10 λόγοι που όλοι πρέπει να μεγαλώνουν κουνέλια

0
10 λόγοι που όλοι πρέπει να μεγαλώνουν κουνέλια

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο δρόμο σας προς την αυτάρκεια, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλετε να κρατήσετε ζώα. Το να αποφασίσετε ποιο ζώο θα αναθρέψετε είναι άλλο θέμα.

Για πολλούς ανθρώπους, η πρώτη τους επιλογή είναι τα πουλιά που γεννούν αυγά, με τα κοτόπουλα να είναι τα πιο δημοφιλή. Αλλά θα ήθελα να σας ωθήσω προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση – κουνέλια.

ένα καφέ κουνέλι που κάθεται σε άχυρο σε μια καλύβα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καν τα κουνέλια όταν επιλέγουν να εκτρέφουν ζώα. Αλλά η εκτροφή κουνελιών είναι μια έξυπνη επιλογή για πολλούς λόγους.

Είτε θα είναι η επόμενη προσθήκη στη μικρή φάρμα χόμπι σας είτε η πρώτη σας επιχείρηση στην κτηνοτροφία, τα κουνέλια μπορούν να ικανοποιήσουν πολλαπλές ανάγκες. Και αν είστε εργατικός τύπος, τα κουνέλια όχι μόνο μπορούν να πληρώσουν για τον εαυτό τους αλλά και να φέρουν επιπλέον εισόδημα.

Ας δούμε όλους τους λόγους για τους οποίους τα κουνέλια είναι κατάλληλα για τόσους πολλούς τρόπους ζωής.

1. Διδάξτε την Υπευθυνότητα και την Κτηνοτροφία

Ένα παιδί που κρατά ένα μικρό χρωματιστό κουνέλι.

Τα κουνέλια είναι υπέροχα κατοικίδια για μικρότερα παιδιά. Είναι φυσικά ευγενικά πλάσματα και είναι πολύ πιο εύκολο για τα παιδιά να τα κρατούν και να τα φροντίζουν από τις γάτες ή τους σκύλους.

Αν θέλετε ένα κατοικίδιο σπίτι, τα κουνέλια είναι μια καλή επιλογή. Μπορούν να εκπαιδευτούν σε κουτιά απορριμμάτων και είναι πολύ λιγότερο δύσοσμες από μια γάτα ή ένα χάμστερ. Είτε θα επιλέξετε να έχετε μια ειδική καλύβα για το κουνέλι σας είτε θα το αφήσετε να περιπλανηθεί δωρεάν στο σπίτι, εξαρτάται από εσάς. Γνωρίζω αρκετά σπιτικά κουνέλια «ελευθέρας βοσκής» και ήταν πάντα υπέροχα κατοικίδια.

(Απλώς, ξέρετε, ειδοποιήστε τη νέα σας μπέιμπι σίτερ ότι έχετε ένα κουνέλι χαλαρό στο σπίτι πριν βγείτε για δείπνο.)

Για παιδιά που θέλουν να μπουν στο 4-H ή να δείχνουν και να εκτρέφουν ζώα, τα κουνέλια είναι μια τέλεια επιλογή. Είτε ζείτε σε μια μεγάλη φάρμα είτε ακριβώς στην πόλη, έχετε χώρο για ένα ή δύο κουνέλια. Τα κουνέλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους μελλοντικούς οικοδεσπότες και αγρότες να αρχίσουν να μαθαίνουν για την κτηνοτροφία.

Ένα κουνέλι που χοροπηδά πάνω από ένα μικρό φράχτη σε έναν διαγωνισμό πηδήγματος κουνελιών

2. Rabbit Poop, το τέλειο κομπόστ

κοντινό πλάνο του κουνελιού κακά σε μια καλύβα.

Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της κοπριάς κοτόπουλου ως κομπόστ, αλλά ξέρατε ότι το κομπόστ κουνελιού είναι πολύ ανώτερο; Το κουνέλι, αχ, τα „pellets“ είναι ένα κρύο λίπασμα, που σημαίνει ότι τα απόβλητα κουνελιού έχουν το σωστό μείγμα άνθρακα και αζώτου που πρέπει να προστεθούν κατευθείαν στο έδαφος. Δεν χρειάζεται πρώτα να διασπαστεί με άλλο καφέ υλικό (πλούσιο σε άνθρακα). Μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια σφαιρίδια κουνελιού απευθείας στο έδαφος χωρίς τον κίνδυνο καύσης αζώτου στα φυτά σας. Αρκετά υπέροχο, σωστά;

Όχι μόνο η κοπριά του κουνελιού είναι έτοιμη να πέσει απευθείας στο έδαφος, αλλά είναι επίσης καλύτερης ποιότητας κοπριά από την κοπριά αγελάδας, αλόγου ή κοτόπουλου. Η Επέκταση του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αναφέρει ότι η κοπριά κουνελιού έχει έως και τέσσερις φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την κοπριά αλόγου ή αγελάδας και διπλάσια από τα θρεπτικά συστατικά της κοπριάς κοτόπουλου.

Η προσθήκη απορριμμάτων κουνελιών στον κήπο σας βοηθά στη βελτίωση της δομής του εδάφους, επίσης (τα σκουλήκια το λατρεύουν), καθιστώντας τον την κινητήρια δύναμη των κακών!

3. Ανατρέφετε κουνέλια για κρέας

ένα πιάτο με μαγειρεμένο κουνέλι, πατάτες και μανιτάρια.

Το κρέας κουνελιού κερδίζει δημοτικότητα ως υπερτροφή. Το κρέας κουνελιού είναι άπαχο και γεμάτο με πρωτεΐνη, 85 γραμμάρια κρέατος έχουν 28 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δεν υπάρχει άλλη πηγή εκτρεφόμενου κρέατος που να μπορεί να το νικήσει. Και είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από το κοτόπουλο. Το κρέας κουνελιού είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σιδήρου.

Φέρτε λίγη γαστρονομική ποικιλομορφία στο τραπέζι με το κουνέλι. Το κρέας όχι μόνο είναι υγιεινό, αλλά είναι και υπέροχα γευστικό. Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε, μπορείτε να τα καταφέρετε πολύ καλύτερα από το βαρετό παλιό κοτόπουλο. Το κυριακάτικο δείπνο μπορεί να περιλαμβάνει ένα ψητό κουνέλι στο μέλλον.

Αν θέλετε να γεμίσετε γρήγορα τον καταψύκτη σας, τα κουνέλια είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτό το παλιό κλισέ είναι αλήθεια.

τηγάνι με ψητό κουνέλι, καρότα, κρεμμύδια και πιπεριές.

Εκτός από το ότι τα κουνέλια κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, είναι έτοιμα για επεξεργασία σε περίπου 8-11 εβδομάδες. Εάν ξεκινήσετε με το κουκούτσι και την ελαφίνα που ανέφερα παραπάνω, και συνυπολογίσετε ένα μέσο μέγεθος στρωμνής πέντε κιτ, με βάρος ντό τεσσάρων λίβρες ανά κουνέλι, ο καταψύκτης σας θα μπορούσε να έχει περίπου 100 λίβρες κρέατος το χρόνο. Και αυτό είναι μόνο από αυτά τα δύο αρχικά κουνέλια. Εάν εκτρέφετε κουνέλια από αυτές τις γέννες, θα γεμίσετε τον καταψύκτη σας ακόμα πιο γρήγορα.

4. Τα κουνέλια είναι ένα υπέροχο ζώο ινών για το μικρό διάστημα

Μεγάλο γκρίζο κουνέλι ανγκόρα στο γρασίδι μια ηλιόλουστη μέρα.

Ως πλέκτρια 35 ετών, είναι όνειρό μου να αποκτήσω πρόβατα κάποια μέρα. Δυστυχώς, για πολλούς λάτρεις των ινών που μοιράζονται αυτό το όνειρο, είναι συχνά απρόσιτο λόγω περιορισμών χώρου και χρημάτων. Εισάγετε το κουνέλι ανγκόρα. Τα κουνέλια Angora εκτρέφονται για τις πολυτελώς μαλακές ίνες τους. Ακόμα κι αν μεγαλώσετε μόνο ένα ως κατοικίδιο, θα μπορείτε να συλλέξετε αρκετές ίνες για πολλά έργα. Αλλά όπως και το νήμα σας, τα κουνέλια σας πιθανότατα θα μεγαλώσουν επίσης.

