9 Συμβουλές για ένα πιο βιώσιμο γκαζόν

0
9 Συμβουλές για ένα πιο βιώσιμο γκαζόν

Αναπτύξτε ένα πιο βιώσιμο γκαζόν με αυτές τις φιλικές προς το περιβάλλον συμβουλές περιποίησης και εναλλακτικές λύσεις για το γκαζόν…

Ένα όμορφο, καταπράσινο γκαζόν έχει γίνει σχεδόν σύμβολο του αμερικανικού ονείρου – αλλά Το γκαζόν δεν είναι πραγματικά καλό πράγμα για τον πλανήτη. Όχι μόνο είναι τεράστιοι χοίροι του νερού (σε ορισμένες περιοχές, οι χλοοτάπητες έχουν γίνει λιγότερο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια λόγω περιορισμών στη χρήση του νερού), συμβάλλουν επίσης στη ρύπανση του νερού λόγω της απορροής του χημικά γκαζόν που εφαρμόζονται συχνά από τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Και τα χλοοκοπτικά είναι α συγκλονιστικά τεράστιο πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αν το καλοσκεφτείτε, οι χλοοτάπητες είναι πραγματικά ο πιο διαδεδομένος τύπος «μονοκαλλιέργειας» στις ΗΠΑ. Η καλλιέργεια μεγάλων επιφανειών απλού γρασιδιού μειώνει την ποικιλία των φυτών, μειώνει την υγεία του εδάφους και εξαλείφει τους βιότοπους για την άγρια ​​ζωή και τους επικονιαστές. Και εκτός από το να φαίνονται όμορφοι, οι χλοοτάπητες δεν συμβάλλουν στην πραγματικότητα πολύ στην κοινωνία. Σίγουρα, το προστιθέμενο πράσινο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των καταβόθρων θερμότητας στις αστικές περιοχές, αλλά οι περισσότερες πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν έχουν πολύ διαθέσιμο χώρο για γκαζόν και δέντρα και θάμνοι συνήθως κάνουν καλύτερη δουλειά σε αυτό πάντως.

Ωστόσο, εάν πρέπει να έχετε γκαζόν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε ένα πιο βιώσιμο γκαζόν που εξακολουθεί να φαίνεται καλό (και να συμμορφώνεται με τα πρότυπα HOA), αλλά να έχει μικρότερο αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Ακολουθούν 6 συμβουλές βιώσιμης περιποίησης του γκαζόν που προτείνονται από Το Δίκτυο Grow:

 1. Χρησιμοποιήστε το λίπασμα με φειδώ (ή καθόλου)

  Δεν υπάρχει λόγος να βασίζεστε σε συνθετικά λιπάσματα για ένα υγιές, βιώσιμο γκαζόν. Για μια φυσική εναλλακτική, αφήστε τα υπολείμματα του γρασιδιού στο γρασίδι αφού το κόψετε, ώστε να αποσυντεθούν στη θέση τους και να αποκαταστήσουν τη γονιμότητα στο έδαφος. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι εάν τα αποκόμματα του γκαζόν αφήνονταν να αποσυντίθενται σε κάθε γρασίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, 37 δισεκατομμύρια λίβρες άνθρακα θα αποθηκεύονταν κάθε χρόνο.,Εάν δεν αντέχετε να παραιτηθείτε από το λίπασμα του εμπορίου για όλη την εποχή, τότε χρησιμοποιήστε το με φειδώ και μόνο σε νεοφυτεμένο γρασίδι. Επίσης, φροντίστε να παρακολουθήσετε προσεκτικά το δελτίο καιρού για να βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε λιπάσματα όταν προβλέπεται έντονη βροχόπτωση.

