5 Συμβουλές για την ακριβή εκτίμηση του κόστους κατασκευής και ανακαίνισης σπιτιού

5 Συμβουλές για την ακριβή εκτίμηση του κόστους κατασκευής και ανακαίνισης σπιτιού

August 30, 2022 0 Von admin

Όλοι γνωρίζουν ότι τα έργα σπιτιών μπορεί να είναι δαπανηρά, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικές ιδέες για το πώς να πετύχει όταν εμπλέκονται χρήματα. Η κατασκευή ή η ανακαίνιση ενός σπιτιού μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο το ίδιο το έργο. Επομένως, η κατανόηση της διαδικασίας και η εκτίμηση του κόστους σας είναι απαραίτητη πριν ξεκινήσετε. Είτε επισκευάζετε ένα παλιό σπίτι είτε χτίζετε ένα νέο στο οικόπεδό σας, αυτές οι πέντε συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια σαφέστερη εικόνα του έργου και να σας δώσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο προϋπολογισμού.

Ακριβής εκτίμηση του κόστους κατασκευής και ανακαίνισης σπιτιού

Ερευνήστε την αγορά.

Πού θέλετε να χτίσετε το σπίτι σας; Ποια είναι η τιμή που επικρατεί για παρόμοια σπίτια σε αυτήν την περιοχή; Ποιος είναι ο αριθμός των τετραγωνικών ποδιών, το μέγεθος της παρτίδας ή τα τελειώματα σε παρόμοια σπίτια στη γειτονιά; Η κατανόηση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς είναι σημαντική για την ακριβή πρόβλεψη του κόστους σας. Συνιστάται να αγορά δομικών υλικών από την Αγορά Υλικών για να λάβετε τέλειες προσφορές και εκπτώσεις. Πρέπει επίσης να ξέρετε τι χρειάζεστε για να ανακαινίσετε ή να χτίσετε ένα σπίτι. Μιλάμε για τα τετραγωνικά μέτρα, τους τύπους χαρακτηριστικών που θέλετε και πόσο κοστίζουν. Δεν χρειάζεται να χτίσετε μια πισίνα εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Κάντε μια λίστα με τα απαραίτητα και τα ωραία πριν ξεκινήσετε την κατασκευή.

Ελέγξτε τη διαδικασία αδειοδότησης και το κόστος στην περιοχή σας.

Το επόμενο μέρος του προϋπολογισμού κατασκευής σας είναι το εκτιμώμενο κόστος εργασίας και αδειών στην περιοχή σας. Πολλά άτομα που ζουν σε αγροτικές περιοχές τείνουν να έχουν χαμηλότερο προϋπολογισμό επειδή δεν χρειάζεται να πληρώσουν για το κόστος κατασκευής όπως φυσικό αέριο, νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα. Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες κατοικιών που κατασκευάζουν σπίτια σε ακριβές πόλεις θα έχουν υψηλότερους προϋπολογισμούς επειδή οι εργολάβοι πρέπει να συνυπολογίσουν το κόστος ζωής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος των αδειών και των επιθεωρήσεων μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλό. Ο ανάδοχός σας θα μπορεί να σας το πει εκ των προτέρων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού που λαμβάνουν εκτιμήσεις από πολλούς προμηθευτές θα πληρώνουν γενικά λιγότερο για αυτές τις υπηρεσίες από εκείνους που λαμβάνουν εκτιμήσεις από έναν μόνο εργολάβο. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με το τοπικό τμήμα κτιρίων πριν χτυπήσετε στο έδαφος. Εάν δεν είστε σίγουροι, το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε μια γενική ιδέα για το κόστος και τις απαιτήσεις για την περιοχή σας.

Λάβετε εκτιμήσεις από εργολάβους όταν ξέρετε πόσο θα κοστίσει το έργο σας.

