8 ιδιοφυείς τρόποι για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα χωρίς πλαστικό

0
8 ιδιοφυείς τρόποι για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα χωρίς πλαστικό

Το πλαστικό δεν είναι κακό.

Ναι, καλά διαβάσατε.

Ένα ταξίδι στο γιατρό ή μια παραμονή στο νοσοκομείο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να συνειδητοποιήσετε ότι το πλαστικό είναι σημαντικό. Αυτή τη στιγμή, από εκεί που κάθεσαι, κοίτα γύρω σου. Βάζω στοίχημα ότι μπορείτε να δείτε τουλάχιστον μια ντουζίνα πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν χωρίς αυτό. Το πλαστικό είναι ένα υλικό που σώζει ζωές και δεν βλέπω να ζούμε χωρίς να το έχουμε σύντομα.

Ωστόσο, ένα πράγμα έχει γίνει απολύτως σαφές, η προσωπική μας σχέση με το πλαστικό αλλάζει, και πρέπει επίσης.

Για τόσο καιρό, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όσο πλαστικό θέλαμε γιατί απλώς μπορούσαμε να το ανακυκλώσουμε. Ως κάποιος που μεγάλωσε στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, μου φάνηκε ότι η ανακύκλωση θα έσωζε τη μέρα.

Ένα από τα οφέλη της ζωής στη σημερινή εποχή είναι η ικανότητά μας να συνδεόμαστε με όλα τα μέρη του κόσμου. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, μπορούμε να δούμε από πρώτο χέρι πώς μια περιοχή του κόσμου επηρεάζει τις υπόλοιπες. Και έχει γίνει ξεκάθαρο μέσα από τους ωκεανούς που μας συνδέουν όλους ότι το πλαστικό μιας χρήσης είναι θέμα όλων μας και η ανακύκλωση δεν λειτούργησε όπως ελπίζαμε.

Έτσι, οι άνθρωποι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

γυάλινα δοχεία αποθήκευσης
Σκέφτεστε να αφαιρέσετε το πλαστικό;

Κάθε μέρα ένα άλλο άτομο ή ένα νοικοκυριό επιλέγει να περιορίσει τη χρήση πλαστικού στα σπίτια του. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν ακόμη και στο σημείο να εξαλείψουν το πλαστικό (όσο μπορεί κανείς).

Και παρόλο που το πρόβλημα του πλαστικού μπορεί να φαίνεται αδύνατο, αυτός είναι ένας άλλος από εκείνους τους τομείς όπου ακόμη και η παραμικρή προσπάθεια από την πλευρά μας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο όταν μετριέται συλλογικά. Και το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε αυτή την προσπάθεια είναι στην κουζίνα.

Γιατί η κουζίνα;

Είναι ο ένας χώρος του σπιτιού με τα περισσότερα πλαστικά, ειδικά πλαστικά μιας χρήσης. Αλλά θα περιορίσουμε την εστίασή μας ακόμη περισσότερο για να κάνουμε την ανάπτυξη μιας νέας συνήθειας ακόμα πιο εύκολη. (Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η αλλαγή είναι δύσκολη!)

Ράφι στο κατάστημα με επένδυση από πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.
Το πλαστικό είναι φθηνό, εύκολο και βολικό, αλλά πολλοί ρωτούν με ποιο κόστος;

Θα ξεκινήσουμε με τα υπολείμματα.

Σε όλο τον κόσμο, κάθε βράδυ, μετά το δείπνο, εκατομμύρια από εμάς μαζεύουμε ό,τι δεν φάγαμε για να αποθηκεύσουμε για άλλη μια μέρα. Και για τους περισσότερους από εμάς, αυτό περιλαμβάνει τη χρήση κάποιου είδους πλαστικού για να αποθηκεύσουμε τα υπολείμματά μας. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να αφαιρείτε πλαστικό από το σπίτι σας, γιατί να μην ξεκινήσετε με αυτή τη μικρή αλλαγή.

Ξεκινήστε αργά. δεν χρειάζεται να καθαρίσετε κάθε κομμάτι πλαστικού στην κουζίνα σας μονομιάς. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε.