Η Meredith έχει γράψει περισσότερα για το θέμα της εκτροφής κουνελιών angora.

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την εκτροφή κουνελιών Angora

5. Μειώστε τη σπατάλη τροφίμων και τον χρόνο κομποστοποίησης

Ένα χρωματιστό κουνέλι που τσιμπάει το μπρόκολο.

Αν έχετε λαχανικά μόλις ξεπεράσουν τα φρέσκα αλλά όχι σάπια, τα κουνελάκια είναι καλύτερη επιλογή από τον κάδο κομποστοποίησης. Φυλάξτε το μαραμένο μαρούλι, τα καρότα και άλλα λαχανικά για να ταΐσετε τα κουνέλια σας. Τα κουνέλια θα μετατρέψουν όλη αυτή την πράσινη τροφή σε κοπριά μέσα σε λίγες ώρες, θα παραλείψουν τον κάδο κομποστοποίησης και θα πάνε κατευθείαν στον κήπο.

6. Τα κουνέλια είναι μια εύκολη επιλογή για ζώα φάρμας

Μια γυναίκα που κρατά ένα κουνέλι δίπλα σε ένα μεταφορέα κατοικίδιων ζώων στο γρασίδι.

Είτε είστε μικροκαμωμένος αγρότης, κάποιος με κινητικά προβλήματα ή ίσως οικοδεσπότης που σχεδιάζει να γεράσει στη θέση του, τα κουνέλια είναι η τέλεια επιλογή για ζώα. Με τα κουνέλια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε μήπως σας κλωτσήσει κάτι με οπλές ή αν δυσκολευτείτε να τσακώσετε ένα ζώο που είναι τόσο μεγάλο όσο εσείς. Τα κουνέλια είναι ελαφριά και εύκολα στη δουλειά.

Ακόμη καλύτερα, σχεδόν όλος ο εξοπλισμός που απαιτείται για την εκτροφή κουνελιών είναι επίσης σχετικά εύκολος στον ελιγμό. Δεν υπάρχουν μεγάλες γούρνες ποτίσματος, δεν υπάρχουν βαριές σακούλες ζωοτροφών, δεν υπάρχουν μεγάλες δέσμες σανού. Τα κλουβιά τους είναι ελαφριά και αν επιλέξετε να βοσκήσετε τα κουνελάκια σας, ακόμη και τα τρακτέρ κουνελιών είναι εύκολο να μετακινηθούν στο χωράφι.

Όλα αυτά κάνουν τα κουνέλια μια εξαιρετική επιλογή για όποιον δεν θέλει να ασχοληθεί με μεγαλύτερα, πιο θεληματικά ζώα.

7. Η εκτροφή κουνελιών είναι μια ανέξοδη επένδυση

Τρία κουνέλια σε μια καλύβα που τρώνε φρέσκα χόρτα.

Όταν πρόκειται για την εκτροφή ζώων, ένας κοινός περιοριστικός παράγοντας είναι το κόστος εκκίνησης. Τα κουνέλια είναι μια από τις φθηνότερες κτηνοτροφικές επιλογές για να ξεκινήσετε. Και αν σκοπεύετε να τα βοσκήσετε, το κόστος των ζωοτροφών είναι ελάχιστο.

Τα ίδια τα κουνέλια μπορούν να προμηθευτούν τοπικά από έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο για περίπου 20 $ το τεμάχιο. Πάρε μια ελαφίνα και ένα δολάριο, και, καλά, ξέρεις πώς λέει η παροιμία. Θα έχετε περισσότερα κουνέλια νωρίτερα παρά αργότερα.

Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε ένα μεταχειρισμένο κουνέλια από το Craigslist ή το Facebook Marketplace. Επειδή δεν είναι τόσο μεγάλα όσο ένα κοτέτσι, είναι γενικά φθηνά και συνήθως μπορείτε να τα βρείτε για κάτω από 100 $. Από εκεί και πέρα, αν θέλετε να συνεχίσετε να τα εκτρέφετε ή να τα εκτρέφετε για κρέας, δεν χρειάζεστε άλλο ειδικό εξοπλισμό για να το κάνετε.

Και μόλις κάνετε την επένδυσή σας, τα κουνέλια σας μπορούν να σας επιστρέψουν.