Είναι πάντα λογικό να φέρετε έναν επαγγελματία ανάδοχο όταν υπολογίζετε το κόστος. Η χρήση ενός έμπειρου εργολάβου με εξαιρετικό ιστορικό θα σας δώσει μια πιο ακριβή εκτίμηση. Μπορείτε να το καταλάβετε κοιτάζοντας διαφορετικά σχέδια σπιτιών, συμπεριλαμβανομένων των υπογείων και μιλώντας με διάφορους προμηθευτές στην περιοχή σας. Το κόστος κάθε υλικού μπορεί να ποικίλλει, επομένως φροντίστε να λαμβάνετε εκτιμήσεις από διάφορες πηγές. Αυτό είναι επίσης εξαιρετικό για να λάβετε την πρώτη σας παραπομπή για μελλοντική εργασία.

Το κόστος κατασκευής σπιτιού επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του οικοπέδου, το μέγεθος του σπιτιού και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Γενικά, ο προϋπολογισμός σας θα καθοριστεί από το μέγεθος και τη χρήση του σπιτιού σας. Τα μικρότερα σπίτια θα έχουν γενικά χαμηλότερο προϋπολογισμό από τα μεγάλα.

Παρακολουθήστε το ρολόι και ξοδέψτε χρήματα όταν χρειάζεται.

Ο χρόνος είναι χρήμα. Χρόνος και χρήμα χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή ή την ανακαίνιση. Γι‘ αυτό πρέπει να σχεδιάζετε και να κάνετε οικονομία όπου είναι δυνατόν, ώστε να μην χρειαστεί να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο αργότερα. Μπορείτε να κάνετε απογραφή των προμηθειών και των δραστηριοτήτων πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, αλλά μόλις το έργο είναι σε εξέλιξη, παρακολουθήστε το ρολόι και κάντε προσαρμογές για να διασφαλίσετε ότι ο προϋπολογισμός σας παραμένει εντός των αρχικών εκτιμήσεών σας.

Προγραμματίστε την εργασία σας και υπολογίστε το κόστος της εκ των προτέρων.

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε ένα έργο, ειδικά εάν χτίζετε ένα προσαρμοσμένο σπίτι. Είναι σημαντικό να συναντηθείτε με προμηθευτές και εργολάβους πριν ξεκινήσετε. Θα αποδώσει μακροπρόθεσμα γιατί θα ξέρετε πόσο θα κοστίσει η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών για το έργο σας, ποια είναι η τελική τιμή για την εργασία και πόσα μπορείτε να περιμένετε να ξοδέψετε σε προμήθειες, εξοπλισμό ή εμπόρους.

Τα σχέδια σπιτιών επηρεάζουν επίσης το κόστος κατασκευής. Τα σπίτια που χτίζονται με συγκεκριμένο στυλ αρχιτεκτονικής, όπως τα σπίτια σε ράντσο, τα σπίτια του Cape Cod ή οι ξύλινες καμπίνες, τείνουν να είναι πιο ακριβά από αυτά που είναι πιο παραδοσιακά. Τα ειδικά σχεδιασμένα σπίτια θα έχουν επίσης το υψηλότερο κόστος της δέσμης.

Συμπέρασμα.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι οι διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος κατασκευής, όπως το μέγεθος του οικοπέδου, το μέγεθος του σπιτιού και οικοδομικά υλικά μεταχειρισμένος. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη του προϋπολογισμού σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν πόσες μεταβλητές πηγαίνουν στο κόστος κατασκευής σπιτιού.

Το να έχετε διαθέσιμο προϋπολογισμό για την κατασκευή θα σας εμποδίσει να αγοράσετε ένα σπίτι που κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι περιμένετε. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας κατά την αγορά ενός νέου σπιτιού είναι οι αγοραστές να ξοδεύουν μόνο το 10% πάνω από τον προϋπολογισμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το σπίτι σας δεν κοστίζει το αναμενόμενο ποσό, θα έχετε τα χρήματα για να καλύψετε άλλα έξοδα και επισκευές που προκύπτουν κατά τη διαδικασία κατασκευής.