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε συχνά όταν ξεκινούμε αυτού του είδους τις αλλαγές είναι να βγούμε βιαστικά στο κατάστημα όπου αγοράζουμε ένα σωρό νέα πράγματα που θα μας βοηθήσουν να οργανωθούμε χωρίς να αφιερώσουμε χρόνο για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που οργανώνουμε.

Το πρώτο βήμα

Ξεκινήστε δίνοντας προσοχή στο τι χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματά σας. Χρησιμοποιείτε μικρά πλαστικά δοχεία; Μοιράζετε τα υπολείμματα για μεσημεριανό γεύμα, ώστε να τα αρπάξουν όταν βγαίνετε από την πόρτα την επόμενη μέρα; Τι θα έλεγες για μεμβράνη; Αποθηκεύετε τα υπολείμματα σας στο ίδιο δοχείο που τα σερβίρατε, καλυμμένα με ένα σφιχτό τύμπανο από διάφανη πλαστική μεμβράνη;

Κάντε μια λίστα και κρεμάστε την στο ψυγείο. Σημειώστε το γενικό μέγεθος των δοχείων που χρησιμοποιείτε και πόσο συχνά χρησιμοποιείτε πράγματα όπως μεμβράνη ή πλαστικές σακούλες με φερμουάρ.

Τώρα είστε έτοιμοι να ελέγξετε τις διαθέσιμες επιλογές αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό και να αποφασίσετε τι και πόσα θα λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας.

1. Ένα μπολ με ένα πιάτο

Μπολ με πιάτο από πάνω μέσα στο ψυγείο.
Δεν γίνεται πολύ πιο εύκολο από αυτό.

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους αποθήκευσης των υπολειμμάτων και δεν χρειάζεται καν να βγείτε έξω και να αγοράσετε ειδικά δοχεία. Βάλτε τα περισσεύματα σας σε ένα μπολ και τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από το μπολ. Θα κρατήσετε τον αέρα έξω και αυτή η ρύθμιση κάνει τη στοίβαξη στο ψυγείο σας εξαιρετικά εύκολη.

2. Γυάλινα βάζα

βαζάκια σε ένα ράφι
Υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να κάνουν;

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους και φθηνότερους τρόπους αποθήκευσης υπολειμμάτων. Τα γυάλινα βάζα με καπάκι είναι αεροστεγή, καθιστώντας τα ιδανικά για να διατηρείτε φρέσκα τα υπολείμματα μέχρι να είστε έτοιμοι να τα φάτε.

Και ναι, ενώ τα βαζάκια είναι υπέροχα για αυτό, δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να ξοδέψετε έναν τόνο χρημάτων για να τα αγοράσετε. Αντίθετα, αρχίστε να αποθηκεύετε άδεια γυάλινα βάζα από άλλα τρόφιμα. Βαζάκια ελιών, βάζα μαρμελάδας, βάζα μαγιονέζας, βάζα τουρσί, η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Καθώς μεγαλώνετε τη συλλογή σας, θα ελαχιστοποιείτε τη χρήση πλαστικών.

γυναίκα που βάζει τη σούπα σε ένα βάζο στο ψυγείο.

Για ενήλικες, είναι επίσης τέλεια φορητές. Συσκευάστε τη σούπα σας που περίσσεψε σε ένα βάζο και πάρτε τη στη δουλειά για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.

13 καλύτερα μέρη για να βρείτε βάζα κονσερβοποιίας + Το ένα μέρος που δεν πρέπει

21 υπέροχοι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε γυάλινα βάζα

Μπέντο κουτί με κοτόπουλο, βραστό αυγό και σαλάτα
Όχι μόνο δεν περιέχει πλαστικό, αλλά κάνει το μεσημεριανό γεύμα να φαίνεται φανταχτερό.

Εάν προετοιμάζετε οποιοδήποτε γεύμα ή χρησιμοποιείτε τα υπολείμματα ως κύρια πηγή μεσημεριανού γεύματος, σκεφτείτε αγοράζοντας πολλά κουτιά bento από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτά τα παραδοσιακά ιαπωνικά κουτιά μεσημεριανού γεύματος χωρίζονται σε τμήματα και κάνουν το μεσημεριανό γεύμα χωρίς πλαστικό.