8. Τα κουνέλια μπορούν να πληρώσουν για τον εαυτό τους ή να αποκομίσουν κέρδος

Μια φωλιά από κιτ σε ένα κουτί αναπαραγωγής.

Τα κουνέλια προσφέρουν διάφορους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα. Ένα από τα πιο προφανή είναι η πώλησή τους. Αναπαραγωγή στο SOP για τη φυλή που επιλέγετε και μπορείτε να πουλήσετε τα γέννα σας.

Αν σκοπεύετε να μεγαλώσετε κουνέλια για το κρέας τους, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα πουλώντας τα τοπικά. Το κρέας κουνελιού γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τόσο για τη θρεπτική του αξία όσο και για τη μαγειρική του γοητεία.

Θα θελήσετε να διαβάσετε σχετικά με τους νόμους που αφορούν την πώληση κρέατος στην περιοχή σας.

Μην ξεχνάτε όλα αυτά τα κακά! Πουλήστε τα κακά του κουνελιού σας με τον κουβά σε κηπουρούς που αναζητούν φυσικό και ασφαλές λίπασμα.

9. Μικρό αποτύπωμα άνθρακα

Μια μεγάλη κουνέλια με πολλά κουνέλια να χαλαρώνουν μέσα της.

Εάν θέλετε ζώα στη γη σας, αλλά αναζητάτε μια επιλογή που να είναι φιλική προς το περιβάλλον, τα κουνέλια είναι ο ξεκάθαρος νικητής. Τα απόβλητά τους βελτιώνουν πραγματικά το έδαφος. Καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, που σημαίνει ότι δεν καταλαμβάνετε μεγάλα τμήματα γης για τη χρήση τους και μπορείτε να τα διατηρήσετε σε γη που διαφορετικά θα ήταν ακατάλληλη για άλλα ζώα.

Τα κουνέλια είναι εξαιρετικά μεταξύ των ζώων για τη μετατροπή της τροφής και του νερού σε κρέας. Πολύ πιο αποτελεσματικό από την εκτροφή αγελάδων, προβάτων ή χοίρων για τροφή. Συνολικά, αυτό κάνει τα κουνέλια μια πιο οικολογικά σωστή επιλογή αν θέλετε να εκτρέφετε ζώα για κρέας.

10. Καλύτερα από τα πουλιά για τον αγρότη που κατοικεί στην πόλη

Ένα λευκό κουνέλι κάθεται στο γρασίδι έξω από μια μεγάλη καλύβα κουνελιών σε μια προαστιακή αυλή.

Είμαι μεγάλος υπέρμαχος της διατήρησης κοτόπουλων, πάπιων ή ακόμα και ορτυκιών στην πόλη. Αλλά τι γίνεται αν ζείτε κάπου όπου δεν επιτρέπεται η κτηνοτροφία ή υπάρχει διάταγμα για τη διατήρηση πτηνών; Τα κουνέλια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους κατοίκους της πόλης που αναζητούν έναν τρόπο να προσθέσουν πρωτεΐνες στη διατροφή τους.

Τα κουνέλια είναι απείρως πιο ήσυχα από οποιοδήποτε από τα πουλιά που αναφέρονται παραπάνω, ακόμα και από τα πιο ήσυχα ορτύκια. Είναι απολύτως πιθανό οι γείτονές σας να μην ξέρουν καν ότι έχετε κουνέλια, ανάλογα με το πού στήνετε την καλύβα.

Μεγάλο καφέ κουνέλι ξαπλωμένο σε άχυρο.

Όπως όλες οι περιπέτειες με ζώα στο σπίτι, χρειάζεται καλός σχεδιασμός και έρευνα για να αποδώσει η προσπάθειά σας. Όπως μπορείτε να δείτε, τα κουνέλια είναι μια σταθερή επιλογή για τόσους πολλούς λόγους. Και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για οποιονδήποτε τρόπο ζωής.

Εάν είστε σοβαροί για την εκτροφή κουνελιών, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάρετε μερικά βιβλία σχετικά με το θέμα για περαιτέρω έρευνα. Μερικές καλές επιλογές είναι

Raising Pastured Rabbits For Meat από τον Nichki Carangelo

Raising Rabbits for Meat από τους Eric Rapp & Callene Rapp

Schreibe einen Kommentar