10 κοινά λάθη σε κοτέτσι που θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα

0
10 κοινά λάθη σε κοτέτσι που θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα
ένα γραφικό κοτέτσι στην άκρη ενός χωραφιού

Όταν μπήκαμε για πρώτη φορά στον κόσμο της φύλαξης κοτόπουλου, διαβάσαμε κάθε βιβλίο που μπορούσαμε να ετοιμάσουμε. Το μεγαλύτερο μέλημά μας ήταν το κοτέτσι και πώς να κάνουμε το νέο μας κοπάδι κότες χαρούμενες και άνετες στη μικρή μας πόλη.

Οι συμβουλές που λάβαμε ήταν παντού. Έτσι καταλήξαμε κυρίως να το φτερά και να ελπίζουμε για το καλύτερο. Τότε δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες εκεί έξω για την εκτροφή κοτόπουλων, ειδικά όχι για την εκτροφή ενός μικρού αστικού κοπαδιού.

Περιττό να πούμε ότι κάναμε πολλά λάθη, και αφού τα διορθώσαμε τώρα, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η περιπέτεια εκτροφής κοτόπουλου πηγαίνει πολύ καλά.

Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που θα ήθελα να μου είχε πει κάποιος, τα δέκα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε όταν φτιάχνετε και συντηρείτε το κοτέτσι σας. Εάν καταφέρετε να τα αποφύγετε όλα αυτά, θα είστε σε καλό δρόμο για ένα πολύ χαρούμενο, υγιές και ασφαλές κοπάδι κοτόπουλων!

Τα 10 κορυφαία λάθη σε κοτέτσι

1. Δεν προστατεύει από τα αρπακτικά το κοτέτσι

μια κόκκινη αλεπού έξω από ένα περιφραγμένο κοτόπουλο

Τα αρπακτικά είναι ο όλεθρος κάθε ύπαρξης κτηνοτρόφων. Παραμονεύουν πάντα στο σκοτάδι, έτοιμοι να επιτεθούν όταν έρθει η ευκαιρία. Μην τους δώσετε καν την ευκαιρία.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι κτηνοτρόφοι είναι ότι δεν ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια για να προστατεύσουν τα αρπακτικά το κοτέτσι τους. Τα αρπακτικά είναι εξαιρετικά έξυπνα και όταν πεινάσουν, θα προσπαθήσουν τα πάντα για να εισέλθουν στο κοπάδι σας.

ένα φίδι αρουραίου που έχει καταπιεί ένα αυγό κοτόπουλου ολόκληρο

Καλύψτε όλες τις βάσεις σας και ακινητοποιήστε το κοτέτσι σας σαν αφεντικό.

2. Μη προστασία της τροφής κοτόπουλου από παράσιτα

ένα ποντίκι που κάθεται πάνω από πολλά αυγά σε μια φωλιά

Τα παράσιτα είναι το δεύτερο χειρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι. Ο μεγαλύτερος λόγος που μπορεί να έχετε προβλήματα με παράσιτα είναι ότι τους παρέχετε δωρεάν τροφή. Τα ποντίκια, οι αρουραίοι και τα μοσχοκάρυα θα κατοικήσουν μέσα και γύρω από το κοτέτσι σας αν ξέρουν ότι υπάρχουν γευστικές λιχουδιές μέσα τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τα παράσιτα από το να φάνε τη ζωοτροφή σας είναι να τη διατηρήσετε σε α γαλβανισμένος χαλύβδινος κάδος απορριμμάτων με καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά.

Διατηρούμε το μεγαλύτερο μέρος της τροφής κοτόπουλου εκεί και παρέχουμε τροφή λίγων ημερών στον τροφοδότη κοτόπουλου. Για να αποφύγετε πραγματικά τα παράσιτα, κρατήστε τον τροφοδότη κοτόπουλου έξω μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, φέρτε το στο σπίτι ή βάλτε το σε ένα ατσάλινο κουτί κάθε βράδυ. Τα κοτόπουλα δεν θα τρώνε όσο κουρνιάζουν, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι θα τα κρατήσετε έξω για αυτά τη νύχτα.

