9 Οδηγίες αποθήκευσης για να διατηρηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

0
9 Οδηγίες αποθήκευσης για να διατηρηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Το να πετάω τα υπολείμματα που έχουν μαραζώσει στο ψυγείο πάντα με κάνει να νιώθω ενοχές, ειδικά αν ήταν από ένα γεύμα που όλοι απολαύσαμε. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να νιώθω χειρότερα στην κουζίνα από το να πετάω φρέσκα προϊόντα που έχουν χαλάσει στο ψυγείο μου.

Είτε χώθηκε στο πίσω μέρος του ψυγείου είτε δεν μπορούσαμε να το φάμε όλο πριν χαλάσει, πάντα νιώθω απαίσια να πετάω τα προϊόντα στο σωρό κομπόστ.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιβραδύνετε τη διαδικασία που οδηγεί σε αλλοίωση των τροφίμων. Ανάλογα με τα φρούτα ή τα λαχανικά, μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο. Και το να γνωρίζουμε πώς το αιθυλένιο επηρεάζει κάθε τύπο προϊόντος είναι επίσης σημαντικό. Διαβάστε το άρθρο της Cheryl σχετικά με το ποια τρόφιμα πρέπει και ποια δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί. είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Για να σας βοηθήσουμε να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων στην κουζίνα σας, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε φρέσκα μερικά δημοφιλή λαχανικά και φρούτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Μπανάνες

Ω, μπανάνες, ξεκινά πάντα με ένα μικρό σημείο, και πριν το καταλάβετε, φτιάχνετε μπανανόψωμο επειδή είναι πολύ μακριά για να τις ξεφλουδίσετε και να τις φάτε.

Για να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, καλύψτε τα στελέχη της μπανάνας σας με αλουμινόχαρτο. Το αιθυλένιο απελευθερώνεται από το στέλεχος και η σφράγισή του θα σας δώσει μερικές επιπλέον ημέρες πριν οι μπανάνες σας αρχίσουν να φαίνονται αρκετά κηλίδες.

Στο σπίτι μας, οι μπανάνες στον πάγκο για περισσότερες από τρεις μέρες ξεφλουδίζονται και πετιούνται σε μια σακούλα στην κατάψυξη. Αυτές οι κατεψυγμένες μπανάνες μπαίνουν στα smoothies του πρωινού μας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ποτέ μήπως τις σπαταλήσουμε.

2. Ντομάτες

Για τα περισσότερα πράγματα, αν θέλετε να διαρκέσουν περισσότερο, τα βάζετε στο ψυγείο. Το να διατηρείτε τα πράγματα κρύα βοηθά στην επιβράδυνση των ενζύμων που προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων.

Εκτός από τις ντομάτες.

Οι ντομάτες διασπώνται πιο γρήγορα όταν βρίσκονται στο ψυγείο. Τα ένζυμα της ντομάτας επιτίθενται στο κυτταρικό τοίχωμα και οδηγούν σε μαλακές, χυλώδεις αλευρώδεις ντομάτες. Μπλεχ! Και μπορείτε επίσης να ξεχάσετε τη γεύση.

Οι ντομάτες παράγουν άλλα ένζυμα που προκαλούν αυτή την υπέροχη γεύση ντομάτας που έχει ωριμάσει σε κλήμα, αλλά εάν αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες κάτω των 55 βαθμών, αυτά τα ένζυμα δεν παράγονται πλέον.

Για καλύτερη γεύση οι ντομάτες που διαρκούν περισσότερο, κρατήστε τις στον πάγκο μακριά από φρούτα που παράγουν αιθυλένιο.

3. Σέλινο

Το σέλινο φαινόταν να έχει κακή φήμη στη δεκαετία του ’80, καθώς δεν ήταν τίποτα άλλο από διαίτης. Αλλά αυτό το λαχανικό γεμάτο φυτικές ίνες είναι το τέλειο υποκατάστατο τσιπ με το τραγανό του και την ενσωματωμένη σέσουλα για ντιπ και χούμους.

Αλλά μετά από λίγες μέρες στο ψυγείο, συχνά μαραίνεται και γίνεται απαλό.

Αυτό διορθώνεται εύκολα.

