7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την εκτροφή κουνελιών Angora

0
7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την εκτροφή κουνελιών Angora
Ένα ελαφάκι και άσπρο σατέν κουνέλι ανγκόρα ξαπλωμένο σε ένα ηλιόλουστο χωράφι με γρασίδι.

Τα κουνέλια Angora είναι αξιολάτρευτα, χνουδωτά και μια χρήσιμη προσθήκη στο σπίτι. Πριν βγείτε έξω και αγοράσετε ένα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Αυτό το κατοικίδιο ζώο απαιτεί πολλή προσεκτική εξέταση πριν από τη βουτιά.

Γιατί να μεγαλώσετε κουνέλια ανγκόρα;

Τα κουνέλια Angora παράγουν υπέροχα μαλακό μαλλί που μπορεί να κλωστεί σε νήμα ή να γίνει πιληματοποιημένο για χειροτεχνίες.

Ένα όμορφο λιλά σάλι πλεκτό από νήμα ανγκόρα.  Η μπάλα του νήματος κάθεται πάνω από το έτοιμο σάλι.

Ενώ το σπίτι ή η φάρμα σας μπορεί να μην έχει χώρο για παραδοσιακά ζώα από ίνες όπως πρόβατα, κατσίκες, αλπακά και λάμα, σχεδόν σίγουρα έχει χώρο για να κρατήσει μερικά κουνέλια.

1. Υπάρχουν διάφοροι τύποι για να διαλέξετε

Αγγλικά Angora

Ένα ελαφάκι έγχρωμο αγγλικό κουνέλι ανγκόρα σε ένα κλουβί.

Αυτή η ράτσα Angora είναι η πιο λεπτεπίλεπτη και δύσκολη στη φροντίδα. Οι Άγγλοι καλλιεργούν όμορφο αφράτο μαλλί σε όλο τους το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, των ποδιών, των αυτιών και της ουράς τους. Αν και αυτό τα κάνει ιδιαίτερα αξιολάτρευτα, μπορεί να τα κάνει δύσκολη τη φροντίδα τους.

Οι αγγλικές ανγκορά ρίχνουν φυσικά το μαλλί τους πολλές φορές το χρόνο, αλλά θα χρειαστούν τη βοήθειά σας σε αυτή τη διαδικασία, ώστε το μαλλί που χύνεται να μην προκαλεί ψάθες.

Τα αγγλικά Angoras είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ψάθες στο πρόσωπό τους, στο κάτω μέρος των ποδιών τους και γύρω από τα πόδια τους.

Γαλλική Ανγκόρα

Ένα χνουδωτό γαλλικό κουνέλι ανγκόρα σε ένα κλουβί με ένα μικρό παιχνίδι δίπλα στα πόδια του.

Το γαλλικό Angora είναι παρόμοιο με το αγγλικό στον χρωματισμό, αν και τείνουν να είναι λίγο μεγαλύτερο. Η γαλλική Angora έχει επίσης κοντά μαλλιά στο πρόσωπο και τα πόδια, κάτι που κάνει τον περιποίηση πολύ πιο εύκολο. Το μαλλί τους έχει επίσης μια πιο μεταξένια αίσθηση, καθιστώντας πιο δύσκολο το γύρισμα με το χέρι, αλλά είναι υπέροχο και απαλό.

German Angora

Ένα μεγάλο γκρίζο γερμανικό κουνέλι ανγκόρα.  Τα αυτιά και το πρόσωπό του είναι πιο σκούρο, γκρι ανθρακί.  Το κουνέλι είναι ξαπλωμένο έξω στο γρασίδι.

Το γερμανικό κουνέλι Angora δεν είναι μια αναγνωρισμένη ράτσα, αλλά είναι πολύ αγαπητό στην κοινότητα των ινών. Τα γερμανικά Angoras είναι παρόμοια με τα αγγλικά Angoras στο ότι έχουν χνούδι στο πρόσωπο και στα αυτιά τους. Ο Γερμανός μπορεί να φτάσει τα 11 κιλά και είναι βαρύς και στην παραγωγή μαλλιού.