Μην ξεχάσετε επίσης να κρατήσετε λιχουδιές κοτόπουλουυπολείμματα κουζίνας και αυγά κάπου ασφαλή τη νύχτα, καθώς τα παράσιτα θα τα φάνε ευχαρίστως και αυτά!

3. Δεν παρέχεται χώρος κολύμβησης σκόνης

πολλά κοτόπουλα κολύμβηση σκόνης
Το λούσιμο με σκόνη κάνει χαρούμενα και υγιή πουλιά.

Τα κοτόπουλα εξαρτώνται από λουτρά σκόνης για να διατηρηθούν υγιή. Τα λουτρά σκόνης βοηθούν τα κοτόπουλα να απαλλαγούν από παράσιτα όπως ψείρες και ακάρεα. Βοηθούν επίσης να χαλαρώσουν το νεκρό δέρμα και τα παλιά φτερά για να δημιουργήσουν χώρο για να αναπτυχθούν νέα υγιή φτερά.

Τα λουτρά σκόνης είναι σημαντικά όλες τις εποχές του χρόνου. Εάν εκμεταλλεύεστε ελεύθερα το κοπάδι σας, μπορεί να τα δείτε να κάνουν λουτρά σκόνης στην αυλή ή τον κήπο σας. Τι συμβαίνει όμως εάν δεν μπορείτε να ελευθερώσετε το κοπάδι σας ή εάν το έδαφος είναι καλυμμένο με χιόνι;

Τότε είναι που ήρθε η ώρα να παρέχετε ένα χώρο κολύμβησης σκόνης για το κοπάδι σας. Το χειμώνα δημιουργούμε μια γωνιά κολύμβησης σκόνης στο κλειστό κοτόπουλο. Είναι καλυμμένο για να κρατήσει έξω το χιόνι και τη βροχή και δίνει στα κοτόπουλα την ευκαιρία να παραμείνουν υγιή ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι σημαντικό να μην τοποθετείτε το λουτρό σκόνης σε κλειστό κοτέτσι, γιατί τα σύννεφα σκόνης που προκύπτουν δεν είναι καλά για την υγεία των κότας σας. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος στον οποίο βάζετε το λουτρό σκόνης αερίζεται καλά για να το αποφύγετε.

ένα χαρούμενο μπάνιο με σκόνη κοτόπουλου
«Αχ, χαλάρωση στον ήλιο».

Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα λουτρό σκόνης κοτόπουλου, που μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μέσα σε λίγα λεπτά ακολουθώντας το απλό DIY μας εδώ.

4. Μη χρήση του κατάλληλου κλινοσκεπάσματος

κοτόπουλα συνωστίζονται γύρω από ένα κρεβάτι στημένο σε ένα χωράφι
Εντάξει, δεν είναι ακριβώς αυτό που εννοούμε.

Τα κοτόπουλα δεν είναι πολύ επιλεκτικά για το τι κάνουν κακά, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να είστε! Υπάρχουν ορισμένοι τύποι κλινοσκεπασμάτων που δεν συνιστώνται για το κοτέτσι. Αποφύγετε αυτούς τους τύπους για να βεβαιωθείτε ότι τα κοτόπουλα σας παραμένουν χαρούμενα και υγιή.

Ρινίσματα κέδρου

από κοντά ροκανίδια κέδρου

Ο κέδρος δεν είναι καλή επιλογή για το κοτέτσι γιατί είναι ένα αρωματικό ξύλο. Τα κοτόπουλα έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα και πολλά κοτόπουλα μπορεί να αναπτύξουν αναπνευστικά προβλήματα από το να είναι περιορισμένα σε χώρο με ροκανίδια κέδρου.

Χαρτί

από κοντά τεμαχισμένο χαρτί

Το χαρτί, είτε είναι επίπεδη εφημερίδα, τεμαχισμένο ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή χαρτοπετσέτες δεν είναι το ιδανικό κρεβάτι για το κοτέτσι. Το χαρτί δεν είναι ιδιαίτερα απορροφητικό, επομένως δεν θα σας κάνει τη χάρη με το χάος και τη μυρωδιά. Το επίπεδο χαρτί δεν είναι επίσης καλό για τα πόδια των κοτόπουλων, καθώς γλιστρούν πάρα πολύ πάνω του.

