Το Pesto είναι ένα φοβερό παραπροϊόν του Cover Cropping the Garden

0
Το Pesto είναι ένα φοβερό παραπροϊόν του Cover Cropping the Garden

Περικοπή κάλυψης είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω. είναι σαν να πατάς το reset στο κρεβάτι του κήπου που εργάζεσαι. Η καλλιέργειες μπορεί να εμπλουτίσει το έδαφος, να δημιουργήσει οργανική ύλη και πιθανώς να αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα παρασίτων. Παρακινήθηκα ακόμη περισσότερο όταν συνειδητοποίησα ότι το υποπροϊόν δημιουργεί το εξώφυλλο. Η χρήση καλλιεργειών πράσινης κοπριάς όπως το φαγόπυρο, τα μπιζέλια της Αυστρίας, η μουστάρδα του αγρού και διάφορα μείγματα γογγύλι ή ραπανάκι έχει ως αποτέλεσμα ένα ομοιόμορφο στρώμα πράσινου και καταστέλλει όλα τα ζιζάνια. Καθώς κόβω τη σοδειά, μπορώ επίσης να τσιμπήσω τα χόρτα και να απολαύσω την καλή γεύση που έχουν μόνα τους.

Άφθονο πέστο

Τα κόβω στο ύψος του εδάφους για να μην ενοχλούν τη γη και μετά τα κάνω πέστο. Τι ανακάλυψη! Σίγουρα, δεν είμαι ο μόνος κηπουρός που το κάνει αυτό, καθώς θεωρώ ότι η παρασκευή κλασικού πέστο με βασιλικό δεν οδηγεί πάντα σε αρκετό από αυτό. Μου αρέσει να καταψύχω μεγάλες ποσότητες για τους χειμερινούς μήνες και να τις προσθέτω σε σούπες, τηγανητές πατάτες, μαγειρευτά και άλλα.

Πέστο από φάρμα σε τραπέζι

Συχνά αναμιγνύω λίγη ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγη θρεπτική μαγιά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ και μετά ρίχνω το πέστο σε παγοθήκες για εύκολες μερίδες. Ρίξτε αυτή την πράσινη γεύση του καλοκαιριού στο χειμερινό σας δείπνο και ονειρευτείτε την άνοιξη!

Νόστιμες καλλιέργειες

Ένα από τα αγαπημένα μου είναι τα αυστριακά μπιζέλια, τα οποία αναπτύσσονται εξαιρετικά γρήγορα (και είναι πολύ ανθεκτικά στο κρύο) και αναμειγνύονται όμορφα για να φτιάξουν ένα λαμπερό πράσινο πέστο. Η προσθήκη βασιλικού και κάποιου είδους ξηρών καρπών στο μείγμα μπορεί να προσθέσει υφή και βάθος γεύσης. Ακόμη και το φαγόπυρο κάνει εξαιρετικό πέστο εάν συγκομιστεί όταν έχει ύψος μόνο μερικές ίντσες. Είναι λίγο νερουλό, οπότε μπορείτε να παίξετε με τα υλικά για να αποκτήσετε τη σωστή υφή πέστο που θέλετε.

Πέστο από φάρμα σε τραπέζι

Πέρυσι, είδαμε μια τεράστια ποσότητα από το πανέμορφο Magenta Spreen, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του φαγόπυρου και αυτοσπορεύεται εύκολα, οπότε ψιλοκόψαμε ένα μάτσο από αυτό και το χτυπήσαμε σε πέστο επίσης. Οποιοδήποτε νεαρό τρυφερό πράσινο/ζιζάνιο μπορεί να λειτουργήσει και μερικά πέταλα λουλουδιών, ειδικά αυτά της Monarda, λειτουργούν καλά ως γαρνιτούρα. Στην κορύφωση του καλοκαιριού, τα πέταλα Monarda δίνουν μια ωραία γλύκα στις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Η καλλιεργούμενη πικραλίδα μπορεί να γίνει πολύ παραγωγική και επίσης κάνει ένα υπέροχο πέστο.

Αν έχετε κοτόπουλα, φυσικά, θα λατρέψουν τις ψιλοκομμένες καλλιέργειες κάλυψης και τις έχω μεγαλώσει σε δίσκους κάτω από φώτα το χειμώνα με κάποια επιτυχία.

Περικοπή εξωφύλλου σε μικρή κλίμακα

Ο δανεισμός ορισμένων από τις τεχνικές των μεγαλύτερων αγροκτημάτων, όπως η καλλιέργεια καλύμματος, και το παιχνίδι μαζί τους σε κλίμακα κήπου μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις και πιθανές εξειδικευμένες αγορές.

Πέστο από φάρμα σε τραπέζι

Αγοράζω βιολογικούς μη επεξεργασμένους χύδην σπόρους από έναν αγρότη που έχει μια επιχείρηση που πωλεί προσαρμοσμένα μείγματα καλλιεργειών κάλυψης. Οι ίδιες οι εταιρείες σπόρων μπορούν να σας συνδέσουν με έναν τοπικό αντιπρόσωπο. Αξίζει να το αγοράσετε χύμα (10-25 κιλά), καθώς έχω αποθηκεύσει τον σπόρο σε μεταλλικούς κάδους κόκκων σε δροσερό μέρος για δύο χρόνια και εκτός από τον αρακά, έχει και αξιόπιστη βλάστηση.

Schreibe einen Kommentar