Για να αναζωογονήσετε το σέλινο, κόψτε τον πάτο και βάλτε τα κοτσάνια σε ένα βάζο με κρύο νερό. Τοποθετήστε το ολόκληρο στο ψυγείο και θα έχετε ξανά τραγανό σέλινο μέσα σε λίγες ώρες. Για να διατηρήσετε το σέλινο σας τραγανό μόλις αναζωογονηθεί, αποθηκεύστε το σφιχτά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο συρτάρι σας.

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις κορυφές για την άσχημη τσάντα ζωμού σας.

Ένα μπόνους – το να αφήσετε τα κοτσάνια του σέλινου να σταθούν σε κρύο νερό θα σας βοηθήσει επίσης να αφαιρέσετε την πικρία εάν πάρετε ένα τσαμπί σέλινο που δεν ασπρίστηκε στο χωράφι για αρκετό καιρό.

4. Μανιτάρια

Όταν αγοράζετε μανιτάρια από το μπακάλικο, τυλίγονται σε πλαστικό σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο ή σε δίσκο από φελιζόλ. Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε αμέσως αυτό το δοχείο απευθείας στο ψυγείο. Αλλά αν θέλετε τα μανιτάρια σας να διαρκέσουν περισσότερο από μία ή δύο ημέρες. Δεν είναι αυτός ο τρόπος.

Παρά τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, στα μανιτάρια δεν αρέσει να είναι πολύ υγρά.

Και το να τα αφήνεις στα πλαστικά τυλιγμένα δοχεία τους είναι ένας σίγουρος τρόπος για να έχεις σάπιους μύκητες στα χέρια σου. Μόλις γυρίσετε σπίτι από το κατάστημα, μεταφέρετε τα μανιτάρια σε μια χάρτινη σακούλα. Η σακούλα θα επιτρέψει στα μανιτάρια να διατηρήσουν τη σωστή ποσότητα υγρασίας, ώστε να μην στεγνώσουν χωρίς να είναι τόσο υγρά που να σαπίσουν.

Έχω γράψει ένα κομμάτι για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μανιταριών σωστά, έτσι ώστε να διαρκέσουν. Συζητάω ακόμη και πώς να καταλάβω πότε τα μανιτάρια έχουν αρχίσει να χαλάνε.

5. Πράσινοι σαλάτας

Τα χόρτα δεν πρέπει να θρυμματίζονται μαζί σε ένα δοχείο, κάτι που οδηγεί σε χαλασμένα φύλλα μέσα σε μια ή δύο ημέρες.

Ανακάλυψα αυτό το hack πριν από πολύ καιρό όταν βαρέθηκα να αγοράζω χόρτα για σαλάτες σε κουτί και να ρίχνω το μισό δοχείο επειδή τα χόρτα ήταν όλα γλοιώδη και σάπια. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδό μου, μπορώ εύκολα να έχω φρέσκα, τραγανά χόρτα για σαλάτες για δύο εβδομάδες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σεμινάριο εδώ, αλλά η ιδέα είναι να μεταφέρετε τα τρυφερά χόρτα από το κουτί που έρχονται σε ένα μεγαλύτερο δοχείο (ή δοχεία) πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Προσθέστε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα έχετε πολύ πιο χαρούμενο μαρούλι.

Αυτά τα μικροσκοπικά, τρυφερά φύλλα είναι τόσο εύθραυστα που όταν βρίσκονται στο κουτί από το κατάστημα, αρχίζουν εύκολα να σαπίζουν επειδή είναι στριμωγμένα σε ένα κουτί χωρίς ροή αέρα. Η μεταφορά τους σε μεγαλύτερα δοχεία θα σας εξοικονομήσει χρήματα και θα μειώσει τη σπατάλη τροφίμων.

6. Σπαράγγια

Έχετε προγραμματίσει ποτέ ένα ωραίο δείπνο με σπαράγγια στο μενού, μόνο για να βρείτε το βράδυ του γεύματος, οι άκρες των σπαραγγιών έχουν αρχίσει να γίνονται γλοιώδεις και τα κοτσάνια είναι λυγισμένα; Κανείς δεν θέλει να το φάει αυτό, οπότε πάνε στα σκουπίδια.

Για να αφήσετε μερικές επιπλέον ημέρες και να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε φρέσκα, τραγανά σπαράγγια, αποθηκεύστε τα κοτσάνια σε ένα βάζο με μια ή δύο ίντσες νερό στο κάτω μέρος.

Κρατήστε το βάζο στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε και θα απολαύσετε σπαράγγια κοκκινιστά με βούτυρο με μπούκλες παρμεζάνας πριν το καταλάβετε.