Μάλτσα/Τσιπ ξύλου

από κοντά φυσικά ροκανίδια

Τα ροκανίδια είναι μια καλή επιλογή για κλινοσκεπάσματα, αλλά τα ροκανίδια δεν είναι ιδανικά. Τα ροκανίδια και τα μεγάλα κομμάτια σάπια φύλλα είναι πολύ μεγάλα για να απορροφήσουν πραγματικά το χάος στο κοτέτσι, και οι αιχμηρές άκρες μπορεί να προκαλέσουν κοψίματα και θραύσματα στα πόδια των κοτόπουλων σας, οδηγώντας σε σπασίματα και άλλα προβλήματα στα πόδια.

Απορρίμματα γάτας, άμμος ή άλλα μικρά σωματίδια

από κοντά πήλινο απορρίμματα γατών

Τα απορρίμματα γάτας είναι απλώς ένα προφανές όχι. Ξέρω ότι έχει το όνομα στρωμνή ακριβώς μέσα του, και λειτουργεί για τη γάτα σας, αλλά δεν θα λειτουργήσει για τα κοτόπουλα.

Τα κοτόπουλα θα φάνε τον πηλό, ο οποίος δεν είναι καλός για την πέψη τους, και η σκόνη θα είναι πολύ επιβλαβής. Άλλωστε αυτή είναι μια πολύ ακριβή επιλογή για ξάπλωμα στο κοτέτσι σας!

Έχω δει πολλούς κτηνοτρόφους να χρησιμοποιούν άμμο στο κοτέτσι. Αυτή δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί είναι δύσκολο να καθαριστεί, αφύσικο για τα κοτόπουλα και θα κάνει το κοτέτσι πιο κρύο το χειμώνα.

Οι καλές επιλογές για το κρεβάτι/απορρίμματα για κοτέτσι είναι:

5. Τα κουτιά ένθεσης είναι όλα λάθος

Τα κοτόπουλα γεννούν φυσικά αυγά και θα γεννούν αυγά ανεξάρτητα από το αν παρέχετε κουτιά φωλιάς ή όχι. Εδώ μπαίνουν τα ζητήματα, εάν δεν παρέχετε τα κατάλληλα κουτιά φωλιάς, τα κοτόπουλα θα γεννήσουν αυγά σε απροσδόκητα μέρη, θα κάνουν κακά τα αυγά τους ή θα αναπτύξουν τη συνήθεια να τρώνε τα αυγά που γεννούν. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να τσακωθούν μεταξύ τους για χώρους φωλεοποίησης.

βρώμικα αυγά σε ένα κουτί φωλιάς γεμάτο με άχυρο

Στα κοτόπουλα αρέσουν τα σκοτεινά, ιδιωτικά μέρη για να γεννούν τα αυγά τους. Εάν τους το προσφέρετε, θα είναι καλύτερα για αυτούς και πιο εύκολο για εσάς να βρείτε τα αυγά και να τα διατηρήσετε καθαρά.

Προσπαθήστε να παρέχετε ένα κουτί φωλιάς για κάθε τέσσερα κοτόπουλα, με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να βάλουν όλα και να μην τσακώνονται για κενά. Τοποθετήστε τα κουτιά στην πιο σκοτεινή γωνία του κοτέτσι ή παρέχετε κουρτίνες για να διατηρήσετε το χώρο σκοτεινό. Προσπαθήστε να μην βάζετε τα κουτιά δίπλα σε ένα παράθυρο, την πόρτα ή τα κοτόπουλα, ώστε να μην υπάρχει πολλή δραστηριότητα ενώ οι κότες προσπαθούν να γεννήσουν.

μια σειρά από κουτιά φωλιάσματος με πολλά κοτόπουλα μέσα τους

Μην ξεχάσετε να βάλετε και κλινοσκεπάσματα μέσα στα κουτιά και διατηρήστε τα καθαρά για να μην λερωθούν τα όμορφα αυγά σας!