Giant Angora

Μια μεγάλη γιγάντια ανγκόρα τσιμπολογάει ένα κομμάτι καλαμπόκι σε ένα πέτρινο φράχτη κήπου.  Το κουνέλι είναι λευκό.

Αυτή η φυλή είναι τεχνικά ένα υβρίδιο καθώς δημιουργήθηκε με την εκτροφή της γερμανικής Angora με ένα μεγάλο κουνέλι που δεν παράγει ίνες. Οι γιγάντιες ανγκόρες ζυγίζουν συνήθως περίπου δέκα κιλά και παράγουν περισσότερες ίνες από τις μικρότερες αγγλικές και γαλλικές ποικιλίες.

Αυτά τα κουνέλια δεν ρίχνουν φυσικά το μαλλί τους, οπότε αν πάρετε ένα σπίτι, θα χρειαστεί να κάνετε το κούρεμα μόνοι σας!

Satin Angora

Ένα χνουδωτό λευκό σατέν κουνέλι ανγκόρα κάθεται στη γωνία της κουνελοκαλύβας του.

Αυτό το είδος κουνελιού Angora είναι σπάνιο και δύσκολο να βρεθεί. Το μαλλί τους είναι επίσης το πιο πολύτιμο καθώς είναι εύκολο να κλωστεί και έχει πολυτελή υφή. Τα Satin Angoras παράγουν λιγότερο μαλλί από άλλες ράτσες, επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εκτροφή για παραγωγή μαλλιού.

2. Απαιτούν εβδομαδιαία περιποίηση

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και αποκτήσετε το κουνέλι Angora σας ενώ είναι μικρό, ξεκινήστε να το περιποιείτε αμέσως. Είναι σημαντικό για το κουνέλι να συνηθίσει να το χειρίζονται με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην γίνονται επιθετικά κατά την περιποίηση όταν μεγαλώσουν.

Κάποιος κρατά ένα κουνέλι ανγκορά στην αγκαλιά του ενώ κόβουν ένα χαλάκι από γούνα με ένα ψαλίδι.

Η περιποίηση διαρκεί περίπου μία ώρα την εβδομάδα, ανά κουνέλι. Κάθε φύλακας Angora έχει τις δικές του αγαπημένες μεθόδους περιποίησης, αλλά ένας συνδυασμός χτενίσματος, μαδήματος χαλαρού μαλλιού και κοπής χαλιών θα λειτουργήσει για όλα τα κουνέλια.

Η περιποίηση ενός κουνελιού Angora δεν είναι τόσο απλή όσο το να χτενίζετε τα μαλλιά τους μία φορά την εβδομάδα. Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε κάποια ειδικά εργαλεία για να αφαιρέσετε απαλά τα χαλάκια από το μαλλί τους.

Ένα μεγάλο, χνουδωτό κουνέλι ανγκόρα κάθεται δίπλα σε ένα σωρό από τη δική του γούνα και μια μικρή πιο λεπτή βούρτσα με κόκκινη λαβή.

Μια άλλη μεγάλη επένδυση για ένα κουνέλι Angora είναι α φυσητήρας κατοικίδιων ζώων. Η μεγαλύτερη αιτία των ψάθες στα κουνέλια Angora δεν είναι το μαλλί, αλλά το τρίχωμα που έχει πιαστεί σε αυτό. Η χρήση ενός φυσητήρα κατοικίδιων ζώων για να φυσήξει το τρίχωμα από το δέρμα θα σας βοηθήσει να διατηρείτε το δέρμα και το μαλλί καθαρό ανά πάσα στιγμή.

Άλλα αντικείμενα όπως νυχοκόπτες, λιχουδιές από κουνέλι, φάτνη σανού και κουτί απορριμμάτων είναι κοινά για κάθε κουνέλι, αλλά θα αυξήσουν το κόστος της διατήρησής τους.