 2. Νιώστε άνετα με την ανάπτυξη ψηλότερα

  Κάθε ώρα που αφιερώνετε σε λειτουργία του χλοοκοπτικού εκτοξεύει στον αέρα συγκλονιστικές ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, επομένως κόβετε λιγότερο συχνά — ή καθόλου. Τα παιδιά μπορούν ακόμα να τρέξουν και να παίξουν σε γρασίδι ψηλά, και το να αφήνεις τα ιθαγενή λουλούδια να κυριαρχούν ελεύθερα στην αυλή σου είναι εκπληκτικά όμορφο. Για να επιτρέψετε σε αυτά τα φυτά να περάσουν από τον πλήρη κύκλο ζωής τους, σκεφτείτε να κόβετε μόνο δύο φορές το χρόνο ή να κόβετε μονοπάτια σε όλη την αυλή σας για εύκολη εγκάρσια.

 3. Κρατήστε το Μικρό

  Το να γεμίζετε ολόκληρη την αυλή σας με ομοιόμορφα χόρτα είναι βαρετό σε σύγκριση με τα οπτικά οφέλη μιας ποικιλίας παρτεριών. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τη βιώσιμη σχεδίαση τοπίου καλλιεργώντας μια αυλή που λειτουργεί τόσο για εσάς όσο και για τα γειτονικά άγρια ​​είδη.

 4. Βασιστείτε στο Ground Cover

  Το γρασίδι δεν είναι η μόνη επιλογή για την κάλυψη γυμνού εδάφους. Χαμηλή συντήρηση εξώφυλλα εδάφους Όπως οι φτέρες, τα βρύα, οι σπαθί και τα ιθαγενή χόρτα απαιτούν λιγότερο νερό και λίπασμα από τους συμβατικούς χλοοτάπητες, και αυτά τα βιώσιμα φυτά γκαζόν είναι επίσης όμορφα να τα βλέπεις.

 5. Περιορίστε τη χρήση του εξοπλισμού αερίου

  Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε να διατηρείτε το μηχανοκίνητο χλοοκοπτικό σας μόνιμα στο γκαράζ. Οι μικρές αυλές μπορούν εύκολα να διατηρηθούν με α χλοοκοπτικό ώθησης, και ο προσεκτικός σχεδιασμός θα περιορίσει το χρόνο που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε ένα αέριο. Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση διατηρώντας τις λεπίδες κοφτερές και κουρεύοντας μόνο όταν το γρασίδι είναι τελείως στεγνό.

 6. Πειραματιστείτε με τον Οργανικό Έλεγχο Παρασίτων

  Υπάρχουν πολλοί μη τοξικοί τρόποι για να ελέγξετε τα ερεθιστικά ζιζάνια και τα έντομα χωρίς να δηλητηριάσετε ολόκληρη την αυλή σας. Πολλά είδη μπορούν να ελεγχθούν με ένα απλό σπρέι σαπουνιού και πολλές βιολογικές επιλογές είναι λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον. Για πιο ολιστική φροντίδα, σκεφτείτε να διαχειριστείτε το βιώσιμο γκαζόν σας μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων (IPM).

Επιπλέον, εδώ είναι μερικές ακόμη συμβουλές για τη βιώσιμη φροντίδα του γκαζόν:

 1. Νερό Smart

  Η χρήση νερού είναι επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα με τους χλοοτάπητες, και ενώ ένας πράσινος χλοοτάπητας απαιτεί πάντα λίγο νερό, η επιλογή χόρτων ανθεκτικά στην ξηρασία και η χρήση έξυπνων πρακτικών ποτίσματος μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μείωση της χρήσης νερού. Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε το γκαζόν σας είναι βαθιά και σπάνια. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη μείωση της σπατάλης νερού μέσω της επιφανειακής εξάτμισης, αλλά ενθαρρύνει επίσης το γρασίδι σας να αναπτύξει βαθύτερες ρίζες, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ανθεκτικό στις ξηρές συνθήκες. Ποτίστε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είτε αργά το βράδυ είτε νωρίς το πρωί για να μειωθεί η εξάτμιση. Ευθυγραμμίστε σωστά τους καταιονιστήρες σας, ώστε το νερό να μην σπαταλάται σε πεζοδρόμια ή στο δρόμο. Χρησιμοποιήστε έξυπνους αισθητήρες για να αποφύγετε τη λειτουργία του καταιωνιστή ενώ βρέχει και μετά από βροχή, απενεργοποιήστε τους εκτοξευτήρες χειροκίνητα έως ότου ο χλοοτάπητας σας χρειαστεί ξανά νερό. Ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε a Σύστημα σύλληψης βρόχινου νερού για να πιάσετε το νερό της βροχής και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε το γκαζόν σας αργότερα. Αυτές οι απλές συμβουλές μπορούν να μειώσουν σημαντικά την περιττή σπατάλη νερού και να κάνουν το γκαζόν σας πολύ πιο βιώσιμο.