6. Μη παροχή υπαίθριου χώρου για τις κότες

ένα κοπάδι κοτόπουλα μέσα σε ένα περιφραγμένο σε τρέξιμο

Όλα τα κοτόπουλα χρειάζονται υπαίθριο χώρο για να είναι χαρούμενα και υγιή. Το κοτέτσι είναι ένα υπέροχο μέρος για να κοιμηθούν και να γεννήσουν αυγά, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας τα περισσότερα κοπάδια απολαμβάνουν να είναι έξω. Η παροχή ενός κοτόπουλου είναι ο καλύτερος τρόπος για τα κοτόπουλα σας να περάσουν λίγο χρόνο στην ύπαιθρο και να εξακολουθούν να είναι ασφαλή από τα αρπακτικά. Βεβαιωθείτε ότι το τρέξιμο προστατεύεται από όλες τις πλευρές καθώς και από το πάνω και το κάτω μέρος για να αποφύγετε τους εισβολείς.

μια ομάδα κοτόπουλου ελεύθερα σε ένα ηλιόλουστο γκαζόν

Εάν δεν έχετε τρέξιμο για κοτόπουλο, μπορείτε να αφήνετε τα κοτόπουλα σε ελεύθερη βοσκή καθημερινά για τουλάχιστον μερικές ώρες. Αυτό τους επιτρέπει να ασκούνται, να αναζητούν τροφή, να πάρουν λίγο καθαρό αέρα και να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο με σκόνη.

7. Δεν παρέχει εξαερισμό

ένα φωτεινό κίτρινο κοτέτσι με κατάλληλο αερισμό

Το κοτέτσι πρέπει οπωσδήποτε να έχει κατάλληλο αερισμό για να διατηρείται το κοπάδι σας υγιές. Τα κοτόπουλα παράγουν πολλά απόβλητα και σκόνη, η οποία λερώνει γρήγορα τον αέρα μέσα στο κοτέτσι. Αυτός ο γεμάτος αμμωνία και σκονισμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αναπνευστικό τους σύστημα και γενικά να κάνει το κοτέτσι ένα άθλιο μέρος για να ζήσουν.

Στην ιδανική περίπτωση, θα υπάρχει συνεχής ανταλλαγή αέρα στο κοτέτσι σας για να διατηρείται ο αέρας καθαρός. Η τοποθέτηση εξαερισμού στην κορυφή των τοίχων, κοντά στην οροφή, θα επιτρέψει στον βρώμικο αέρα να ρέει έξω και στον καθαρό καθαρό αέρα να ρέει συνεχώς. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να ανοίξετε μερικές τρύπες στον τοίχο ή να κόψετε ένα κομμάτι του τοίχου και να το καλύψετε με ύφασμα υλικού για να κρατήσει μακριά τα παράσιτα και τα αρπακτικά.

Να είστε προσεκτικοί και βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε τρύπες εξαερισμού στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο, το ρουστίκ ή τα κουτιά ένθεσης. Αυτό θα προκαλέσει ένα συνεχές ρεύμα στα κοτόπουλα σας που μπορεί να τα κρυώσει τους χειμερινούς μήνες.

8. Δεν καθαρίζετε αρκετά συχνά

βρώμικο πάτωμα κοτέτσι

Ένα καθαρό κοτέτσι είναι ένα χαρούμενο κοτέτσι! Για να διατηρήσετε τα κοτόπουλα σας χαρούμενα και υγιή, φροντίστε να καθαρίζετε το κοτέτσι τους μία φορά την εβδομάδα ή, τουλάχιστον, να τοποθετείτε φρέσκο ​​στρώμα κάθε εβδομάδα και καθαρό κάθε δύο φορές.

Πολλοί φύλακες κοτόπουλων τοποθετούν σανίδες περιττωμάτων κάτω από το κοτόπουλο για να πιάσουν την πλειονότητα των απορριμμάτων που δημιουργούν τα κοτόπουλα τη νύχτα. Εάν η σανίδα σκουπίζεται καθημερινά, θα μειώσει δραστικά την ποσότητα των απορριμμάτων στο κοτέτσι.

