Το Ινστιτούτο Ηλεκτρικών Εργαλείων συμβουλεύει κατά των μπαταριών τρίτων

3
Το Ινστιτούτο Ηλεκτρικών Εργαλείων συμβουλεύει κατά των μπαταριών τρίτων
image_pdf

εξουσίαΣυνδυάζεται το ηλεκτρικό σας εργαλείο με την μπαταρία και το φορτιστή μπαταρίας του; Εάν και τα τρία κατασκευάζονται από τον ίδιο κατασκευαστή και έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μαζί ως σύστημα, τότε η απάντηση είναι «ναι», λέει η Power Tool Institute, ένας κορυφαίος βιομηχανικός οργανισμός για πόρους ασφάλειας ηλεκτρικών εργαλείων. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μπαταρία τρίτου κατασκευαστή ή προσαρμογέα που υποτίθεται ότι επιτρέπει την εναλλαγή μπαταρίας μεταξύ μάρκας, η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό όχι.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί έχει σημασία η επιλογή μόνο μπαταριών που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με το σύστημα εργαλείων. Αλλά όταν κοιτάξετε μέσα, θα δείτε ότι είναι η ουσία του τι κάνει ένα ηλεκτρικό εργαλείο να λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Οι μπαταρίες ηλεκτρικών εργαλείων περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένης ενέργειας. Οι κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού διαχειρίζονται αυτήν την αποθήκευση και απελευθέρωση ενέργειας χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (BMS) που υπάρχει στην μπαταρία, στο ηλεκτρικό εργαλείο και στο φορτιστή μπαταρίας. Το BMS επιτρέπει τον ηλεκτρονικό συγχρονισμό μεταξύ των στοιχείων του συστήματος, έτσι ώστε, εκτός από τις πολυάριθμες παραμέτρους που παρακολουθεί, να επιτυγχάνονται τα σωστά επίπεδα φόρτισης και εκφόρτισης κατά τη χρήση.

Οι μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών δεν περιέχουν τα ίδια ηλεκτρονικά, επομένως η μπαταρία, ο φορτιστής και τα εργαλεία διαφορετικών κατασκευαστών είτε δεν λειτουργούν καθόλου είτε λειτουργούν —αλλά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο— όταν συνδυάζονται μεταξύ τους. Η χρήση είτε μιας μπαταρίας τρίτου κατασκευαστή είτε ενός προσαρμογέα μπαταρίας μπορεί να παρακάμψει τα στοιχεία BMS που περιέχονται στα εργαλεία ή τους φορτιστές, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πρόκληση επαφής με καυστικές χημικές ουσίες, εγκαύματα από χημικά που διαφεύγουν, φωτιά ή ακόμα και έκρηξη.

Για αυτούς τους λόγους, το Ινστιτούτο Power Tool συνιστά τη χρήση μόνο της μπαταρίας, του εργαλείου και του φορτιστή του κατασκευαστή του αρχικού εξοπλισμού μαζί. να μην χρησιμοποιείτε ποτέ μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών ή μπαταρίες που δεν λειτουργούν. και αποφεύγοντας τους προσαρμογείς μπαταρίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή χρήση συστημάτων ηλεκτρικών εργαλείων, επισκεφθείτε https://www.powertoolinstitute.com/pti-pages/battery-safety.asp.

Schreibe einen Kommentar