Είναι ιδιαίτερα ιδανικά για μικρά παιδιά, επίσης, επειδή είναι αρκετά ανθεκτικά – δεν υπάρχουν άλλα σπασμένα πλαστικά κουτιά γεύματος που πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο.

Νομίζω ότι αυτά είναι απλά υπέροχα και τόσο εύχρηστα. Το ύφασμα με επικάλυψη με κερί μέλισσας κρατά έξω τον αέρα και σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το ύφασμα στο σχήμα οποιουδήποτε τυλίγματος. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για πλαστική μεμβράνη για να καλύψετε μπολ ή πιάτα. Ή τυλίξτε πράγματα όπως σάντουιτς, πίτσα ή άλλα αντικείμενα περίεργου σχήματος. Είναι απίστευτα χρήσιμα και ευέλικτα.

Γυναίκα που ξεπλένει την επαναχρησιμοποιήσιμη μεμβράνη τροφίμων
Και καθαρίζονται τόσο εύκολα.

Ή μάθετε να τα φτιάχνετε μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ράψιμο ή τίποτα! Είναι εκπληκτικά απλά στην κατασκευή τους. Μπορείτε να λάβετε όλες τις οδηγίες από το Homestead and Chill εδώ – DIY: Σπιτικά περιτυλίγματα με κερί μέλισσας (επαναχρησιμοποιήσιμα περιτυλίγματα τροφίμων)

5. Δεξιά στο δοχείο

Γυναίκα που βάζει το δοχείο στο ψυγείο.
Λιγότερα πιάτα, είμαι πεπεισμένος.

Είμαστε λίγο αστείοι με τον τρόπο που μαγειρεύουμε κάτι σε μια κατσαρόλα, μετά το βάζουμε σε μια άλλη για να το σερβίρουμε και τέλος το βάζουμε σε άλλο δοχείο για να το αποθηκεύσουμε για αργότερα.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου δεν υπήρχαν ποτέ κατσαρόλες στο τραπέζι, όλα πήγαιναν σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και μέχρι σήμερα νιώθω άβολα να βάλω μια κατσαρόλα στο τραπέζι για να σερβίρω.

Αλλά είναι απλώς μια συνήθεια που έχουμε συνηθίσει, και μπορούμε εξίσου εύκολα να συνηθίσουμε μια καινούργια.

Σερβίρετε το φαγητό κατευθείαν από τη σόμπα στο πιάτο και όταν τελειώσει το γεύμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα υπολείμματά σας ακριβώς στο δοχείο που το μαγειρέψατε, είτε πρόκειται για κατσαρόλα είτε για ταψί. Ούτε θα έχετε τόσα πιάτα να κάνετε.

Η αποθήκευση τροφίμων με αυτόν τον τρόπο μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη σπατάλη τροφίμων. Αν κάνετε κανόνα να τελειώνετε ό,τι υπάρχει στην κατσαρόλα πριν το χρησιμοποιήσετε για κάτι άλλο, θα φροντίσετε πρώτα να φαγωθούν τα υπολείμματα.

Muffins δίπλα σε χάρτινη σακούλα
Η κομποστοποιήσιμη επιλογή.

Οι χάρτινες σακούλες είναι ιδανικές για την αποθήκευση υπολειμμάτων που δεν είναι πολύ υγρά. Για παράδειγμα, η πίτσα αποθηκεύεται όμορφα σε χάρτινες σακούλες (και η σακούλα βοηθά στην απορρόφηση μέρους του λίπους). Αν και δεν είναι αεροστεγείς, οι χάρτινες σακούλες κάνουν καλή δουλειά για να διατηρούν τα προϊόντα φρέσκα και το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα μαλακά.

Αυτή είναι μια εξαιρετική, φθηνή επιλογή και μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση των σακουλών όταν ολοκληρώσετε τη χρήση τους. Ανάλογα με τον τύπο του κεριού που χρησιμοποιείται, μπορείτε ακόμη και να κομποστοποιήσετε μερικές κερωμένες χάρτινες σακούλες.