4. Τα κουνέλια Angora μπορούν να πάρουν μαλλί

Τα κουνέλια Angora είναι πιο επιρρεπή σε μια πάθηση που ονομάζεται μάλλινο μπλοκ. Αυτό συμβαίνει όταν το κουνέλι καλλωπίζεται και τρώει το δικό του μαλλί, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να συσσωρευτεί στο πεπτικό του σύστημα. Για να αποφύγετε το μάλλινο μπλοκ, φροντίστε να περιποιείτε συχνά το κουνέλι σας Angora και να επιλέγετε ελεύθερα σανό ανά πάσα στιγμή.

Αρκετά κουνέλια ανγκόρα μοσχοβολούν φρέσκο ​​σανό.

5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαλλί τους ή να το πουλήσετε

Κοντινό πλάνο μιας γυναίκας που κάθεται σε έναν περιστρεφόμενο τροχό που περιστρέφει το μαλλί από κουνέλι ανγκόρα.

Αυτό το ζώο είναι απαραίτητο για κάθε οικοδεσπότη που αγαπά τις μάλλινες χειροτεχνίες. Εάν είστε κλώστης, θα ενθουσιαστείτε με την πολυτελή ποιότητα του μαλλιού Angora και είναι απόλαυση να κλώσετε. Το μαλλί Angora είναι επίσης εξαιρετικό για χρήση σε έργα όπως πίλημα με βελόνα, υγρό πίλημα ή κατασκευή σαπουνιού.

Κοντινό πλάνο πολύχρωμα κομμάτια μαλλί που χρησιμοποιούνται για βελόνα πίλημα.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας το μαλλί, θα μπορούσατε επίσης να το πουλήσετε! Υπάρχει μεγάλη αγορά για αυτό το εξαιρετικά μαλακό μαλλί, ειδικά στις πιο σπάνιες ράτσες όπως το Satin.

6. Μπορούν να βρεθούν φθηνά ή δωρεάν

Τα κουνέλια Angora που αγοράζονται από έναν αξιόπιστο εκτροφέα ενώ είναι νεαρά κοστίζουν μεταξύ 50 και 250 $ το καθένα. Ενώ τα κουνέλια Angora τείνουν να είναι αρκετά ακριβά, μπορείτε να τα βρείτε φθηνά ή ακόμα και δωρεάν αν είστε έξυπνοι!

Ένα κλουβί με κουνέλια ανγκόρα μέσα.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να εκτρέφουν κουνέλια Angora ως χόμπι και γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους ή κατακλύζονται από την ποσότητα εργασίας που χρειάζονται. Αυτό είναι πολύ κακό για το κουνέλι, αλλά υπέροχο για εσάς, καθώς μπορείτε να τα υιοθετήσετε! Τα καταφύγια ζώων συχνά φιλοξενούν κουνέλια Angora και μπορούν επίσης να τα βρουν στο Craigslist ή στο Facebook Marketplace.

7. Είναι κάτι περισσότερο από απλώς παραγωγοί μαλλιού

Τα κουνέλια Angora είναι ένα υπέροχο ζώο με ίνες, αλλά είναι πολύ περισσότερα. Εάν το χειρίζεστε τακτικά όταν είστε νέοι, τα Angora’s δημιουργούν υπέροχα κατοικίδια για παιδιά και ενήλικες. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον κήπο της οικίας, καθώς η κλινοστρωμνή και η κοπριά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σωρό κομποστοποίησης ή να μπουν απευθείας στον κήπο ως λίπασμα.

Κουνέλια Angora σε μια αυλή με ένα μαύρο κοτόπουλο.

Αυτό το πλάσμα πολλαπλών παροχών μπορεί να είναι απλώς η τέλεια προσθήκη στο σπίτι σας!

Schreibe einen Kommentar