7. Καρότα

Μόλις συλλεχθούν τα καρότα, διαρκούν για αρκετή ώρα. Ωστόσο, μπορεί να μην φαίνονται πάντα ελκυστικά ή να μην έχουν την καλύτερη γεύση εάν φυλάσσονται σε πλαστική σακούλα στο συρτάρι σας.

Για γλυκά, τρυφερά και τραγανά καρότα, κρατήστε τα βυθισμένα σε μια μικρή μπανιέρα με νερό στο ψυγείο. Η σκληρή σάρκα δεν θα λερωθεί και δεν θα έχετε ξεραμένα καρότα που δείχνουν κρούστα. Η γεύση θα παραμείνει πιο γλυκιά για περισσότερο επίσης.

Το αιθυλένιο κάνει τα καρότα να έχουν πικρή γεύση και συχνά μπορεί να επηρεαστεί από άλλα προϊόντα που αποθηκεύονται στο ψυγείο. Αποθηκεύοντάς τα σε νερό, τους εμποδίζετε να απορροφήσουν το αιθυλένιο.

Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες για όσο το δυνατόν πιο φρέσκα καρότα.

8. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι ίσως ένα από τα πιο ευμετάβλητα φρούτα που φέρνουμε στο σπίτι από το κατάστημα. Το ένα λεπτό είναι σκληρά σαν βράχος, και το επόμενο, έχουν περάσει την ακμή τους και πρέπει να πεταχτούν.

Και τι κάνεις αν θέλεις να φας μόνο τα μισά; Το να κρατήσετε το άλλο μισό από το να μαυρίσει και να οξειδωθεί φαίνεται αδύνατο, ό,τι κι αν γίνει γελοία gadgets προσπάθησε εσύ.

Ωστόσο, είναι εύκολο να διατηρηθεί το αβοκάντο φρέσκο, τόσο ολόκληρο όσο και κομμένο σε φέτες. Βυθίστε τα αβοκάντο σας σε νερό και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Όλα τα υγιή λίπη στο αβοκάντο εμποδίζουν το νερό να διεισδύσει στον καρπό και η βύθιση επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και αποτρέπει την οξείδωση.

Όχι άλλο καφέ γουακαμόλε για εσάς!

9. Ξεκαθαρίστε τα πράγματα

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε για να διασφαλίσετε ότι τα διάφορα είδη φρούτων και λαχανικών παραμένουν φρέσκα, υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη σπατάλη τροφίμων συνολικά – ξεκαθαρίστε. Εκτός οπτικής επαφής, εκτός νου πάντα οδηγεί το φαγητό να χάνεται στα βάθη του ψυγείου σας και να χαλάσει πριν το θυμηθείτε.

Αποθηκεύστε τα πάντα σε διαφανή δοχεία και θα μπορείτε να δείτε με μια ματιά τι έχετε κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο.

Mason βάζα, διαφανή κύπελλα, ακόμη και α διαφανές δοχείο αυγών κάντε πιο εύκολο να δείτε αυτό που έχετε στη διάθεσή σας.

Ψάχνετε να πάτε χωρίς πλαστικό στην κουζίνα; Αγορά μερικών γυάλινα δοχεία προετοιμασίας γευμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Η χρήση τους όχι μόνο θα επιταχύνει τα βραδινά σας γεύματα, αλλά είναι εξαιρετικά και για την αποθήκευση φρέσκων συστατικών.

Το παλιό μου ψυγείο είχε λευκά πλαστικά συρτάρια για τα προϊόντα. Έτσι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά μου δεν ήταν ποτέ εκεί που μπορούσα να τα δω. Κατέληξα να βγάζω τους κάδους και να χρησιμοποιώ διαφανείς, στοιβαζόμενους κάδους για να κρατάω τα προϊόντα μου. Ήταν μια πραγματική αλλαγή παιχνιδιού για τη μείωση των απορριμμάτων των προϊόντων μου.

Εάν μπορείτε να δείτε όλα τα υγιεινά και νόστιμα φρούτα και λαχανικά κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, είναι πιο πιθανό να πάρετε κάτι καλό και για εσάς.

Κάνοντας μικρές αλλαγές, θα εξοικονομήσετε χρήματα για φαγητό, θα μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων και θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο παντοπωλείο.

Schreibe einen Kommentar