Μας αρέσει επίσης να κάνουμε βαθύ καθαρισμό πολλές φορές το χρόνο στο κοτέτσι. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούμε τα πάντα από το κοτέτσι, τρίβουμε τα κοτέτσια, τα κουτιά φωλιάς, το δάπεδο και τους τοίχους με ζεστό σαπουνόνερο και μετά ψεκάζουμε με λευκό ξύδι για απολύμανση. Μας αρέσει επίσης να πασπαλίζουμε Γη διατόμων στο κρεβάτι όταν κάνουμε βαθύ καθαρισμό για να αποτρέψουμε την αναπαραγωγή παρασίτων όπως τα ακάρεα στο κοτέτσι και να προκαλέσουν προσβολή.

άνθρωπος που καθαρίζει κοτέτσι

Η καλή φροντίδα της καθαριότητας του κοτέτσι σας θα βοηθήσει πολύ στη διατήρηση της υγείας των κοτόπουλων σας.

9. Κάνετε το κοτέτσι σας πολύ μικρό

κότα ξαπλωμένη στο γρασίδι δίπλα σε μικροσκοπικό ροζ κοτέτσι
«Θα πάρουμε μόνο ένα κοτόπουλο». ~ Κανείς ποτέ

Αυτό είναι ένα λάθος που μπορεί να μην επηρεάζει όλους τους κτηνοτρόφους κοτόπουλου, αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσουμε γιατί είναι αρκετά συνηθισμένο!

Μπορείς να ασχοληθείς με αυτό το νέο χόμπι νομίζοντας ότι θα πάρεις μόνο μερικές κότες και θα το διατηρήσεις σε αυτό. Μερικές κότες χρειάζονται μόνο μικρό χώρο, οπότε μπορείτε να φτιάξετε το κοτέτσι σας αρκετά μεγάλο για αυτές. Εδώ εμφανίζεται το πρόβλημα… Τα κοτόπουλα είναι γνωστό ότι είναι αρκετά εθιστικά και μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στο κοπάδι σας κάθε άνοιξη.

Ένα κίτρινο και κόκκινο κοτέτσι σε μια ηλιόλουστη αυλή.
«Αγάπη μου, αγόρασες περισσότερα κοτόπουλα;»

Εξοικονομήστε από τον κόπο να χρειάζεται να χτίζετε ένα ολοκαίνουργιο κοτέτσι κάθε φορά που θέλετε να επεκτείνετε και ξεκινήστε με ένα κοτέτσι που είναι μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Τουλάχιστον, τα κοτόπουλα σας θα έχουν λίγο επιπλέον χώρο και έχετε επιλογές στο μέλλον εάν επιλέξετε να μαζέψετε μερικές ακόμη κότες.

10. Μη κλειδώνοντας το κοτέτσι το βράδυ

κοντινό πλάνο μιας κλειδαριάς σε ένα κοτέτσι

Αυτό είναι εύκολα ένα από τα πιο καταστροφικά λάθη που μπορείτε να κάνετε και ένα από τα πιο εύκολα να αποφύγετε. Εάν δεν κλείσετε και δεν κλειδώσετε τις πόρτες και τα παράθυρα στο κοτέτσι τη νύχτα, μπορεί να προκληθούν δυσάρεστες επιθέσεις αρπακτικών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια ολόκληρου του κοπαδιού σε μια νύχτα.

Τα αρπακτικά αγαπούν να κυνηγούν το σούρουπο και οι περισσότεροι είναι αρκετά έξυπνοι και θαρραλέοι για να κάνουν βαλς κατευθείαν στο ανοιχτό σας κοτέτσι και να επωφεληθούν.

Εάν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε να κλείσετε το κοτέτσι το σούρουπο, ίσως είναι έξυπνο να επενδύσετε σε ένα αυτόματη πόρτα κοτέτσι που κλείνει το ηλιοβασίλεμα. Αυτός ο τύπος πόρτας μπορεί να είναι πολύ ασφαλής για αστοχίες, εάν τυχαίνει να είστε έξω το σούρουπο ή να ξεχάσετε να βάλετε τα κοτόπουλα στο κρεβάτι.

Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα λάθη στο κοτέτσι που έχω κάνει εγώ και πολλοί άλλοι όλα αυτά τα χρόνια. Αν σκοπεύετε να παρέχετε έναν χώρο άνετο, ασφαλή από αρπακτικά, καθαρό και με υγιεινή δόση καθαρού αέρα, θα έχετε ένα πολύ χαρούμενο κοπάδι, πράγματι!

Schreibe einen Kommentar