 2. Καλλιεργήστε το σωστό γρασίδι

  Το είδος του γρασιδιού που θα αναπτυχθεί καλά για εσάς θα ποικίλλει ανάλογα την περιοχή σας. Εάν ζείτε σε μια ζεστή, ξηρή περιοχή, το Κεντάκι bluegrass και η φέσου δεν είναι καλές επιλογές. Εξοικειωθείτε με την περιοχή καλλιέργειας σας και ποια είδη χόρτου θα αναπτυχθούν καλά εκεί. Επιλέγοντας ένα γρασίδι που είναι κατάλληλο για την περιοχή σας θα μειώσει την ανάγκη για νερό και λιπάσματα και θα κάνει πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές και ευδοκιμεί με λιγότερη συντήρηση.

 3. Νιώστε άνετα με τη διαφορετικότητα

  Οι Αμερικανοί έχουν ρυθμιστεί να πιστεύουν ότι οι χλοοτάπητες πρέπει να είναι ομοιόμορφοι και ομοιογενείς. Αλλά η φύση δεν λειτουργεί έτσι. Η αποδοχή του γεγονότος ότι ένα υγιές γκαζόν μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχει «ζιζάνια» είναι μέρος της ανάπτυξης ενός πιο βιώσιμου γκαζόν. Οι πικραλίδες και το τριφύλλι μπορούν πραγματικά να είναι πολύ ωφέλιμα σε ένα γρασίδι, αρκεί το γρασίδι σας να είναι υγιές, ώστε αυτά τα είδη να μην καταλάβουν εντελώς. Το τριφύλλι βοηθά στη σταθεροποίηση του αζώτου στο χώμα και στην τροφή του χόρτου σας, ενώ οι βαθιές ρίζες των πικραλίδων μπορούν να διαλύσουν το πυκνό έδαφος και να βοηθήσουν να φέρουν πολύτιμα μέταλλα στην επιφάνεια όπου το γρασίδι σας μπορεί να επωφεληθεί από αυτά. Και τα δύο αυτά ανθοφόρα φυτά παρέχουν επίσης τροφή για ωφέλιμους επικονιαστές όπως οι μέλισσες και άλλα αυτόχθονα είδη. Και, αν δεν είστε πολύ προσηλωμένοι στο γκαζόν σας που περιέχει ΜΟΝΟ γρασίδι, τα λουλούδια τους είναι πραγματικά πολύ όμορφα – όπως και τα αγαπημένα μου λουλούδια γκαζόν, οι βιολέτες!

Υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλες επιλογές για βιώσιμη φροντίδα γκαζόν, από το κίνηση χωρίς θερισμό σε άλλες εναλλακτικές λύσεις χαμηλής συντήρησης, όπως βραχόκηποι, διακοσμητικά χόρτα, εξώφυλλα εδάφους, βρώσιμος εξωραϊσμόςκι αλλα.

Αλλά, αν μπορείτε, η αγαπημένη μας επιλογή, φυσικά, είναι να αντικαταστήσετε το γκαζόν σας με ένα βιολογικός λαχανόκηπος! 🙂 Όχι μόνο θα υποστηρίξετε το τοπικό σας οικοσύστημα, αλλά θα δημιουργήσετε επίσης πιο υγιές έδαφος, θα ανακτήσετε άνθρακα, θα παρέχετε ενδιαίτημα για ωφέλιμα είδη και επικονιαστές και, φυσικά, θα παρέχετε υγιεινό, φρέσκο ​​φαγητό για την οικογένειά σας!

Schreibe einen Kommentar