5 λιχουδιές με έντομα από όλο τον κόσμο |

0
5 λιχουδιές με έντομα από όλο τον κόσμο |

Στη Βόρεια Αμερική, η κατανάλωση ζωυφίων και εντόμων συνήθως προορίζεται για τηλεοπτικές εκπομπές ριάλιτι όπως Επιζών και Παράγοντας φόβου. Ωστόσο, οι άνθρωποι τρώνε έντομα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όχι ως τιμωρία ή πρόκληση, αλλά ως ένα νόστιμο σνακ. Και καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για το καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η βιομηχανική παραγωγή κρέατος στον πλανήτη μας, αυτά τα σφάλματα θα μπορούσαν να είναι μία από τις απαντήσεις. Ελπίζουμε λοιπόν να πεινάσατε γιατί εδώ είναι πέντε έντομα που μια μέρα θα μπορούσαν να είναι η πρωτεΐνη της επιλογής σας.

τσιμπολογώντας ζωύφια

Witchetty Grub

Όχι, αυτά δεν είναι μερικά μαγικά σνακ που πήρε ο Χάρι Πότερ σε μια εκδρομή στο Diagon Alley. Πρόκειται για προνύμφες σκόρου. Συγκεκριμένα, ξυλοφάγοι σκώροι που τρέφονται με τον αυστραλιανό μάγο θάμνο. Αυτά τα έντομα μπορούν να τραβηχτούν απευθείας από το δέντρο και να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα και τραγανά. Το witchetty grub έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και αποτελεί βασικό στήριγμα στη διατροφή των Αβορίγινων Αυστραλών για αιώνες. Λέγεται ότι έχουν γεύση σαν αμύγδαλο.

ζωύφια για μεσημεριανό γεύμα

Ψητά μυρμήγκια

Ξεχάστε τα ποπ κορν και τα Twizzlers. Την επόμενη φορά που θα πάτε σινεμά, γιατί να μην απολαύσετε την ταινία ενώ τρώτε ένα σακουλάκι με ψητά μυρμήγκια; Και ενώ οι άνθρωποι εδώ μπορεί να σας κάνουν αστείες εμφανίσεις, πιθανότατα δεν θα ήσασταν οι μόνοι που επιλέγουν αυτό το σνακ στην Κολούμπια. Το σπίτι των εξαιρετικών κόκκων καφέ και των νόστιμων αρέπας, οι Κολομβιανοί είναι επίσης γνωστό ότι απολαμβάνουν τσιμπολογώντας ψητά μυρμήγκια στο τοπικό cineplex.

Γρύλοι

Οι γρύλοι μπορεί να είναι το πιο οικείο βρώσιμο έντομο σε αυτήν τη λίστα. Υπήρξε πολλή κουβέντα στους κύκλους υγείας και ευεξίας σχετικά με το ότι οι γρύλοι είναι το μέλλον της πρωτεΐνης. Έχουμε ακόμη αρχίσει να βλέπουμε αλεύρι κρίκετ και σκόνη πρωτεΐνης εμφανιστείτε στα ράφια του παντοπωλείου μας τα τελευταία χρόνια. Και τα καλά νέα για όσους εξακολουθούν να αισθάνονται άβολα με το δάγκωμα ζωύφιων είναι ότι οι καθαρές σκόνες παρέχουν σχεδόν την ίδια πηγή μεγα-πρωτεΐνης με το να τρώνε τα μικρά πλάσματα ολόκληρα – κάτι που κάνουν σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη.

τσιμπολογώντας ζωύφια

Τερμίτες

Αφιερώστε σημαντικό χρόνο παρακολουθώντας εκπομπές ανακαίνισης σπιτιού στο HGTV και πιθανότατα θα δείτε εργολάβους να ανοίγουν έναν τοίχο και να σταματούν νεκροί καθώς συναντούν σανίδες σάπιες και μολυσμένες από τερμίτες. Και ενώ αυτά τα ξυλοφάγα έντομα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα σπίτια, μπορούν να προσφέρουν πολλά διατροφικά οφέλη για τον άνθρωπο – παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης, σιδήρου, ασβεστίου και πολλά άλλα. Στην Κένυα, θα φτιάξουν ακόμη και ένα χυλό τερμιτών και θα τον ταΐσουν σε μωρά.

Αλευροσκουλήκια

Ενώ μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με τους αλευροσκούληκες ως τροφή για ερπετά και πτηνά κατοικίδιων ζώων, αυτές οι προνύμφες σκαθαριών αξίζει επίσης να τις εξετάσετε για την κατανάλωσή σας. Και αν μιλάμε για εναλλακτικές λύσεις κρέατος, μπορεί να μην υπάρχει καλύτερο έντομο από το αλευροσκουλήκι – του οποίου τα επίπεδα πρωτεΐνης, καλίου, νατρίου, σεληνίου, ψευδαργύρου, σιδήρου και χαλκού είναι όλα σχεδόν ίδια με το βόειο κρέας. Η κατανάλωση αλευροφόρων έχει γενικά περιοριστεί στην Ασία, αλλά τα μικρά παιδιά έχουν πάρει το δρόμο τους προς τα δυτικά τα τελευταία χρόνια. Το 2017, η Ελβετία ενέκρινε τα αλευροσκούληκα ως τροφή και το 2021, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων τα χαρακτήρισε ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση.

Μοιραστείτε το στο Pinterest:

ζωύφια γεμάτα πρωτεΐνη

Schreibe einen Kommentar