% για σκοπούς καθαρισμού, προσθέστε 2 μέρη H2O2 και 1 μέρος νερό για επιπλέον αντισηπτική ισχύ.

Εάν χρειάζεστε αυτή τη χημική ουσία για κηπουρική, αραιώστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε 1-3% για το καλύτερο αποτέλεσμα, ανάλογα με τον τύπο του κήπου και την κατάσταση των φυτών με τα οποία εργάζεστε.

Πόσο διαρκεί το αραιωμένο υπεροξείδιο του υδρογόνου;

Η αποσύνθεση του υπεροξειδίου του υδρογόνου συμβαίνει πολύ γρήγορα μετά το άνοιγμα της σφράγισής του. Σύμφωνα με τη γιατρό Debra Sullivan, αυτή η ουσία μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες μετά την έκθεση σε οξυγόνο ή νερό.

Εάν αναμίξετε H2O2 με νερό, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε γρήγορα για να αποφύγετε την εξάτμιση και την απώλεια του αποτελέσματος. Για παράδειγμα, για να ποτίσετε τις καλλιέργειες κολοκυθιού, χρειάζεστε 3% H2O2 για να απολυμάνετε τα φυτά.

Ας υποθέσουμε ότι αφήνετε τη χημική ουσία εκτεθειμένη για μερικές ημέρες. το μέρος H2O2 στο μείγμα θα αποσυντεθεί και θα μειωθεί στο 0,5-1%. Με τόσο χαμηλά αντισηπτικά, οι καλλιέργειες κολοκυθιού σας είναι πιο επιρρεπείς σε μικρόβια και στερούνται ποιότητας.

Προτείνουμε να προσθέσετε λίγη οξύτητα στον συνδυασμό υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού για να επιβραδύνετε την ταχεία αποσύνθεση. και καταστροφή του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται κατά την εργασία με υπεροξείδιο του υδρογόνου;

Τα μειονεκτήματα του υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να περιλαμβάνουν: πρόκληση ναυτίας και ακόμη και συσκότιση σε περίπτωση εισπνοής. Μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από δερματολογικό ερεθισμό εάν ο χρήστης εκτεθεί στην ουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επομένως, για τους αγρότες που εργάζονται σε περιβάλλον έκθεσης σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, συνιστάται να φορούν μοναδικές μάσκες προσώπου που έχουν σχεδιαστεί για ψεκασμό φυτοφαρμάκων.

Συνιστάται επίσης ένα ειδικό κοστούμι και ένα ζευγάρι γυαλιά για προστασία, κρατώντας το δέρμα σας μακριά από την έκθεση σε διαλύματα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Το H2O2 χρησιμοποιείται ευρέως σε ιατρικά ιδρύματα για τη θεραπεία μικροτραυμάτων, αλλά πολλοί θα αναρωτηθούν πόσο είναι ήσσονος σημασίας. Δεν συνιστούμε να καθαρίζετε ανοιχτές πληγές με αυτό, καθώς μπορεί να προκαλέσει κοινό πόνο και να καταστρέψει τους ιστούς εκεί.

συμπέρασμα

Τόσο για τους κήπους υδροπονίας όσο και για τις καλλιέργειες εδάφους, η αραίωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου για αντισηπτικούς σκοπούς είναι αναπόφευκτη. Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης της ικανότητας του υπολογιστή αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου επιτρέπει στους αγρότες να αποτρέψουν τις καλλιέργειες από το να κολλήσουν μικρόβια χωρίς να μεθάνε τα φυτά.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικειωθεί με την τέχνη του υπολογισμού των αραιωμένων διαλυμάτων για να διασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή αραίωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου

Schreibe einen Kommentar