Το Κεμπέκ οδηγεί την τάση στην αστική γεωργία σε εσωτερικούς χώρους — City Farmer News

1
Το Κεμπέκ οδηγεί την τάση στην αστική γεωργία σε εσωτερικούς χώρους — City Farmer News
„Είναι η συμβολή των χαμηλών τιμών ενέργειας, των LED, αυτής της τεράστιας επένδυσης σε νέες τεχνολογίες που έχουν βελτιώσει όλους τους χώρους ελεγχόμενου περιβάλλοντος.“ – Mark Lefsrud, Πανεπιστήμιο McGill.

Τα LED και η φθηνή ηλεκτρική ενέργεια ανοίγουν νέες ευκαιρίες

Της Angela Lovell
Οδηγός χώρας
3 Φεβρουαρίου 2022

Απόσπασμα:

Πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακές αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι κοινές για τις αστικές εσωτερικές φάρμες, με μια μεγάλη να είναι η εργασία, αν και, αντίθετα, η τάση αστικοποίησης που έχει στερήσει τις παραδοσιακές πηγές εργασίας από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κοινότητες αποδεικνύεται περισσότερο όφελος για αστικά αγροκτήματα που αναζητούν εργάτες.

«Η τοποθέτηση αυτών των πραγμάτων στα αστικά κέντρα έχει προσφέρει ένα εργατικό δυναμικό που συνήθως θα είχε απασχοληθεί τοπικά για να βοηθήσει στις φάρμες», λέει ο Lefsrud. «Όταν οι άνθρωποι μετανάστευσαν στις πόλεις, φαίνεται να επιστρέφουν σε αυτά τα έργα αστικού τύπου που τους δίνουν απασχόληση και φαγητό».

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι ζουν από τις αστικό τους αγρόκτημα, δεν είναι πιθανό να γίνουν πλούσιοι.

«Είσαι ακόμα αγρότης, εξαρτάσαι από την παραγωγή των καλλιεργειών και κάποια από την τεχνολογία δεν είναι ακόμα εκεί», λέει ο Lefsrud. «Είναι οικονομικά ωφέλιμο, αλλά ποτέ δεν θα γίνετε πλούσιοι κάνοντας αυτό. Υπάρχουν ακόμη πολλές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν και είναι ένας λόγος για τον οποίο νιώθω άνετα στη θέση μου είναι επειδή ξέρω ότι οι καλλιεργητές έχουν πάντα απορίες».

Μια μελλοντική πρόκληση για όλη τη γεωργία, αλλά ειδικά σε ελεγχόμενα, εσωτερικά περιβάλλοντα, είναι πιθανό να είναι το νερό, λέει ο Lefsrud.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Schreibe einen Kommentar