Γυάλινο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων με καπάκι.
Όχι εντελώς χωρίς πλαστικό, αλλά μεγάλη ευελιξία.

Αν σας αρέσει το γυαλί, αλλά τα βάζα δεν είναι το ιδανικό σχήμα για κάποια από τα υπολείμματά σας, σκεφτείτε να πάρετε μερικά γυάλινα σκεύη ειδικά κατασκευασμένα για αποθήκευση. Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά έρχονται με κάποιο είδος πλαστικού καπακιού, αλλά αν ο κύριος στόχος σας είναι να χαμηλώσετε το πλαστικό μιας χρήσης, τότε θα εξακολουθείτε να επιτυγχάνετε αυτόν τον στόχο.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να πάρετε το μεσημεριανό γεύμα για να δουλέψετε μαζί σας και να τα βάλετε απευθείας στο φούρνο μικροκυμάτων.

Γυάλινο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων με υπολείμματα
Σερβίρεται μεσημεριανό γεύμα.

Η μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή μπορεί να είναι ακριβή εκ των προτέρων, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράζετε ένα νέο γυάλινο δοχείο αποθήκευσης κάθε λίγες εβδομάδες μέχρι να έχετε αρκετό για τις ανάγκες σας.

Ή ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βάλετε στα χέρια σας γυάλινα δοχεία αποθήκευσης και να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να φτάσετε σε καταστήματα μικροσκοπίων. Πολλά από αυτά έχουν έναν τόνο παλαιότερων Pyrex και άλλα αταίριαστα πιάτα, ιδανικά για την αποθήκευση των υπολειμμάτων. Συνδυάστε τα με ένα επαναχρησιμοποιήσιμο υφασμάτινο κάλυμμα και είστε έτοιμοι.

Κουτί Tiffin σε ξύλινο τραπέζι
Μπορείτε να συνδυάσετε απλό ανοξείδωτο ατσάλι ή κάτι πιο κομψό.

Tiffins έρχονται σε χρήση από την Ινδία και μοιάζουν πολύ με το ιαπωνικό κουτί bento. Συνήθως είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα και στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο τακτοποιημένα, όλα μαζί σε μία στοίβα. Επειδή είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, θα διαρκέσουν για πάντα.

Τα tiffins είναι ιδανικά για την τακτοποιημένη αποθήκευση των υπολειμμάτων από ένα γεύμα αλλά σε ξεχωριστά πιάτα. Αντί να κυνηγάτε στα βάθη του ψυγείου αναζητώντας τα φασολάκια που έχουν απομείνει για να τα συνοδεύσετε με το κρέας που σας έχει απομείνει, θα είναι όλα σε ένα σημείο.

Ψυγείο με τρόφιμα που αποθηκεύονται χωρίς πλαστικό
Τα κατάφερες!

Το κόψιμο του πλαστικού μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη δουλειά, αλλά ελπίζω αφού δείτε μερικές από αυτές τις επιλογές, θα αρχίσετε να το βλέπετε ως κάτι εφικτό. Απλώς μαθαίνεις κάποιες νέες συνήθειες και κάνεις τη μετάβαση σταδιακά. Ξεκινήστε με ένα από αυτά τα στοιχεία και προσθέστε αργά τα υπόλοιπα.

Πριν το καταλάβετε, θα κοιτάξετε σε άλλους χώρους του σπιτιού σας και θα δείτε όλες τις δυνατότητες να κόψετε το πλαστικό.

Στο τέλος, θα εξοικονομήσετε χρήματα, θα κάνετε κάτι υγιές για την οικογένειά σας και θα κάνετε κάτι σημαντικό για τον κόσμο ως σύνολο.

12 απλά βήματα για να δημιουργήσετε μια κουζίνα χωρίς πλαστικά

32 υπέροχοι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τις πλαστικές σακούλες παντοπωλείου

8 DIY φυσικά προϊόντα καθαρισμού για όλο το σπίτι

Schreibe einen Kommentar